Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
I najlepiej jeszcze nie uprzedzić o tym młodych...
Może być ciekawie, ale chyba nie o taką "ciekawość" chodzi w zdjęciach ślubnych. To znaczy, gdybyś był "z rodziny", jako ten drugi - możesz kombinować, ale ja nie wiem, co bym zrobił, jakby kiedyś opłacony fotograf wywinął taki numer na moim ślubie...
Więc pierwsza galeria jaką stworzę na CB będzie się zaczynać od ślubu na fiszajce![]()
Czekamy. Ale naprawdę chcesz ten ślub zrobić tak, jak każdy inny, za normalną stawkę? Nie wiem, czy znajdziesz chętnych... No chyba, że będziesz "drugim".
po prostu podepnę do drugiej puszki (40d) ....i się zobaczy jak wyjdzie
dobrze, że to nie mój ślub![]()
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Witam
Mam dylemat w wyborze obiektywu: obecnie posiadam EF 50/1.4 i rozpatruje jego zamiane na EF 85/1.8
Obiektywu uzywalbym glownie w fotografii slubnej (zadziej portrety)
Na dniach kupuje EOS 5D mkII, przedtem nie mialem do czynienia z aparatami FF, dlatego zastanawia mnie kwestia ogniskowej - a dokladniej, ktora jest bardziej "praktyczna" na pelnej klatce w przypadku slubow.
Jezeli chodzi o szersze kadry.. bede korzystal z EF-S 10-22, podpietego do zapasowego EOS 30D.
Na plenery mam w plecaku 70-200/2.8, tylko wlasnie okolice 50mm (lub 85mm) zostaja moim dylematem.
Za rok kupuje EF 35L, ale w tym sezonie musze wybrac miedzy 50/1.4 a 85/1.8.
Jakies sugestie?
Jak masz 70-200 to sensowniej było by zostawić 50tkę.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący