Strona 315 z 1000 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365415815 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 141 do 3 150 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

I pamiętajcie na tygodniu siłka a na weekendzie śluby...

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    ten obiektyw ma dobry kolor do kościoła, nie będzie tak świecił jak 70-200
    Niezły jest, jasny ale niestety... Nie ma USM (HSM)...
    Za głośny do kościoła.

Już lepiej Lkę szprajem pomalować w moro...
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

800px na dluzszym ...

dobra fajnie , jaki jest sens kadrowania z 21px ? zwlaszca z iso1600-3200 , poza tym kto ma 21px to ma , widze ze na sile czasem szukacie argumentu po co 70-200 targac...

ja tam nie wiem jakim cudem 85 ma byc za waska... do czego ze sie tak spytam ?
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Tylko po co? Dlugie tele nadaja sie raczej na lowy ptakow, a nie ludzi w kosciele, w tlumie...

Znacie powiedzenie - jesli Twoje zdjecia nie sa dobre, tzn. ze stales za daleko?

PS: Potem widzimy kolejne smutne miny zrobione z daleka... Fotografujac ludzi, trzeba z nimi miec kontakt, rozmawiac cialem, usmiechac sie, uchwytywac emocje... A to nie dzieje sie na dystans... Z dystansu to naprawde mozna fotografowaz zuzel, ptaki...

PPS: W kosciele z dystansu - tak, ale np. fish eye z choru.
    Piszesz to z doświadczenia, czy z przekonania, że wiesz? Absolutnie się nie zgadzam. Przytoczenie tutaj stricte reporterskiej maksymy Cappy jest lekko nietrafione. Jeśli już musisz nim fechtować to odnieś je raczej do reportażu z imprezy weselnej - choć i tam jasne tele potrafi pokazać wspaniałe emocje nie ustępując wide. Dla mnie tele jest równie ważnym szkłem w kościele jak jasny standard (mam na myśli w swoim przypadku 35mm, bo mam i FF i cropa 1,3). Nie będę się rozpisywał, ale prosto z mostu torpeduję twoją opinię w tym zakresie i już.

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Dla mnie 85 jest za wąska na latanie z nią po kościele, przydaje się w innych sytuacjach. Wiem że to obiektyw portretowy, ale ja pojedynczych ludziów w kościele prawie wcale nie foce. No chyba że jest jakaś anomalia ciekawa, czyli wyjątek od reguły. A może mi się same mikro-kościoły trafiają?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    800px na dluzszym ...
    wiem wiem, przepraszam

co do głośności HSM to raczej nie widzę znaczącej różnicy między s10-20 a ef28
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Zablokowany

Domyślnie

Tak jeszcze w sprawie tele-fe na ślubie.
    To co poniżej to wszystko jest 70-200, kościół i impreza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Rozumiem, ze chcesz przysiege robic z daleka.
    OK, tyle stylow, co ludzi

A moze Wy w samych duzych kosciolach focicie
    Nie wiem co to znaczy "z daleka". Wiem jakie chce kadry z wymiany przysiegi i zakladania obraczek, wiem czyje emocje chce uwiecznic i wiem ze aby nie wchodzic "z butami" w srodek sceny to tele jest mi absolutnie niezbedne. Nie wyobrazam sobie latania z 85mm pod nosem pary mlodej czy kogokolwiek z gosci. Owszem szeroki kat tez jest niezbedny i owszem potrafie zrozumiec ze mozna zrobic super reportaz stalka np 35mm.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sami chyba czujecie - po ostatnich kilkudziestu watkach, ze pytania o szkla, a czesto i body sa bez sensu
    Zrobilismy sobie fun, czesc sie wkurza, czesc bierze wszystko powaznie :-?
    Ten ma taki budzet, ten siaki, itd. Dla tego za ciasno, dla tego nie za ciasno... Ech... Jak widac, gdzie 5 Polakow, tam 10 opinii.

Moze najlepiej miec 2 body, cos waskiego i szerokiego przypiete, jasnego. Ale i tacy sie pojawili, ktorzy F/4 bronili
    A moze zaraz obroncy zoom'ow mnie zjedza

To nie jest forum zawodowych fotografow slubnych. Tacy sie tu tylko wyjatkowo pojawiaja. Moze jakies pojedyncze przypadki (nie przecze). W sumie to chyba wiecej sie udzielali tak moze ze 100 lub 200 postow wczesniej

Tak jak napisalem, regularnie falami te same pytania sie pojawiaja...
    I te same sprzeczki o szkla i puszki :-D

Mozna sie zapisac sie na warsztaty, ktorych ostatnio coraz wiecej w kraju, prawie wysyp:rolleyes:
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Wlasciwie to jest jeszcze jakikolwiek temat ktory tu na tym forum nie byl omawiany??

Strona 315 z 1000 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365415815 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów