Strona 451 z 1000 PierwszyPierwszy ... 351401441449450451452453461501551951 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 501 do 4 510 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Do pracy skyporty lub pocket wizardy - oba systemy niezawodne i pewne. Taniej masz chińczyki, a co za tym idzie brak pewności.

Sam używam skyportów i mogę w 100 % je polecić - wyzwalają 100/100 do 50m - powyżej nie używałem tak że nie mogę się wypowiadać.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Nie robię ślubów, nie mam 5 stałek o świetle równym bądź mniejszym niż f 1.8 i uważam, że każdy powinien robić fotki takim sprzętem jakim uważa, na jaki go stać i jego budżet i przede wszystkim jakim się jemu dobrze pracuje. To, że dobre zdjęcie można zrobić obiektywem kitowym każdy wie, w myśl zasady że to nie aparat robi zdjęcie a ręka i fotograf. Nie mniej zgodzę się, że dyskryminowanie zoom'ów a na piedestale stawianie stałek - jako jedyny słuszny wybór sprzętu jest trochę dziwne - delikatnie pisząc ) Jedni lubią i potrafią błyskać, inni korzystają ze światła zastanego i nie przepadają za błyskotkami, ludzie są różni, potrzeby też . . . dajcie żyć ;]

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

ale nawet za 1/10 wartosc takiego zestawu da sie zrobic dobry slub!
    ty to wiesz-ja to wiem-może byśmy sobie poradzili-ale jak maja sobie poradzić userzy którzy nagminnie zadają pytanie -jakie szkło do ślubów

Domyślnie

zestaw 3-4 lamp wyzwalanych zdalnie
    No właśnie, to jak z tym wyzwalaniem??
    PS. Sorki za upierdliwość ;P

No i żeby nie było - docelowo też mi się mazy 2xff i zestaw staLek

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    ty to wiesz-ja to wiem-może byśmy sobie poradzili-ale jak maja sobie poradzić userzy którzy nagminnie zadają pytanie -jakie szkło do ślubów
    no w koncu przeczytalem cos co przywrocilo mi nadzieje, ze wiesz o czym mowie i w glebi ducha przyznajesz mi racje moge umierac spokojnie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Do pracy skyporty lub pocket wizardy - oba systemy niezawodne i pewne. Taniej masz chińczyki, a co za tym idzie brak pewności.

Sam używam skyportów i mogę w 100 % je polecić - wyzwalają 100/100 do 50m - powyżej nie używałem tak że nie mogę się wypowiadać.
    O to właśnie mi chodziło Dizęki Yerzu!
    Może ktoś używa jeszcze innego sprzętu, lub ma inne doświadczenia??

Chińczykom raczej nie zaufam, natomiast Pocket Wizardy - są dobre i drogie. Ale są też tańsze nie chinskie alternatywy, jak np. Syport'y, jak mówił Yerzu. Takich właśnie szukam.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

zakup jasnych stalek to kosztowna zabawa. a towarzystwa wzajemnych adoracji sa wszedzie ... bo jak inaczej nazwac adorowanie stoloogniskowych jasnych szkiel i papierowych glebii ostrosci i mowienie ze nic innego sie nie liczy? TWA staloogniskowe i nic wiecej
    Bzdura. Za cenę 24-70 można mieć 3 stałki 28/1.8, 50/1.4 i 85/1.8 więc koszt ten sam. Owszem, jak ktoś jest leniem to wygodniej mu będzie z jednym szkłem, ale w kościele przy przewidywalnej, powtarzalnej ceremonii można spokojnie zmieniać obiektywy nawet z jednym body. Walenie lampą podczas ceremonii tylko dla tego że komuś się nie chce zmieniać szkieł to brak szacunku dla wszystkich uczestniczących w liturgii, państwa młodych w szczególności i zachowanie godne fotoziutków biorących za ślub kilkaset zł. Jeżeli za tą samą cenę, przy minimalnie większym wysiłku można mieć lepszą jakość zdjęć to z jakiego powodu tego nie robić? Stałki to nie moda, to po prostu lepszy wybór, nie ma co się ciskać ani tym bardziej wciskać ciemnoty o kółkach wzajemnej adoracji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez frodymator Zobacz posta

Chińczykom raczej nie zaufam, natomiast Pocket Wizardy - są dobre i drogie. Ale są też tańsze nie chinskie alternatywy, jak np. Syport'y, jak mówił Yerzu. Takich właśnie szukam.
    Są jeszcze radiopoppery. Tańsze od wizardów, przenoszą ttl i hss. Minusem jest to że do sterowania tym trzeba mieć na body albo lampę albo ST-E2 bo poppery radiowo przenoszą to co speedlite'y przekazują sobie przez podczerwień. Plus takiego rozwiązania jest taki że z body można sterować w bardzo wygodny sposób mocą lamp. Niestety, żeby to kupić trzeba mieć kogoś w stanach kto przyśle bo tylko tam prowadzona jest sprzedaż, ale jak ma się taką możliwość to bardzo polecam, świetny sprzęt.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 26-01-2010 o 00:20 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

a tak z ciekawości. do czego to radiowe sterowanie i tyle lamp? do kościoła? chyba nie no chyba ze na salę. tudzież w plener.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Za cenę 24-70 można mieć 3 stałki 28/1.8, 50/1.4 i 85/1.8 więc koszt ten sam.
    W sumie racja. Właśnie chodzi mi o ten szeroki koniec, bo 50/1.4 też chciałem kupić, ale nie mogę się zdecydować jeszcze co zrobić z szerokim kątem. Przemyślę jeszcze tą opcję w takim razie...

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Są jeszcze radiopoppery. Tańsze od wizardów, przenoszą ttl i hss. Minusem jest to że do sterowania tym trzeba mieć na body albo lampę albo ST-E2 bo poppery radiowo przenoszą to co speedlite'y przekazują sobie przez podczerwień. Plus takiego rozwiązania jest taki że z body można sterować w bardzo wygodny sposób mocą lamp. Niestety, żeby to kupić trzeba mieć kogoś w stanach kto przyśle bo tylko tam prowadzona jest sprzedaż, ale jak ma się taką możliwość to bardzo polecam, świetny sprzęt.
    Dzięki Niestety nie mam szpiegów w Juesej, więc pewnie na razie poppery odpadają :/

Wracając jeszcze do mojego poprzedniego pytania o karty pamięci - wystarczy 30MBps, czy lepiej inwestować w 45? Bywa że śluby mają "sportowe" charakterystyki ;P Jakie macie doświadczenia/rady?

Cytat Zamieszczone przez mastercheat
    a tak z ciekawości. do czego to radiowe sterowanie i tyle lamp? do kościoła? chyba nie no chyba ze na salę. tudzież w plener.
    Sam odpowiedziałeś na pytanie Super efekty w plenerze, a i na sali weselnej można zrobić fajną kontrę
    Dobranoc

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez frodymator Zobacz posta

Chińczykom raczej nie zaufam,
    Ja póki co używam chińczyków Phottix Tetra, i póki co mnie nie zawiodło, jednak ja dopiero od niedawna (jakieś pół roku) odkrywam zalety bezprzewodowego sterowania dwoma oddalonymi błyskotkami, zatem jak na początek, uważam że i chińczyk wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez aKySZ ; 26-01-2010 o 01:05
    5D, 350D, 35L, 17-40, 70-200 f4, 50 f1.4, 85 f1.8, 580 EX II

Strona 451 z 1000 PierwszyPierwszy ... 351401441449450451452453461501551951 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów