Podczas ceremonii?
Podczas ceremonii?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
koncepcja troche dziwna - ale chętnie zobacze zdjęcia
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Nie no dla mnie rozstawianie lamp w kosciele to jakies kompletne nieporozumienie. Jak by mi fotograf na slub do kosciola przyszedl z paroma lampami to bym go chyba wyprosil zanim ceremonia by sie rozpoczela.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
...kotek w kasku na zakładce 522 u forumowicza
Zeby nie bylo, to nieznam kolegi i taka forma jak przedstawil tez mi nie odpowiada wlasciwie nigdy nie pomyslalem zeby cokolwiek gdzies ustawiac, ale z 2 strony skoro mlodzi i ksieza nie maja zastrzezen? a taki sposob dzialania odpowiada fotomac to chyba tylko jego sprawa? sam jestem ciekawy efektow, wiec czekamy na zdjecia. Kolego wsadziles kij w mrowisko![]()
..buy everything before you get married
Jaca9 - avatar, post #5216 w tym wątku![]()
40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.
witam, to mój trzeci post
ja uważam, że po prostu na początku drogi różne cuda się wymyśla
widziałem kiedyś stronę "strobiarza" który naświetlał salę podczas wesela kilkoma lampami, tak, że wyglądała jak w dzień. brał to za swój atrybut.
Poza tym żadnego oświetlenia w kościele teoretycznie rozstawiać nie można.
Ostatnio edytowane przez d'plus ; 26-02-2010 o 16:05
nawet jakby było można, to po co ?
ISO 1600 wystarcza do większości kościołów, do tego ze dwie jasne stałki.
zawsze można pokusić się o iso 3200 (5d, 5d II, 50d....)
ale wysokie iso to też szumy, generalnie więcej lamp daje fajne możliwości - wiadomo - ale w kościele podczas tej całej ceremonii, kiedy wymachiwałbyś i ustawiał nie wiadomo co gdzie i jak to wtedy na pewno Ty byłbyś najważniejszą rzeczą w kościele - przynajmniej dla tych wszystkich ludzi, którzy siedzą za parą młodą
Kiedyś gdzieś widziałem backstage z ceremonii u kamerzysty, wokół pary młodej 4 statywy z halogenami![]()
WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl