Ostatnio edytowane przez Merauder ; 22-03-2011 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Sorry, ale pracując na dwóch body z dwoma stałkami jest na tyle uniwersalnie, że odległości, które będą zoomowały Twoje nogi to nie 15 m.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Nie wydaje mi się to kontrowersyjne ponieważ 24-105 ma dobry zakres i niezłe światło pozatem sprzedawany jest jako kit do FF
uwierz mi da się. Dalej często bardziej nawet księża zwracają na ciebie uwagę jak nie błyskasz niż jak błyskasz
Raz ksiądz nawet przybliżył się do mnie (gdy stałem przy balaskach ) i zwrócił mi uwagę, że chyba mi lampa padła bo włączona, a nie błyska. Po mszy (fajny staruszek ) stwierdził, że był pełen obaw iż młodzi bez zdjęć będą. Nie raz słyszałem od gości, że lampa nawala.
Wracając do tematu: f2.8- f4 to tylko 1EV a wielu na 2.8 daje radę. Często nawet w ciemnych kościołach wystarcza światła na f4 i iso 4000-6400. Poza tym takie na siłę nie błyskam bo klimat.. tern klimat potem widać na zdjęciach, wystarczy, ze żarówki będą energooszczędne, lub światło nie to...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
ile ludzi tyle zdań, a już na CB .... az głowa boli
i wez tu sie zdecyduj jak kupisz wielmożnego markaII jakie szkło na 1 pierwsze zlecenie dokupic
osobiscie mam poki co 50D genialne jak dla mnie 17-55 IS 2.8, ktore bede musial sprzedac by nabyc cos pod FF , najlepiej sprzedac i 50D to woczas kaski bedzie wiecej ale z 70-200 2.8 chcialbym je zostawic pod reporterke poza slubowa (sport/street itp) by z markiem nie biegac "po patologiach"
no nic, mam nadzieje ze za kilka dni ;o) co nieco mi sie wyjasni
Nieskończenie dyskusyjny wątek, więc już tylko kilka słów i mój wniosek.
Trochę tych ślubów zrobiłem,... używając głównie 24-70.
Z tym,że nie były to zdjęcia na F2,8 , które w tym zoomie jest trochę miękkie, a właśnie na F4. Z użyciem lampy oczywiście...i rozpraszaniem tego światła na różne sposoby.
Zaznaczam,że nie wystepuje na tych zdjęciach efekt ciemnego tła.
Niszczenie klimatu zdjęcia światłem z lampy?
Czasem trzeba zniszczyć ciemność, szczególnie tę pod oczami od górnego światła, zapobiec hiper-papierowej głębi ostrości lub zapobiec w PP efektowi powstawania świecących obwódek wokół postaci a'la (...)
Więc można.
Pewnie,że są takie warunki, że nawet F1,4 i naskrobane ISO z trudem daje rady,chyba nie trzeba nikogo do tego przekonywać...