Przecież kolega foton84 napisał że ma 50mm f/1.4 i 85mm f/1.8 więc zakup 24mm i 135mm jest jak najbardziej ok.
Przecież kolega foton84 napisał że ma 50mm f/1.4 i 85mm f/1.8 więc zakup 24mm i 135mm jest jak najbardziej ok.
A, chyba że tak.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pank widzę , że masz 70-200 ze stabilizacją. Czy bez niej da radę robić zdjęcia w kościele?
już widzę kogoś z tą lufą w kościele![]()
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
W kościele raczej tego nie używam, chyba że bardzo duży, szkło raczej plenerowo–portretowe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A, właśnie skumałem że o stabilizację Ci chodzi. No więc, czasy rzędu 1/200 s przy 2.8 i ISO 3200 we w miarę jasnym kościele można wyciągnąć.
Ostatnio edytowane przez pank ; 12-04-2010 o 23:37 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Masz gdzieś zdjęcia z ciemnego kościoła robione tym obiektywem?
Nie mam, jak pisałem, w kościele tego raczej nie używam, a już w ciemnym tym bardziej.
A co myślisz o 135mm na 5DmkII? Widzę, że nie masz tego sprzętu? Dlaczego?
Bo trafiło mi się 70-200 w dobrej cenie. Gdyby nie to, 135 miał bym wcześniej, ale w planach jest, nawet się przez chwilę zastanawiałem czy 70-200 nie sprzedać i nie kupić 135 ale trochę mi szkoda bo przydaje się w poza ślubnej fotografii i żal mi się pozbywać, 135 na pewno będzie do kościoła lepsze, mniejsze, jaśniejsze, czarne.
Właśnie dokonałem takiej zamiany, od dawna byłem nastawiony na nie, szkoda mi było 70-200, ale po zrobieniu zdjęć testowych 135 już nie miałem wątpliwości. Cholernie ostre już na 2.0, a na 2.8 nie ma co porównywać.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971