Strona 581 z 1000 PierwszyPierwszy ... 81481531571579580581582583591631681 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 801 do 5 810 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    lubię mieć ładne kolorki skóry, które przeważnie nie grają mi z innymi kolorkami.
    zwłaszcza w przypadku zdjęć nocnych gdzie trzeba "ostudzić" lampy,zachowując "ciepłotę" skóry

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Jarek ja nie mówię o wyciąganiu poprawnej ekspozycji ale o składaniu zdjęć pod względem kolorystycznym - lubię mieć ładne kolorki skóry, które przeważnie nie grają mi z innymi kolorkami.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie ma edit :/

I nie mówię tylko o WB to w grę wchodzą warstwy z większym/mniejszym nasyceniem czy kontrastem - przeważnie są to 2 warstwy całość i skóry
    Kurde, a można w kilku szybkich zdaniach dowiedzieć się jak takie cos zrobić? Coś na zasadzie HDR-a czy może jakieś odsłanianie fragmentów dolnej warstwy?
    Z warstw nie jestem najlepszy ale chętnie bym cos popróbował

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Pewnie odsłanianie fragmentów dolnej warstwy, a przynajmniej ja bym tak kombinował.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Może do pracy?
    Ja tam nigdy nie zrobiłem 10x15. Okazjonalnie robię 100x70, zdaje się z 8mpix nie wygląda to najlepiej. Masz jeszcze jakieś świetne rady?
    Oczywiscie mowisz o zdjeciach slubnych dla swoich klientow?
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK, po prostu nie tylko inaczej obrabiamy, ale też inaczej fotografujemy. W końcu nie ważne jak, ważne, żeby efekt się podobał.
    Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Oczywiscie mowisz o zdjeciach slubnych dla swoich klientow?
    Oczywiście tak. Ze 2x w sezonie robię 15x21, reszta 20x30 i większe. Widzisz w tym coś dziwnego?
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 19-04-2010 o 21:42 Powód: Automerged Doublepost
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

w sumie ja tak ;] , a tak powaznie nie patrzac nawet na koszta to 20x30 jest momentami w wiekszosci wypadkow za duze , chociaz co kto woli heh.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    w sumie ja tak ;] , a tak powaznie nie patrzac nawet na koszta to 20x30 jest momentami w wiekszosci wypadkow za duze , chociaz co kto woli heh.
    Ja uczciwie kładę przed klientami te same powiększenia w obu formatach i sami wybierają który chcą. Tłumaczę też, że album będzie 2kg cięższy. Skoro wybierają tak a nie inaczej, w dodatku za zdecydowanie większe pieniądze, to pewnie wiedzą co robią.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No tak klient nasz pan i wie najlepiej ;D
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A u mnie najczęściej biorą fotoksiążki 30x30.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    A u mnie najczęściej biorą fotoksiążki 30x30.

czego by nie brali to zawsze lepiej się zabezpieczyć największym RAWem-a po oddaniu klientom zdjęć zgrać na DVD
    Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Kurde, a można w kilku szybkich zdaniach dowiedzieć się jak takie cos zrobić? Coś na zasadzie HDR-a czy może jakieś odsłanianie fragmentów dolnej warstwy?)
    najszybciej to -wywołujesz z RAWa zdjęcie dwa razy
    odpalasz CSa łączysz-nakładając na siebie dwa zdjęcia i pędzlem historii usuwasz to Co ci się nie podobało w tym na górze-zrozumiałeś?
    Ostatnio edytowane przez Doktor_Zło ; 19-04-2010 o 23:15 Powód: Automerged Doublepost

Strona 581 z 1000 PierwszyPierwszy ... 81481531571579580581582583591631681 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów