Strona 355 z 1000 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357365405455855 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 541 do 3 550 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony

Domyślnie

Jerry, kolega nie pisze o fotografach, którzy są do bani, ale dzięki dobrej szklarni robią dobre zdjęcia, tylko o dobrych lecz niezaangażowanych zawodowcach, którym do osiągnięcia w miarę przyzwoitego poziomu wystarczy, że połączą rutynę (jeśli chodzi o umiejętności) z dobrym sprzętem foto.
    I w ten sposób bym ją* interpretował panowie. Raczej.

* -tę wypowiedź.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    miałem okazję przejrzeć wszystkie zdjęcia "dla klienta" zrobione przez fotografa z polskiej czołówki - z pierwszej dziesiątki.
    Oooo, jest jakiś oficjalny ranking?

Powiem tak - oprócz sporej ilości dobrych zdjęć - było też sporo knotów.
    Nieostrych, bez inwencji, takich zwykłych "pstryków".
    Może wesele było nieciekawe i te zdjęcia to po prostu zwykła reporterka?
    Takie zdjęcia też są cenne, a że nie wyglądają szałowo - tutaj często jest wina młodych i słabej organizacji wesela.

"Ładność" części tych zdjęć wynikała nie z zaangażowania fotografa, ale z faktu użycia obiektywów z najwyższej półki.
    Ale to też świadczy o profesjonalnym podejściu tego fotografa - on miał te obiektywy. Mniej profesjonalni robią nieprofesjonalnym sprzętem.

I wiem teraz dlaczego ludzie kupują drogie szkła - Elki - bo mniej trzeba potem dłubać na komputerze - zdjęcia z puchy są już ładne.
    to jest biznes.
    Ameryki nie odkryłeś. Gdyby zdjęcia z elek nie były lepsze, nikt by elek nie kupował.

Uzależniony

Domyślnie

A jak oceniacie celność AF w 85/1,2 L w ciemniejszych kościołach? Jak radzi sobie to szkło podczas ceremonii? Pytam bo miałem ten słoik przez krótki czas(nie na ślubach) ale trafiłem na egzemplarz który nie radził sobie całkowicie z AF-em w ciemniejszych miejscach ze sztucznym oświetleniem. kiedyś nawet ktoś z tego forum sprawdził mi kilka sztuk do których miał dojscie i stwierdził że to cała seria tak miała. Wszystko zmieniało sie np. w plenerku i była bajka. Ale znów zastanawiam sie czy nie nabyć tej L-ki właśnie pod kątem slubów. Podzielcie sie swoimi doświadczeniami w tej kwestii.

Domyślnie

czytałem nie znalazłem więc spytam, czy ktoś do ślubnych przesiadł się z 5D mk2 na 1D mk3 lub odwrotnie i co się bardziej sprawdza?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hanibal Zobacz posta
    czytałem nie znalazłem więc spytam, czy ktoś do ślubnych przesiadł się z 5D mk2 na 1D mk3 lub odwrotnie i co się bardziej sprawdza?
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=53162 poczytaj sobie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    skoro odesłałeś mnie do postu który został założony przez moją osobę to pewnie widzisz różnice w pytaniu tu i tam . Ale nie szkodzi, tamten wątek śledzę.

Zablokowany

Domyślnie

W tamtym wątku przecież rozmawiamy o tym, jaka jest różnica w AF, szuterlagu, iso i szybkości serii. Czego ci tam brakuje? Nie sądzę, powiem szczerze, żeby jakiś ślubny przesiadł się z 5dII właśnie na cropowego 1d3. Można albo dokupić cropa, albo wejść w pełnoklatkowe jedynki. Przeskok z fulfrejma na krop to jakościowa ,,cofka''.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hanibal Zobacz posta
    skoro odesłałeś mnie do postu który został założony przez moją osobę to pewnie widzisz różnice w pytaniu tu i tam . Ale nie szkodzi, tamten wątek śledzę.
    a nie zauważyłem że jesteś jego "Ojcem założycielem" :-D .. tym bardziej nie wiem czemu tu pytasz skoro tam masz na tacy różnice a w sumie wiadomo co na ślubach ważne - Canclerz dobrze podsumował chyba takie zastosowanie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dobra to ja was pomecze , generalnie za szerokie robie Sigma 14/2.8 , ale , to jednak jest juz ekstremalnie szeroko , o ileplener wiec swobody ze szkielkiem to sam slub , zwlaszcza sala , juz gorzej , a nie chce sie ograniczac do samej 35 , bo czasem ciasno kurde blaszka.

Jak wypada wzgledem wspomnianej sigmy Canon 16-35/2.8 ( ewentualnie 17-25/2.8 ) ? Swiatlo to samo a zakres w sumie juz lepszy. Wzglednie jeszcze mysle o 24L , ogniskowa kosztem swiatla.

ktos mial okazje pracowac na tych szkielkach i ma porownania ?
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

Ja pracuję canonem 16-35II - jest ostry, szybki i szeroki. Dla mnie nawet czasem za szeroki. Dlatego planuję jego sprzedaż.

Strona 355 z 1000 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357365405455855 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów