Strona 508 z 1000 PierwszyPierwszy ... 8408458498506507508509510518558608 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 071 do 5 080 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    No to mnie masz. Tylko częściowo.

Tylko częściowo bo w ślubniakach jest więcej statycznych zdjęć, a gdzieniegdzie można umiejętnie dopalić lampą. A cytat raczej dotyczy fotoreporterki i sportów.
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    I co, do tych statycznych zdjęć które można dopalić lampą zakładamy na body kita, a do tych których nie można jasną stałkę?
    Nie do końca o to mi chodziło. "Gdzieniegdzie" w sensie, palić lampą tam gdzie potrzeba, a gdy nie ma potrzeby używać zastanego z podbiciem ISO i/lub umiejętną obróbką w PS/LR.

Tak jak kolega wyżej twierdzę, że nie kolekcja szkieł powinna decydować o wyborze fotografa a zdjęcia. Jak ktoś ma umiejętności w operowaniu sprzetem i PSem to i kitem zrobi super zdjęcia. Liczy się tak na prawdę finalny efekt.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to moze inaczej
    wybralbys swiadomie na swoj slub fotografa, ktory ma 18-55 i 70-300 4-5.6?

no to robie wioche bo ja wlasciwie nigdy nie przymykam swoich szkiel i szczerze nie widze takiej potrzeby, wyjasnij mi kiedy to trzeba przymknac?
    Tak. Moze on nie robi slubow ale zerknij na fotki Venomera z 400d.
    Jego fotki bija na glowe 95% ludzi na tym forum ktorzy maja torby o 20 krotnej wartosci jego sprzetu.
    Nie obchodzi mnie zbytnio czym fotki sa zrobione tylko jak wygladaja.

Jesli nie wiesz kiedy trzeba przymknac to polecam troche poczytac o fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 23-02-2010 o 12:17

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Jesli nie wiesz kiedy trzeba przymknac to polecam troche poczytac o fotografii.
    chce abys mi to wyjasnil i pokazal jakies przyklady, moze czegos sie naucze :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    chce abys mi to wyjasnil i pokazal jakies przyklady, moze czegos sie naucze :-)
    Nie bede sie wdawal z toba w glupie potyczki.
    Dobrze wiesz o co mi chodzi i tylko udajesz glupa.
    A jesli rzeczywiscie nie wiesz co daje przymykanie szkiel to czytaj, idz na kurs, kupuj gazety moze wreszcie sie dowiesz.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Tak jak kolega wyżej twierdzę, że nie kolekcja szkieł powinna decydować o wyborze fotografa a zdjęcia. Jak ktoś ma umiejętności w operowaniu sprzetem i PSem to i kitem zrobi super zdjęcia. Liczy się tak na prawdę finalny efekt.
    To oczywiste że klient wybiera fotografa patrząc na zdjęcia, u mnie bardzo rzadko zdarza się żeby klienci pytali czym focę, niemniej, mądre ludowe przysłowie mówi że z g... bata nie ukręcisz i ma to zastosowanie również w fotografii. Jeżeli nie masz szkła którym w ciężkich warunkach zastanych zrobisz przyzwoicie naświetlone zdjęcie to żadna obróbka mu nie pomoże. I ten finalny efekt o którym piszesz jest wynikową dobrego oka, dobrego szkła i umiejętnej obróbki. Wyeliminowanie dowolnego z tych trzech składników spowoduje że finalny efekt nie będzie już taki dobry. Więc proszę, zanim zaczniesz twierdzić że kit da radę w fotografii ślubnej najpierw to sprawdź.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Tak. Moze on nie robi slubow ale zerknij na fotki Venomera z 400d.
    Jego fotki bija na glowe 95% ludzi na tym forum ktorzy maja torby o 20 krotnej wartosci jego sprzetu.
    Nie obchodzi mnie zbytnio czym fotki sa zrobione tylko jak wygladaja.
    Venomer zajmuje się inną dziedziną fotografii, gdzie jasne szkła nie mają takiego wielkiego znaczenia.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 23-02-2010 o 12:38 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Więc proszę, zanim zaczniesz twierdzić że kit da radę w fotografii ślubnej najpierw to sprawdź.
    Troszkę się zagalopowałeś, że nie da rady. Jasne że da radę tylko efekt będzie gorszy. Ot, co.
    Trzeba jeszcze brać pod uwagę, że nie każdy chce mieć super wypasionych zdjęć. Dużo jest klientów, dla których ważna jest cena, a w dalszej kolejności jakość usługi. Zamawiają fotografa i/lub kamerzystę bo tak wypada, albo rodzice kazali. Przypuszczam, że to zdjęcie z poprzedniej strony z cieniami na ścianie będzie się podobało wcale nie małej liczbie odbiorców.I tutaj jest rynek dla fotoślubnych ze słabszym sprzętem którzy nie widzą sensu inwestować bo zarabiają jak zarabiają i to im wystarcza.
    Nie demonizujmy wszystkiego do najwyższej półki. Często trzeba znaleźć środek między ceną a jakością - wtedy dobre zoomy są w sam raz wygodne i dające poprawny obrazek.

To jest tak, że nie każdy jedzie linkolnem do ślubu. Bardzo często wujek zbyszek ma białą vektrę i się też nadaję. A że wujek hans przyjedzie sam z hannoweru najnowszym mercedesem S to już trudno. Nie zawsze para mołoda musi mieć wszystko topowe, łącznie z fotografem
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Teza była taka: kitem da radę zrobić dobre zdjęcie ślubne, słowo "dobre" jest tu kluczowe. To że komuś wystarczają zdjęcia z kita i wbudowanej lampy nie jest dowodem na postawioną tezę.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Teza była taka: kitem da radę zrobić dobre zdjęcie ślubne, słowo "dobre" jest tu kluczowe. To że komuś wystarczają zdjęcia z kita i wbudowanej lampy nie jest dowodem na postawioną tezę.
    Nikt nie pisał o wbudowanej lampie

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

No tak, ale nie można uogólniać w jedną ani drugą stronę. Jeśli by rozdzielić zdjęcia ślubne na zdjęcia reportażowe (w dobrych warunkach oświetleniowych i gorszych) oraz zdjęcie plenerowe to już nie będzie ta teza tak oczywista dla nas obeznanych nieco w fotografii.
    Natomiast słowo klucz "dobre" zdjęcie nie jest dla każdego człowieka jednakowo postrzegane, o czym wyżej napisałem.

A wątek stanowi o sprzęcie do ślubów, w którym już chyba wszystko powiedziano i zaczynają się dysputy, o tym co lepsze. Doszliśmy do konsensusu, że najlepiej mieć korpus FF i stałki i jest to oczywiste, bo każdy prędzej czy później do tego dorośnie o ile będzie miał potrzebę rozwoju na wyżyny.
    Ostatnio edytowane przez magart ; 23-02-2010 o 13:39
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

ale przepychanka tutaj trwa, Admin wpadnie naklepie i będzie spokój
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 508 z 1000 PierwszyPierwszy ... 8408458498506507508509510518558608 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów