ja jak robiłem na pochylonych napisach to też lipa wychodziła,jak ciemno i na ludziach-bardzo często nie trafia-spróbuj podpiąć lampe-i rób z lampą-wal w sufit-i tes taki jak te zdjęcia z kartami
ja jak robiłem na pochylonych napisach to też lipa wychodziła,jak ciemno i na ludziach-bardzo często nie trafia-spróbuj podpiąć lampe-i rób z lampą-wal w sufit-i tes taki jak te zdjęcia z kartami
A ja myślę, że konstrukcja Waszych obiektywów jest optymalna, tylko ludzie nie dorośli do tego, żeby taką szklarnią robić im foty.![]()
wiadomo że tam gdzie ciemno przyda się wspomaganie AF -nikt Ci nie każe walić ludziom lampą po oczach-zawsze możesz lampę dać w niebo i wyminusować lub zanabyć wspomagacz AF-bo jak nie to na pewno w ciemnosciach będzie się mylić-więc nie licz że wszystkie strzały będą trafione-mało tego-robiłem kiedyś plener nocny-to z jakieś 90% zdjęć było mocno nietrafionych
rozumiem, do tego celu ok
5D, 350D, 35L, 17-40, 70-200 f4, 50 f1.4, 85 f1.8, 580 EX II
tak sobie jeszcze przypomniałem-odpal "canon utility" i z poziomu PC-ta potestuj body-zobacz czy za każdym razem będziesz musiał doostrzać w tą samą stronę