Strona 820 z 1000 PierwszyPierwszy ... 320720770810818819820821822830870920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 191 do 8 200 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A co złego jest w 50D? Też robi zdjęcia i to nawet z sigmami (nieprawdopodobne!) więc po co się spieszyc z zakupami?"
    Dobre zdjęcie to 50% fotograf, 40% światło a 10% sprzęt... przy czym bez tego ostatniego nie da się nic zrobic."

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale wiesz to z doświadczenia czy tak Ci w szkole powiedzieli? Jak te 40% światła będzie dość ciemne to wtedy % potrzebnego sprzętu dziwnie rośnie Chcesz pójść na ślub z jednym body?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Liczyłem na pomoc i dobre rady ale widzę, że grono mistrzów urodzonych z aparatami w rękach znalazło sobie ofiarę do szydzenia. Wybaczcie panowie, ze nie urodziłem się takim doskonałym fotografem jak Wy i już milczę albowiem nie jestem godzien.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szychoski Zobacz posta
    Liczyłem na pomoc i dobre rady ale widzę, że grono mistrzów urodzonych z aparatami w rękach znalazło sobie ofiarę do szydzenia. Wybaczcie panowie, ze nie urodziłem się takim doskonałym fotografem jak Wy i już milczę albowiem nie jestem godzien.
    Pozdrawiam
    Zamiast strzelać focha, wyciągnij wnioski z tego co przeczytałeś. To ty chcesz robić śluby i nie wiesz jak, ale teoretyzujesz, próbując podważać doświadczenie. Nie dziw się, że spotykasz się z ironią.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Przecież dostałeś, 5D II to świetne body, nie ma sensu czekać na nowe, 50 sigmy to niezbyt dobry pomysł w systemie canona, o to zdaje się pytałeś, prawda?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Myślę że nie szydzą ale mają z ciebie troche śmiechu,uczeszczasz do szkoły foto pewnie w ręku nie miałeś wiekszosci szkieł o których mowa,głównie L i siejesz herezje że L jest złe a sigma i reszta swiata super extra i tanie na dodatek więc nie ma sie co dziwić że śmiechu troche jest bo co innego gdy miał byś te wszystkie szkła,wszystkie przetestował pokazał wiarygodne wyniki
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Poza tym, ten temat nie mówi kompletnie o niczym innym, jak o tym o co zapytałeś. Jeśli uważasz, że podołasz presji oddania ciekawego reportażu państwu młodym z jednej z najważniejszych dla nich chwil, powinieneś wiedzieć jak się do tego przygotować. A tego nie będziesz wiedział, jeśli "fotografowanie" to dla Ciebie forum i ew. "porady". Poczytaj wątek wstecz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To do Szycholskiego było*
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 07-02-2011 o 16:50 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Trochę sam sobie jesteś winien, wygląda że nie chciało Ci się przeczytać chociaż kawałka tego tasiemca bo bys wiedział jakie body jakie szkła i dlaczego są polecane do ślubów.
    Po krótkiej lekturze już bys wiedział że pewnych pytań się tu nie zadaje bo ślub można robić tylko FF z jasnymi stałkami a lampę najlepiej wyrzucić A tak poważnie to zadając sobie odrobinę trudu czytania ze zrozumieniem można sobie naprawdę wyznaczyć cele sprzętowe do ślubniaków, ale poco jak można kolejny raz zadać pytanie co kupić?
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To nie jest tak, że kupiłem wczoraj lustrzankę i powiedziałem sobie: o to od jutra fotografuję śluby.
    Fotografuję od kilku dobrych lat, sprawdziłem trzy systemy, robiłem zdjęcia na studniówkach czy u znajomych na weselach jako dodatkowy "fotograf" ale nigdy nie robiłem tego zawodowo. Wybrałem się do szkoły fotografii by zdobyc trochę więcej wiedzy teorytycznej i praktycznej prosto od profesjonalistów i od dłuższego czasu zbieram pieniądze żeby kupic profesjonalny sprzęt i powoli zacząc na tym zarabiac. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że na wesele 2 body to minimum tak samo z lampami, kartami, również nie mam zamiaru iśc z jedną czy dwiema bateriami itp. Chciałem poznac Wasze zdanie bo nigdy nie miałem pełnej klatki ani obiektywów z wyższej półki a do tej pory pracowałem z sigmami na canonie i bardzo dobrze mi się z nimi pracowało dlatego broniłem ich pozycji. Miałem okazję pobawic się L-kami i 16-35 trochę mnie rozczarowało (może po prostu trefny egzemplarz) przez co trochę ostrożniej patrzę na sprzęt, nie kieruję się tylko i wyłącznie znaczkiem marki i jej renomą.
    I naprawdę to nie jest tak, że wczoraj kupiłem pierwszą lustrzankę a jutro idę na ślub. Mam już pewne (chcociaż niewielkie) doświadczenie i najpierw chcę kupic ten sprzęt, dobrze go poznac a następnie próbowac swoich sił. Sie jak zwykle rozpisałem.
    Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi i poświęcony czas

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szychoski Zobacz posta
    Pozdrawiam
    Przykro , że spotkała Ciebie taka mała nagonka ze strony bywalców , ale sam sobie na nią zapracowałeś .
    Chwalisz się , że uczęszczasz do szkoły fotograficznej i mogłeś pomacać określone obiektywy . Jeśli tak , to znając też historię pojawiania się nowych puszek i szkieł oraz traktując poważnie podjęcie "pracy" jako fotografa ślubnego , powinieneś wiedzieć , że każdy bezproduktywny dzień zastanawiania się - to dzień stracony . Umykają Ci przede wszystkim ujęcia ,które mógłbyś wykonać . Czekanie na "coś" co może kiedyś się pojawi jest iluzją . Właśnie dlatego sprawiasz wrażenie - lub raczej pewność - że jesteś teoretykiem .
    Wybieraj to - na co Ciebie stać w tej chwili , a co pozwoliłoby Ci zaistnieć w fotografii ślubnej . Reszta wyjdzie w "praniu" . Zdobędziesz doświadczenie i pieniądze ( jesli ? ) . Będziesz wtedy mógł dalej dalej inwestować ( ? ) i rozwijać się sprzętowo ?!.
    Posiadam wiele sztuk L-ek ( i nie tylko ) oraz body - jak w stopce . Jeśli mieszkasz w pobliżu mojego miasta - zapraszam . Sam zdecydujesz , co Ci jest potrzebne .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Strona 820 z 1000 PierwszyPierwszy ... 320720770810818819820821822830870920 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów