Strona 698 z 1000 PierwszyPierwszy ... 198598648688696697698699700708748798 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 971 do 6 980 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec

Domyślnie

Posiadając go od 2 tygodni już wiem dlaczego :]
    A jeszcze trudniej dostać ten obiektyw w dobrym stanie. Mi się udało.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    28-75 tamron jest i był w modzie ze względu na cenę jednak jego wykonanie wola o pomstę do nieba
    Wykonanie to akurat jest bardzo przyzwoite. Gorszą rzeczą jest mydło na pełnej dziurze co sprawia, że trzeba przymykać przysłonę.

Co do elki 24-70 to też jakieś przejaskrawienia ostre, żeby przebierać z 10 sztuk. Inżynierowie Canona za głowę by się złapali słysząc takie historie. Chyba że te 10 sztuk wypadło z samolotu a później ktoś to pozbierał

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Wykonanie to akurat jest bardzo przyzwoite. Gorszą rzeczą jest mydło na pełnej dziurze co sprawia, że trzeba przymykać przysłonę.
    polemizowałbym ... u mnie na 2.8 jest wystarczająco ostry aby nie stanowiłoby to problemu, co do przymykania a i owszem przymyka sie w warunkach reporterki aby zminimalizować błędy AF
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    u mnie na 2.8 jest wystarczająco ostry aby nie stanowiłoby to problemu.
    miałem kiedyś, i twierdzę to samo, nie było źle na 2.8 (chyba że na rogach). Po nim miałem 24-70 i jakiejś wielkiej różnicy w zdjęciach nie zauważyłem, co innego w samym użytkowaniu, af i ogniskowej 24.
    Myślę, że miałem bardzo dobrą sztukę tego tamrona, Ele też miałem dobrą.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

U mnie było mydło to albo taka sztuka albo inaczej postrzegamy ostrość.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    arturs - wierzysz, że ktoś przejrzał 10 sztuk 24-70L ? Chyba musiałby w magazynie canona pracować...
    Ja przejrzałem chyba 7 szt. a w żadnym magazynie nie pracuję. Mogłem testować kolejne, ale znalazłem sztukę, która mnie usatysfakcjonowała.
    Bez trudu znajdziesz dokładny opis tego co i jak w archiwum. Przynajmniej ze 2 lata temu to było.
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    Miclec proszę Cię powiedz że Twoje 'niespodziewanie' nie dotyczy zlecenia ślubnego
    Przepraszam... ale nie wyobrażam sobie sytuacji niespodziewanego skończenia karty w ważnym momencie a tym bardziej baterii...
    A dalej piszesz :
    Cytat Zamieszczone przez mxdanish Zobacz posta
    ale z musu bo w 17-40 zablokował się pierścien zoomowania (po czyszczeniu)
    Trochę to takie "drzazgę wypominasz a belki nie widzisz"...

A co do mojego 50d, to :
    Gripa do 5d2 nie mam i raz mi się zdarzyło, że tuż po pierwszym tańcu aku już było rozładowane, zatem jakbym jeszcze trochę więcej używał piątki przed ślubem, to mogłoby rozładować się na ślubie. Druga sprawa to rozładowanie się baterii z powodu jakiegoś zwarcia (już kilka takich historii widziałem, że nagle sprzęt nie dawał znaków życia, a po naładowaniu baterii było wszystko ok). Trzecia sprawa to czas wymiany CFki w 5d2 - akurat w momencie wymieniania może być coś ciekawego no i umknie.

Z 50d nie korzystałem poważniej jeszcze ani razu. Jednakże backup musi być, najlepiej pod ręką, bo inaczej jak padnie sprzęt to leżysz i kwiczysz...

Coś już napisał

Domyślnie

Trochę wcinam się w temat, ale wspomnę jak rozwiązałem swoje roszady sprzętowe - pytałem swego czasu co wybrać do ślubów.
    Posiadałem 5d jedynkę, zoom 24-70 2.8 USM, 50 f 1.4, 85 1.8, 70-200 f4 IS, jako backup 40D.

Po poradzeniu się kolegów z forum sprzedałem 40d i 50 1.4., dokupiłem drugą 5d jedynkę oraz 35 L.

Na chwilę obecną fotografowanie dwoma puszkami - na jednej 35, a na drugiej 85. Trochę 85 jest za krótka, więc pewnie sprzedam i kupię 135L.
    Wrażenia z 35L? Naprawdę świetne szkło - bez porównania do 24-70. Ostrość jest świetna już od pełnego otwarcia przysłony, AF szybki.
    Czy jest za wąskie? Może czasami tak, ale z drugiej strony może 24 byłoby dosyć szeroko - czasami za szeroko? Nie zawsze można podejść blisko -zwłaszcza w kościele mam opory, by podchodzić bardzo blisko pary młodej.
    Jak na razie stop zakupom i fotografowanie.

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    I tak najlepsze było zaprzysiężenie. Kamerun i foto stanęli idealnie przed młodymi zasłaniając gościom całą ceremonię...
    Czyli to karygodne zachowanie? Jak filmowiec stanie od ludzi to ładnie ujmie parę młodą i księdza, a jak staną z boku z fotografem to już ujęcie jest gorsze. Ciekawe co na to młodzi? Co wolą - ładne ujęcia, czy lepszy widok dla gości?

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A dalej piszesz :Trochę to takie "drzazgę wypominasz a belki nie widzisz"...

A co do mojego 50d, to :
    Gripa do 5d2 nie mam i raz mi się zdarzyło, że tuż po pierwszym tańcu aku już było rozładowane, zatem jakbym jeszcze trochę więcej używał piątki przed ślubem, to mogłoby rozładować się na ślubie.
    1. Co ma zacięcie się pierścienia zooma (awaria) do nie zwracania uwagi na wskazania liczników aparatu (lenistwo, głupota) ?
    2. W 5d2 na jednym aku robi się minimum 500 zdjęć (a jak się oszczędnie używa, to można ponad 1k) - chcesz powiedzieć, że po pierwszym tańcu masz ponad 500 fotek naklepane ?

Kwestia awarii to inny temat (którego zdajesz się nie zauważać w pierwszym zdaniu, a uwypuklasz w drugim), trochę to takie 'jak Kali ukraść krowę to dobrze, jak Kalemu ukraść krowę to źle'...
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Coś już napisał Awatar Lukas87
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do wytrzymałości baterii, to dobrze jest włączyć automatyczne wyłączanie po minucie. Mniejsze zużycie baterii niż przy trzymaniu aparatu cały czas włączonego lub co chwila wyłączanie i włączanie go.

500 fotek przy pierwszym tańcu? Może robi film poklatkowy
    R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II

Strona 698 z 1000 PierwszyPierwszy ... 198598648688696697698699700708748798 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów