Strona 760 z 1000 PierwszyPierwszy ... 260660710750758759760761762770810860 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 591 do 7 600 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Tez wybralem systemowke i nie zaluje. A i mocy z 430 nigdy mi nie zabraklo.
    Teraz ze spokojem mogę kupić 430 EX do mojej amatorskiej fotografii:-D
    Tylko pojawia się pytanie, czy opłaca się kupować używkę, ew. kupić nową trochę tańszą w USA?
    7D + C18-135

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

zobacz na allegro masz np. 430 EX w cenach do 600zł, a nową 430 EX II już za cenę ponad 800zł. 430EX od 430EX II różni się tylko czasem ładowania i metalową stopką, o ile dobrze pamiętam. jeśli znajdziesz w dobrym stanie i z pewnego źródła to bierz używaną za cenę ok 600zł, a jak już masz niepewność to zakup nówkę. na używce zawsze zaoszczędzisz jakieś 300zł ale czy czasami warto...

Domyślnie

Pewnie odgrzewam stare kotlety, wybaczcie, podstron jest tak dużo, że ciężko mi wyłapać mi konkretną odpowiedź na pytanie, które mnie nurtuje. Od jakiegoś czasu bawię się fotografią. Chciałbym zająć się fotografowaniem poważniej i na nieco innej płaszczyźnie, więc w tym momencie proszę Was doświadczeni koledzy o pomoc w doborze sprzętu.
    Załóżmy, że na początek będe miał do rozporządzenia ok. 7000zł stopniowo.
    Z tego co czytałem 50D i szkło 50mm 1.4 będzie dobrym wyborem, z czasem szeroki kąt i lampa.

Potwierdzicie? Podważycie?

Co polecacie?

Dodam, iż nie jestem gadżeciarzem i lnie rajcuje lansowaniem się sprzętem np szkiełkiem za 5000zł. Zależy mi o jak najlepszej jakości w możliwie rozsądnych pieniądzach. Żeby wykrzesać ze sprzętu jak najwięcej tylko mogę (wiadomo, że sprzęt to nie jest receptą na dobre zdjęcie, ale omawiam tutaj wątek sprzętu).

Proszę Was naprawdę szczerze, o podanie mi konkretnych modeli - body, szkieł, rodzaji, lampy. argumentując w dwóch zdaniach dlaczego to a nie tamto.

Oczywiscie, jak temat wskazuje interesują mnie zdjęcia ślubne - przygotowania, ceremonia, sesje plenerowe i ogolnie fotografia reportażowa tego typu.

Raz jeszcze proszę o pomoc.
    (generalnie post dla cierpliwych).

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

jak ja bym miał 7000zł to bym kupił
    1. canona 5D (cena ok 4000zł)
    2. 28mm 1.8 USM (1800zł)
    3. 50mm 1.8 II(400zł)
    4. speedlite 430EX
    oczywiście wszystko zależy w jakiej cenie wyrwiesz używki... np. 430EX można dostać za 500zł, 28mm 1.8 USM używka ok 1400-1600zł, 5D tylko używka i ceny różne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a pozniej jak zaczniesz juz zarabiac to dokupic szkła i sie cieszyc robieniem zdjec
    Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 18-11-2010 o 19:22 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

I znowu jedziemy w kółeczko :-?
    mike.s - piszesz, że nie chce się Tobie czytać wszystkich stron tego wątku ale...
    jest on tak długi dlatego, że ciągle odpisuje się dokładnie to samo na kolejne pytania o to samo. Zadajcie sobie choć trochę trudu i przeczytajcie 1/3 tego wątku - gwarantuję, że znajdziecie odpowiedzi na wszystkie Wasze pytania.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    I znowu jedziemy w kółeczko :-?
    mike.s - piszesz, że nie chce się Tobie czytać wszystkich stron tego wątku ale...
    jest on tak długi dlatego, że ciągle odpisuje się dokładnie to samo na kolejne pytania o to samo. Zadajcie sobie choć trochę trudu i przeczytajcie 1/3 tego wątku - gwarantuję, że znajdziecie odpowiedzi na wszystkie Wasze pytania.
    Ament!

mike.s z zdjęcia już kiedykolwiek jakieś robiłeś..?? to pytanie nie tylko do ciebie, bo wielu tu takich co słyszeli o dobrych zarobkach kotleciarzy i z tym zamiarem kupują swój pierwszy aparat w życiu.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Tak czy siak łatwiej załapać jakiegoś kotleta niż sesję dla Vogue
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

zgodzę się z Handelson'em, ale tak na serio, to weźcie też pod uwagę, jak wiele postów to nabijanie liczników - jak ten mój, czy powyżej. stąd się bierze to, że szukaj wywala miliony postów na jakieś-tam pytanie, a wątek, w którym dyskusja powinna toczyć sie o sprzęcie ślubnym ma setki podtematów - a'la co mam lepsze od ciebie lub bardziej się znam...

ale żeby nie być nabijaczem postów w tym temacie...

proponuję podobnie jak obcy2 - poszukać niezajechanej 5D i kupić dwie podstawowe stałki (28/1.8 i 50/1.8II lub nawet 50/1.4), bo z zoomem to nie zaszaleje zbytni, bo i inne graty trzeba dokupić.
    lampa też się przyda, bo tak na serio, to między bajki można wsadzić teksty o "niebłyskaniu" na takich "iwentach" - po prostu czasem się nie da inaczej. zatem taka 430EXII powinna zagościć w torbie - niech nawet się przyda na doświetlenie w plenerze - lepiej mieć niż szukać czegoś innego.
    ciężko z czystym sumieniem polecać crop'a, chociaż sam na razie od tego zaczynam, ale mam wspomniane stałki, które niebawem nabiorą nowego życia na FF. jeśli nie chcesz za jakiś czas kombinować, lepiej od razu FF i z bani. na pewno da się coś znaleźć.
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mike.s Zobacz posta
    Pewnie odgrzewam stare kotlety, wybaczcie, podstron jest tak dużo, że ciężko mi wyłapać mi konkretną odpowiedź na pytanie, które mnie nurtuje. Od jakiegoś czasu bawię się fotografią. Chciałbym zająć się fotografowaniem poważniej i na nieco innej płaszczyźnie, więc w tym momencie proszę Was doświadczeni koledzy o pomoc w doborze sprzętu.
    Załóżmy, że na początek będe miał do rozporządzenia ok. 7000zł stopniowo.
    Z tego co czytałem 50D i szkło 50mm 1.4 będzie dobrym wyborem, z czasem szeroki kąt i lampa.

Potwierdzicie? Podważycie?

Co polecacie?

Dodam, iż nie jestem gadżeciarzem i lnie rajcuje lansowaniem się sprzętem np szkiełkiem za 5000zł. Zależy mi o jak najlepszej jakości w możliwie rozsądnych pieniądzach. Żeby wykrzesać ze sprzętu jak najwięcej tylko mogę (wiadomo, że sprzęt to nie jest receptą na dobre zdjęcie, ale omawiam tutaj wątek sprzętu).

Proszę Was naprawdę szczerze, o podanie mi konkretnych modeli - body, szkieł, rodzaji, lampy. argumentując w dwóch zdaniach dlaczego to a nie tamto.

Oczywiscie, jak temat wskazuje interesują mnie zdjęcia ślubne - przygotowania, ceremonia, sesje plenerowe i ogolnie fotografia reportażowa tego typu.

Raz jeszcze proszę o pomoc.
    (generalnie post dla cierpliwych).
    Jak by ci zalezalo to przeczytal bys ten watek i znalazl bys odpowiedz na twoje pytania wiec nie bede marnowal swojego czsu po raz koleny komu sie nie chce.
    7000 stopniowo? Myslisz ze z 50d i 50 1.4 obskoczysz slub potem cos dokupisz? To nie tak dziala.
    "Dodam, iż nie jestem gadżeciarzem i lnie rajcuje lansowaniem się sprzętem np szkiełkiem za 5000zł." - ZALOSNE! Myslisz ze ludzie wypluwaja po 5000zl za szklo dla lansu? Zaskocze cie! NIE! Placa dlatego zeby ich prace byly jeszcze lepsze)kontrast, ostrosc, af, uszczelnienia...
    Na koniec dodam, ze jak sie chce to mozna osiagnac wszystko, ale trzeba chciec! Z twoim podejsciem daleko nie zajdziesz.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Jak by ci zalezalo to przeczytal bys ten watek i znalazl bys odpowiedz na twoje pytania wiec nie bede marnowal swojego czsu po raz koleny komu sie nie chce.
    7000 stopniowo? Myslisz ze z 50d i 50 1.4 obskoczysz slub potem cos dokupisz? To nie tak dziala.
    "Dodam, iż nie jestem gadżeciarzem i lnie rajcuje lansowaniem się sprzętem np szkiełkiem za 5000zł." - ZALOSNE! Myslisz ze ludzie wypluwaja po 5000zl za szklo dla lansu? Zaskocze cie! NIE! Placa dlatego zeby ich prace byly jeszcze lepsze)kontrast, ostrosc, af, uszczelnienia...
    Na koniec dodam, ze jak sie chce to mozna osiagnac wszystko, ale trzeba chciec! Z twoim podejsciem daleko nie zajdziesz.
    BRAWO! tak to trzeba robić.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 760 z 1000 PierwszyPierwszy ... 260660710750758759760761762770810860 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów