Strona 800 z 1000 PierwszyPierwszy ... 300700750790798799800801802810850900 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 991 do 8 000 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Też nie wiem czemu. Kup sobie 17-55 sigmy albo canona, i następnego cropa. Wydasz więcej, efekt będzie gorszy ale za to bez awersji.
    Wiesz co, ja doskonale rozumie o czym mówisz tyle, ze dzisiaj kupić 5D z rozsądnym przebiegiem potwierdzonym na Żytniej to zdaje się być cud. Przecież te resztki, które zostały na rynku to wystrzelane przez ślubnych wydmuchy.

Też bym chciał FF, zwłaszcza, że z tymi stałkami na start zestaw mam gotowy, ale jestem ciekaw ilu ślubnych zaczynało od razu od FF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez denv`er Zobacz posta
    no... przy ustawieniu ostrości na 2m głębia ostrości ma prawie 4m (1,3-4,7 na aps-c) limuzyna może się nie zmiescić .
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Jak nie zapomnisz w ogóle ustawiać ostrości, to jest ok. Wystarczy z grubsza ustawić.
    No niby tak, obecnie fishem też pare ślubnych zrobiłem i poprostu robiąc na wypracowanych ustawieniach wszystko było ok, ale w tym zakresie zdaje sie mieć podobne zdanie do kolegi panka
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 17-01-2011 o 20:06 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Jak radzicie sobie na ślubie z taką armatą jak 70-200 f2.8 ? Planowałem zakup, ale po ro(zważaniu) całego sprzętu zastanawiam się czy jest to do udźwignięcia
    Chcę zrobić roszadę w sprzęcie i pewnie tylko kupię 70-210 3,5-4,5 żeby coś tele mieć na bardziej dynamiczny plener.
    70-200 wcale przecież takie ciężkie nie jest... Skoro z miclesem daliśmy radę z 400/2.8 to można :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez denv`er Zobacz posta
    no... przy ustawieniu ostrości na 2m głębia ostrości ma prawie 4m (1,3-4,7 na aps-c) limuzyna może się nie zmiescić .
    Widzę że kolega teoretyk. Wiesz ile przeciętnie jest do fotografowanego obiektu na np. sali weselnej? Wiesz jak szybko te obiekty się poruszają? Dalej jest zabawnie, nie?
    Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Wiesz co, ja doskonale rozumie o czym mówisz tyle, ze dzisiaj kupić 5D z rozsądnym przebiegiem potwierdzonym na Żytniej to zdaje się być cud. Przecież te resztki, które zostały na rynku to wystrzelane przez ślubnych wydmuchy.

Też bym chciał FF, zwłaszcza, że z tymi stałkami na start zestaw mam gotowy, ale jestem ciekaw ilu ślubnych zaczynało od razu od FF.
    Wszystko jasne, pewnie że nie od razu Kraków zbudowano, z tym że, paradoksalnie, musiał byś wydać mniej pieniędzy wchodząc w FF Wszystko rozbija się o irracjonalny lęk przed używanym sprzętem. 5D to nie tylko wół roboczy fotografów ślubnych, jest mnóstwo amatorów korzystających z tego aparatu i pozbywających się go na rzecz nowej wersji. Widuję często na allegro oferty komisów, aparaty z przebiegiem poniżej 40k, nierzadko z jakąś gwarancją, kwestia rozglądania się. Ale zrobisz jak chcesz, nowe to nowe, z tym że używany a nie bardzo zużyty aparat wzbudza moje większe zaufanie niż nówka z fabryki w której mogą wyjść jakieś wady produkcyjne. Żeby daleko nie szukać w 5D mojej mamy, kupionym nowym w sklepie i z gwarancją migawka padła po ok 2 tysiącach zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 17-01-2011 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Widzę że kolega teoretyk. Wiesz ile przeciętnie jest do fotografowanego obiektu na np. sali weselnej? Wiesz jak szybko te obiekty się poruszają? Dalej jest zabawnie, nie?

Wszystko jasne, pewnie że nie od razu Kraków zbudowano, z tym że, paradoksalnie, musiał byś wydać mniej pieniędzy wchodząc w FF Wszystko rozbija się o irracjonalny lęk przed używanym sprzętem. 5D to nie tylko wół roboczy fotografów ślubnych, jest mnóstwo amatorów korzystających z tego aparatu i pozbywających się go na rzecz nowej wersji. Widuję często na allegro oferty komisów, aparaty z przebiegiem poniżej 40k, nierzadko z jakąś gwarancją, kwestia rozglądania się. Ale zrobisz jak chcesz, nowe to nowe, z tym że używany a nie bardzo zużyty aparat wzbudza moje większe zaufanie niż nówka z fabryki w której mogą wyjść jakieś wady produkcyjne. Żeby daleko nie szukać w 5D mojej mamy, kupionym nowym w sklepie i z gwarancją migawka padła po ok 2 tysiącach zdjęć.
    Dałeś mi na pewno sporo do myślenia. Apropos przykładów myślisz o czymś takim http://allegro.pl/canon-5d-mark-i-st...417633812.html

Osobiście jeśli miałbym podjąć decyzję to pewnie z kimś kto sam ma 5D i wie co i jak wygląda po paru latach. Na razie muszę sie poważnie zastanowić.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Miasto
    wawa

Domyślnie

No, coś takiego. Z tym że zawsze dobrze jest mieć papier z żytniej z potwierdzeniem przebiegu. Były też 2 serie 5D i w pierwszej wyświetlacz pokazywał jakoś dziwnie kolory, na to też warto zwrócić uwagę. To są dość trwałe aparaty, 5D Kaliny mają już na pewno grubo ponad 100 000 przebiegu i działają sobie bez problemu dalej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    wawa

Domyślnie

Jak mawiają górale, ktoś ma problemy z czytaniem. Spróbuj manualem porobić zdjęcia na otwartej przesłonie metr od pary, potem będziesz się nabijał, w odwrotnej kolejności to trochę głupio wygląda. Ale tak to już jest jak teoretyk z nadmiarem testosteronu wpada pozamiatać forum

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

16mm fisha przymkniętego do f/4 (z rzadka do f5.6), szersze kadry na 1.2m, bliskie na 0.6m - zawsze wychodzi :P
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Miasto
    wawa

Domyślnie

Fajnie, z tym że na f4 dużo światła z tła nie wpuścisz

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

To jest fish - na f/2.8 i tak jest mydło
    -0.5EV (skok co 1/2 EV, nie wiem ile to wyjdzie liczbowo) zaczyna to jakoś wyglądać, a na f/4 jest żyleta
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Miasto
    wawa

Domyślnie

A, to nie wiem, mój fisz na 2.8 jest ostry

Strona 800 z 1000 PierwszyPierwszy ... 300700750790798799800801802810850900 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów