Zależy jak pojmujesz moc. Liczba przewodnia (moc) dwóch 430 nie będzie większa niż jednej 580. Zwiększy za to się ilość światła (jego objętość) bez wpływu na moc. Kadr zostanie równomierniej pokryty światłem. Łatwiej też uzyskać światło bardziej miękkie (większe źródło światła - w przypadku lamp ustawionych bardzo blisko siebie).
Marki trzy.
Gratuluję panowie i panie - 666 strona tematu![]()
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
No to na tej stronie chwalimy nikony, soniaki i inne pentaki.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
pentaki mają ładne opakowania, kup białego, będzie elegancki i pasowal do sukni panny mlodej![]()
Widziałem gdzieś całego w kryształkach, to dopiero lans.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
PILNE PILNE !!!!
co sądzicie o Sunpak 622 ????
liczba przewodnia 200 !!!
canon 580 EX ma 58............
????
Jakaś ściema, ktoś się w opisie pomylił pewnie.