Strona 929 z 1000 PierwszyPierwszy ... 429829879919927928929930931939979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 281 do 9 290 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wyobrażam sobie życia w jakże bogatych w kanty miejscach (jakimi są miasta) bez osłon przeciwsłonecznych na szkłach.

Odsetek obiektów, które mogą zbić przednią soczewkę szkła, po założeniu osłony, maleje niesamowicie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    a po co na repo oslona ? ja nosze bez , moze czasem pod swiatlo mocne spada kontrast ale mozna to wykorzystac nawet , generalnie przy 70-200 noszenie z futerale z oslona nie ma sens , rosnie wysokosc/szerokosc i pozniej gabaryty calego tego stroju wiec lepiej przemysl czy oslony ci potrzebne
    Po to zebys nie placil pozniej za serwis szkla jak ktos w tlumie trzasnie cie po pijaku lokciem w obiektyw niechcacy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Po to zebys nie placil pozniej za serwis szkla jak ktos w tlumie trzasnie cie po pijaku lokciem w obiektyw niechcacy.
    Łokciem to jeszcze pół biedy bo jest duża szansa ze poza tłusta plamą nic się nie stanie.. Gorzej jak jakaś rozpędzona pieść z pierścionkami w nią przywali...

Domyślnie

Oj tam wszyscy wiemy że 70-200 z osłoną tak profi wyglonda i tylko dla tego się ją zakłada

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    Oj tam wszyscy wiemy że 70-200 z osłoną tak profi wyglonda i tylko dla tego się ją zakłada
    Nie zgadzam się! Wg. mnie akurat 70-200 wygląda bardziej profi bez osłony :-P
    Profi z osłoną to wygląda 200/2.0 albo 300/2.8 :-D
    Nie no bez jaj osłona jest od tego na co nazwa wskazuje. Osłania - przed słońcem, rękami, czy czymkolwiek.
    Jak sprzedawałem kiedyś tamrona 17-50 to jeden z zainteresowanych zapytał:
    "a czemu nie ma filtra UV?" "Eee no bo nie potrzebowałem, po co?"
    "Jak to po co? Do ochrony! Jak bez filtra to ja nie biorę takiego obiektywu, nie wiadomo jak jeszcze był niewłaściwie używany, dziękuję"
    No cóż... :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta

Czapa: powinieneś mieć drugie body i jakieś sensowne szkło, najlepiej drugi zestaw (body+szkło+lampa). Jak masz znajomego amatora, to tymczasowo możesz się ratować pożyczając sprzęt. 400d jest ok, 40d da lepszy AF (i większy ciężar), ale też ma już swoje lata. Jak potrafisz dobrze wykorzystać 400d, możesz zaryzykować dokupienie drugiego: masz takie same akumulatory, karty, taki sam sposób obsługi i lżejszą torbę. Po sezonie zmienisz np. na 50d albo 5d.

Pozdrawiam wszystkich pracujących z jednym zestawem, gracie w Lotto? Jak nie, to może warto, skoro Wam aż tak szczęście dopisuje?
    Ja dopiero zaczynam z ślubnymi, i właśnie tak zrobiłem 2x400D - był to strzał w dziesiątkę, na jednym fish, na drugim 50tka i można fotografować, padnie aku, nie szukasz właściwego tylko pierwszy spod ręki wsadzasz i dalej lecisz z zdjęciami. Zaletą jest też waga tej puszki, jeden aparat na szyi, drugi w ręku z paskiem owiniętym ciaśniej wokół nadgarstka, zmiana z jednej puszki na drugą to 2 sekundy - puszczasz body które które jest na pasku owiniętym wokół nadgarstka i łapiesz drugie
    Przy zmianie aparatu znowu będzie tak samo - 2 identyczne puszki minimalizuje to ilość możliwych okazji do skopania foto, obsługa w obu taka sama, więc wszystko sprawnie idzie
    Za to z większymi puszkami i konkretnymi szkłami już tak dobrzy niema, wtedy waga sprzętu dała by popalić, 2 kg w ręku, 2 kg na szyi i już robi się bardzo niekomfortowo :/

Domyślnie

tak jest popieram 400D+fish do tego 400D+50/1.8 i na śluby nic więcej nie potrzeba
    minimum wkładu max zysku, oczywiście za ślub cena min. to 3 tyś.
    zamykamy więc wątek
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A w miejszych miastach 300D wystarczy.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

A czemu miałoby nie wystarczyć?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Właśnie, dobre pytanie.
    Po diabła jasne stałki i drogie, zewnętrzne lampy błyskowe skoro jest wbudowana.

Strona 929 z 1000 PierwszyPierwszy ... 429829879919927928929930931939979 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów