Tak jak dinderi już napisał źle nas zrozumiałeś i nic złego w tym nie jest że chcemy zobaczyć jak kolega sobie poradził np: przy czasie 1/30 i tyle...
Tak jak dinderi już napisał źle nas zrozumiałeś i nic złego w tym nie jest że chcemy zobaczyć jak kolega sobie poradził np: przy czasie 1/30 i tyle...
ok, "na pożarcie" ma chociaż element humorystyczny, ale słowo "wypociny" nie kojarzy mi się zbyt dobrze. Tym gorzej świadczy to o forumowym żargonie, jeżeli to słowo ma tu pozytywny wydźwięk.
Poza tym nie wiecie jak wygląda zdjęcie na 1/30 sek?Jeżeli fotografujący świadomie użył takiego czasu, to wygląda tak jak chciał zapewne. Wam to się nie musi podobać, jemu może. Mi się zdarza użyć czasu 1/8 sek i co? Jest tak jak chciałem.
Pozdrówka.
Marki trzy.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Dużo ciekawych info.
To ja może dołączę swoje pytanie,
Mam do dyspozycji około 7000 zł, chciałbym zainwestować w szkiełka pod 5dII głównie śluby, ale również poza weekendami wykonuję niewielkie sesje beauty & fashion ( że tak pro-żargonem zarzucę).
Za te pieniążki chciałbym coś sensownego kupić, na dwie stałki L mi nie starczy. Myślałem o 1 zoomie i do tego stałka( a z czasem zmiana na stałki ale czymś trzeba pracować) myślałem o :
a --- 16-35 II + 50 mm 1,4
ale po dokończeniu "epopejii systemowej" zbiłem się z tropu i stwierdziłem, że
b --- 24-70 + 85mm 1,8 , będzie trochę lepiej.
Może macie jakieś sugestie ??
A może S20 1.8 + C28 1.8 + C50 1.4 + C85 1.8. Jak dla mnie całkiem przyjemny zestaw.
Co Ty masz takie ciśnienie na oglądanie zdjęć innych osób? Ciągle tylko wrzuć, wrzuć... A proszę Cię bardzo http://img826.imageshack.us/gal.php?g=0132img6994.jpg
Zdjęcia sprzed dwóch lat. Zrobione testowo. Niestety tu masz tylko 1/13 i 1/15. Nie chce mi się szukać na płytach tych zdjęć zrobionych na 1/8 sek, ale gwarantuję Ci, że nie są gorsze. Bez lampy rzecz jasna. Sprawdzałem ile utrzymam. Zrobiłem kilka fotek na takich ustawieniach, nie całość rzecz jasna. Exify zachowane, możesz sobie pooglądać. Kościół św. Jana Chrzciciela w Malborku, kto był ten wie jak tam wygląda. Zlecenie wyjazdowe. Nie moje miasto a w tym kościele byłem pierwszy raz.
Marki trzy.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---