Strona 298 z 1000 PierwszyPierwszy ... 198248288296297298299300308348398798 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 971 do 2 980 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to są chyba ludzie a nie element koscioła, przy Twoim mysleniu to mozna walnąc ISO 100 w body i walić lampa na wprost aby tylko PM było widać bo reszta nieważna :-)
    Chodziło mi o element zdjęcia, kompozycji, etc. Nie wiem jakie wnioski na temat mojego myślenia można wyciągnąć na podstawie 2 słów ale raczej nie walę lampą na wprost, a wręcz, jak mogę to nie walę nigdzie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Chodziło mi o element zdjęcia, kompozycji, etc. Nie wiem jakie wnioski na temat mojego myślenia można wyciągnąć na podstawie 2 słów ale raczej nie walę lampą na wprost, a wręcz, jak mogę to nie walę nigdzie.
    zrobiłem to samo co Ty, zacytowałeś moje zdaniem, w którym wyrażnie piszę o elemencie kościoła a nie zdjecia
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

W cytacie nie ma nic o kościele, jest o elemencie, o kościele piszesz wcześniej. Luz.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie trolluj .
    sorry, nie chciałem nikogo obrazić, poprostu wydaje mi się, że zbyt dużo sprzętu może przeszkadzać, oodniosłem to do wypowiedzi ebcio80:
    "w kosciele mam pod reka na pasie 15mm, 16-35L, 24L, 50L, 85 1.8, 135L" co mnie zaszokowało, bo to aż 6 szkieł. Ciągle też dźwięczy mi w uszach tekst Jeffa Ascough, w którym pisze że bierze 2 body i do tego max. 3 do 4 szkieł z tego zawsze 24L i 85L.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IMO nawy boczne, drzwi, ołtarz, ksiądz czy wreszcie Młodzi, to są elementy składowe kompozycji, z których musimy coś poskładać do kupy. Nie ma się co licytować na słówka, to do niczego nie prowadzi.
    Młodym szacunek można okazywać na rożne sposoby, ale tak samo nie obetnę Młodej nogi, jak nie obetnę nogi krzesła, na którym siedzi. Czy w ten sposób traktuję ją na równi z krzesłem?
    Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    sorry, nie chciałem nikogo obrazić, poprostu wydaje mi się, że zbyt dużo sprzętu może przeszkadzać, oodniosłem to do wypowiedzi ebcio80:
    "w kosciele mam pod reka na pasie 15mm, 16-35L, 24L, 50L, 85 1.8, 135L" co mnie zaszokowało, bo to aż 6 szkieł. Ciągle też dźwięczy mi w uszach tekst Jeffa Ascough, w którym pisze że bierze 2 body i do tego max. 3 do 4 szkieł z tego zawsze 24L i 85L.
    Wczoraj mnie ktoś z gości podliczył, to pamiętam. 7 szkieł, 3 flashe. Wszystko dla wygody. Taki zestaw przeszkadza tylko podczas wnoszenia i wynoszenia. Jak stoi pod ołtarzem, to jeść nie woła.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 17-08-2009 o 12:03
    Jarek

Domyślnie

[QUOTE=oskarkowy;688217]Tutaj "lepszych" poznaje się po tym, że nie wstydzą się podać linka do swoich prac. Wielkość torby nie ma znaczenia.

pokażę jak będę miał co, ja nie jestem profesjonalistą. Ale co do wielkości torby to się zgadzam w 100%.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    ...pewnie że każde szkło zwiększa ilość sposobów możliwego wykonania zdjęcia
    tylko mam takie poczucie, że świadomość ograniczeń budzi więcej kreatywności
    niż nieskrępowane możliwości sprzętowe

co oczywiście nie znaczy że robię cały ślub 50 mm : )
    Mnie również bliższy jest minimalizm sprzętowy (w rozsądnych granicach ). Odnoszę to do wszystkich sytuacji zdjęciowych, w których uczestniczę. Nie tylko ślubnych.

Pozdrawiam i przypomnę, że tytuł wątku odnosi się do sprzętu więc po co te osobiste wycieczki ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

pawelira
    Guest

Domyślnie

Ostatnio miałem okazję być na uroczystościach komunijnych w Piwnicznej i tam pan pstrykał zdjęcia dzieciom w kościele a potem na zewnątrz. Sprzęt to 400d z kitem i wbudowana lampa błyskowa. Etatowy fotograf z tego miasteczka.Ludziska zadowoleni.
    Z tego co wiem śluby i wesela też robi i wszyscy happy.
    Panowie po co ten drogi sprzęt jeśli można tanio.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelira Zobacz posta
    Ostatnio miałem okazję być na uroczystościach komunijnych w Piwnicznej i tam pan pstrykał zdjęcia dzieciom w kościele a potem na zewnątrz. Sprzęt to 400d z kitem i wbudowana lampa błyskowa. Etatowy fotograf z tego miasteczka.Ludziska zadowoleni.
    Z tego co wiem śluby i wesela też robi i wszyscy happy.
    Panowie po co ten drogi sprzęt jeśli można tanio.
    Pewnie po to, żeby przy zestawieniu tego drogiego sprzętu z jakimiś umiejętnościami wziąć za jedno zlecenie tyle ile ten pan ma przez miesiąc obskakując wszystkie socjale w powiecie.
    Pracowałem raz w Piwnicznej ze 3 lata temu. Na czysto za jedną wycieczkę połączoną z wypoczynkiem, łażeniem po górach itp dostałem na nowe 35L. To na oko przynajmniej 2x tyle, ile jest wart cały sprzęt tego pana, o którym piszesz. Gdyby ludziska byli tak zadowoleni, to nie ściągaliby mnie z Warszawy, nie wynajmowali hotelu, zwracali za dojazdy i płacili dwóch średnich krajowych za nockę.
    Jarek

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Gdyby ludziska byli tak zadowoleni, to nie ściągaliby mnie z Warszawy, nie wynajmowali hotelu, zwracali za dojazdy i płacili dwóch średnich krajowych za nockę.
    szczerze gratuluje wypracowania sobie takiej opinii i pozycji
    nx100

Strona 298 z 1000 PierwszyPierwszy ... 198248288296297298299300308348398798 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów