Akurat wątek dotyczył dwóch stałek, 24 i 35.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja trafiłem na gorszy. A przed kupnem przeprowadziłem dziesiątki rozmów z użytkownikami, na końcu również z Towersem u którego kupowałem 35, i tylko piszę o wnioskach z tych rozmów, że 35 pewniejsze.
Ostatnio edytowane przez aKySZ ; 18-03-2010 o 13:54 Powód: Automerged Doublepost
5D, 350D, 35L, 17-40, 70-200 f4, 50 f1.4, 85 f1.8, 580 EX II
no nie mam nie mam, ale mam za to niestety dylemat, mk I czy mk II, ogolnie to mk I by wystarczylo, boje sie tylko 1 rzeczy ktora wyczytalam na forum, ze body podobnie jak obiektywy moga miec BF/FF i jesli juz mam wydac tyle kasy to moze na nowe mk II a nie podejmowac ryzyko kupujac uzywke na allegro.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pewniejsze jak, w czym? bo chce 24 II zeby ostrzylo od pelnej dziury![]()
Ostatnio edytowane przez brosna ; 18-03-2010 o 15:50 Powód: Automerged Doublepost
popelniasz radykalny blad na ktory nie mozesz sobie pozwolic robiac zdjecia slubne - chcesz kupic uzywany sprzet ktory jest obarczony wiekszym ryzykiem awarii niz nowy.. nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie to malo profesjonalne podejscie. chyba ze masz 2gi aparat ktory bedzie robil za backup ... ale mimo wszystko nigdy bym sie nie bawil w uzywki, chyba ze jako backup do nowego i pewnego 5D dokupil bym sobie 1DmkIV lub 1Ds'a dla lepszego AF
A co jest złego w używanym 5D z małym przebiegiem?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
W ogóle nie chodzi o to. Nie wyrywaj kontekstu Panie Czaszka ;-] —>zwroc uwage, ze Kinski pisze ze 28 za wąsko, ale w zdaniu wczesniej proponuje 50mm
Proponuję, ale do nauki stałek. Wystarczy 50 1.8 (low end) lub 28 1./8 (middle end).35 lepsze do nauki stałek.
Na fotoreportaż ślubny 24 i 85 i każdy to powie.
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Z ekspertyzy na żytniej.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
I co ta ekspertyza Ci powie - ile kliknięć ma obecna migawka ... a nie jak bardzo zakatowany jest ten aparat![]()