nie no, chyba w 20D jest 2 %..............
no muszę przyznać, że zdziwiony jestem mocno, bo jak kupowałem 350D, to jęczałem że nie ma takiego 2 % (a w 20D jest)....
marcingreen - może nie odkryłeś tej funkcji jeszcze ? (żartuję)
nie no panowie wymiękam...Zamieszczone przez michal_sokolowski
wczoraj się dowiedziałem, że moja 20tka to to ma 8Mpix a ja się głupi kolegom chwaliłem że 5!
W sumie to nawet nie wiedziałem, że można obiektywy wymieniać...
Ostatnio edytowane przez Zielony ; 26-10-2005 o 13:12
A mi się już zdarzyło. Ksiądz był wyjątkowo bezczelny (nie tylko moje odczucie).Zamieszczone przez Il fuoco
Nie zabronił mi robić zdjęć ale nie pozwolił "błyskać" i cały czas złośliwie przeszkadzał mi i niezależnemu kamerzyście - kawał .....
Szczęśliwie miałem jeszcze wtedy 28-135 IS i właśnie ten IS uratował mi życie.
DobreZamieszczone przez marcingreen
![]()
Mnie to zawsze mówi, żeby uważać z blyskaniem w oczy...Zamieszczone przez perlpa
Wiadomo, jak się ma z minus czy tam plus >3 dioptrie to różnie bywa
W dodatku na rauszu![]()
Szczęśliwie MAM jeszcze 17-85 IS i właśnie ten IS ratuje mi życie![]()
To był jedyny taki przypadek. Wiekszość nie oponuje jak na chórze instaluję młotka odpalanego radiem i walę księdzu po oczachZamieszczone przez marcingreen
![]()
ja ostatnio na chrzcinach robiłem - ksiądz był taki, że sprawiał wrażenie, że wszystko mu jedno.... kolega powiedział, że mógłbym za niego mszę odprawić.
z takimi 'ksiądzami' to miałem do czynienia w kościołach ewangelickich...Zamieszczone przez michal_sokolowski
totalny luzik...
no a na weselu hulanki, swawole...
bo tak sie składało że byli zaproszeni...
jajca jak arbuzy![]()
W 350'tce (i calej reszcie z E-TTL II) to sobie FEL'em nawet gitary nie zawracajcie.
FEL to metoda na obejscie problemow z E-TTL'em na starszych body, ktore pomiar swiatla z lampy mialy przypisany do aktywnego punktu AF. Jako ze wiekszosc wybiera centralny, ktory po przekadrowaniu wypada w dziwnych miejscach (typu tlo) dajac dziwne rezultaty z lampa trzeba wczesniej blokowac ekspozycje FEL'em na wlasciwy obiekt przed przekadrowaniem...
20'stke (i inne) mozna zmusic ja do pomiaru po staremu zmieniajac CF dotyczacy E-TTL z evaluative na partial, tylko po co? Algorytm jest na tyle inteligentny ze bez pomocy FELami swietnie sobie radzi z analiza calej sceny odpowiednio dobierajac sile blysku.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 26-10-2005 o 16:58
...