No to jeszcze jeden pakiet :
All-around-in-1-lens-fotoziutek-mode :
5d2+24-70+580II+kompakt jako backup![]()
No to jeszcze jeden pakiet :
All-around-in-1-lens-fotoziutek-mode :
5d2+24-70+580II+kompakt jako backup![]()
Fotoziutki robią 450D plus tamron 17-50, jak bardziej pro, mają do tego zewnętrzną lampę którą walą po oczach, jak mniej pro, walą wbudowaną.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
pank nie zapominaj o tych all-in-one co maja camiery do ramienia przytwierdzone i jada video reportaz![]()
5-ki | L-ki | Dodatki
Prawda jest taka że fotoziutki jak mają dobrą lokalizacje(czytaj wiocha i okolice)i monopol na miejscowym rynku to mają wiecej zleceń i $$$ niż wy z zestawem pro i bagażem doswiadczeńprzykre ale prawdziwe
EOS + L i kupa gratów ...
śmiejcie sie dalej z 450D... każdy od czegoś zaczynał
a że to było 450d + kit (szybko zmieniony na 17-40) + 50 1.4 + 430EXII ze stofenem uzywane w ostatecznosci to swoją drogą
i co... zdobyłem troche doswiadczenia zanim 5d kupiłem
To nie miejsce na takie pytania - od tego są PW!
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-02-2011 o 00:10
Ja byłem ostatnio na weselichu jako gość, (ślubnych nie robię) ale aparacik ze szkłami zabrałem ze sobą. Fotograf robił zdjęcia 30d+17-55+430. Ale jak zagadałem do niego to jak przyssał się do moich szkiełek to chyba większość zdjęć na nich zrobił. Dobrze ze nie zauważył mojej nowej 580II bo też pewnie chciałby testować...
Ja myślę, że wyśmiewanie 450-tki w tym kontekście ma dwie przyczyny:
- pierwsza to są ludzie, którzy mają kasy w brud i nigdy serii xxxd nie zasmakowali. Dlatego nie zrozumiałe dla nich jest to, że dla kogoś na weselach nawet jak początkuje jako drugie bądź backupowe body wisi 450D
- druga to ludzie wpisujący się w trend nie pamięta wół jak cielęciem był
Ja też będę dla Was fotoziutkiem, bo 450D będzie moim drugim body. Decyzja podjęta jako pierwsze kupię 7D (Pank niestety, a może stety wygrał u mnie paniczny strach przed używanymi rzeczami bez gwarancji i to za 4k).
Następny level to 5dmkII jak się okaże, że jakieś sensowne pieniądze z tego będę wyciągał, co oczywiście boleśnie albo i nie zweryfikuje rynek. Jeśli nie pozostanę w ślubnej to będę miał 7D, która mi wystarczy, a nie 5dmkII udając, że mnie na nie stać nie zarabiając na tym.
A więc witam w gronie fotoziutów.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
E tam, po raz koleny napisze. Ja startowalem z 400d jako glowne body!
Wiec luz.
Co do 7d to jesli chcial bys przeskoczyc na FF to po co pakowac sie w tak drogiego cropa? Moim zdaniem spokojnie mogl bys inwestowac w 50d.
Teraz sa pewnie tanie jako ze pokawil sie 60d a roznicy w obrazkowaniu miedzy 50d a 7d pewnie zadnej nie uraczysz.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK