Strona 402 z 1000 PierwszyPierwszy ... 302352392400401402403404412452502902 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 011 do 4 020 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Teoretycznie nowa 24ka jest optycznie zbliżona do 35L. Pytanie czy wolisz zestaw 35+85 czy 24+50+85.
    Jeśli jest zbliżona, to może warto zaryzykować? Mam 50mm f1.8, ale nie spełnia moich oczekiwań, tzn. jakoś nie pasuje mi ta ogniskowa jak dla mnie. Sęk w tym, że te: 35 i 24, są do siebie bardziej zbliżone ogniskowo
    Testowałem dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów 24mm ale w starej wersji, i w hali sportowej podczas meczu, te warunki nie pomogły w powzięciu decyzji "Bajecznie plastyczne szkło" - tak piszą tu o 35mm. Pytanie, czy nowe 24 też takie będzie bo chyba bardziej skłaniałbym się ku szerszemu szkiełku...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam, ja do tej pory używałem ogniskowych 28, 50 i 85 i z tym mi dobrze, jeżeli nie lubisz 50, kup 35 i 85, zwłaszcza że 35 jest sporo tańsza. Ale może brakować Ci szerszego kąta.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał

Domyślnie

Zależy co planujesz do tego jeszcze. 35 jest bardziej uniwersalne, ale jakbyś planował w przyszłości jakąś 50-tkę, nawet 1.4 to wtedy sensowniej kupić 24. Notabene, właśnie czekam na kuriera, jedzie do mnie 24 MkII.
    Ooo, to ja bardzo prosiłbym o jakieś wrażenia, może jakieś sample, z tym że najlepiej z pomieszczeń nie z plenerku Może na priva?

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Ja już byłem zdecydowany co do 35L ale niestety (a może stety) uległem pokusie i biorę 24L II
    Zostawiam 50 1.4, dokupię 85mm i pewnie pozbędę się 16-35 II bo dla kilku kadrów w roku nie będzie opłacało mi się jej trzymać
    ... taki mam plan
    O właśnie, a co to za pokusa?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aKySZ Zobacz posta
    O właśnie, a co to za pokusa?
    A poszperałem trochę i okazuje się, że to jednak duża różnica między starą 24 a nową:
    http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx
    ...zresztą wolę właśnie taki zestaw jak pisał pank:
    24,50,85
    i może jeszcze fisha i 135L i będzie po sprawie
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Też tak myślałem, ale okazało się że 14/2.8 też się przydaje. Na razie mam sigmę, ale coś czuję że trzeba będzie na canona zmienić, choć cena miażdży.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aKySZ Zobacz posta
    Ooo, to ja bardzo prosiłbym o jakieś wrażenia, może jakieś sample, z tym że najlepiej z pomieszczeń nie z plenerku Może na priva?
    http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens...max=none&res=3

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Też tak myślałem, ale okazało się że 14/2.8 też się przydaje.
    Osz fak!
    I tego się bałem
    No właśnie docelowo myślałem o nowej 14tce zamiast fisha ale faktycznie cena jest kosmiczna
    Zobaczymy - szkło podobno kupuje się na lata
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko, że na tej stronce są foty głównie ze starszej wersji
    Ostatnio edytowane przez Handelson ; 05-01-2010 o 12:56 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Coś już napisał

Domyślnie

A poszperałem trochę i okazuje się, że to jednak duża różnica między starą 24 a nową:
    http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx
    ...zresztą wolę właśnie taki zestaw jak pisał pank:
    24,50,85
    Dzięki za link
    na CB powiem szczerze że bardziej mi się podobały foty z 35mm, ot choćby te ze strony http://canon-board.info/showthread.php?t=30201&page=4, niż na 24mm II (tu na CB: http://canon-board.info/showthread.php?t=55598 ), ale może to dość znacznie różne warunki taki efekt powodują?
    A czy znasz może jakieś linki do zdjęć ludzi we wnętrzach robionych 24mm?
    Kiedy dostaniesz swój egzemplarz 24? W jednym ze e-sklepów gdzie się dowiadywałem, to na 24mm II trzeba tydzień minimum czekać...

Zablokowany

Domyślnie

Osz fak!
    I tego się bałem
    No właśnie docelowo myślałem o nowej 14tce zamiast fisha ale faktycznie cena jest kosmiczna
    dlatego czekamy na samyanga

Tylko, że na tej stronce są foty głównie ze starszej wersji
    czyli z "dwójki" będą lepszejsze

Dopiero zaczyna Awatar Madric
    Miasto
    Białogarde

Domyślnie

Witam
    Stary sam sobie odpowiedziałeś, że używałeś częściej 17mm, więc wybór jest prosty. Dodam od siebie, że nie posiadłem przyjemności ujeżdżania 24mm, ale wiem jak ma się 35L na weselu, plenerze. Rozmawiając o FF to moim zdaniem na przygotowaniach i weselu jest zdecydowanie za wąsko!!! W kościele jest ok a nawet za szeroko, ale mamy cropa jeszcze pewnie w plecaku wiec jest ok.

Nie którzy twierdzą, że uniwersalność 35L pozwala zrobić reportaż i plener w 80% ja twierdze, że 100% i to z żadnym ubytkiem jakości i emocji na zdjęciach. Problem w tym, że po kilku tysiącach zdjęć jeżeli będziesz chciał faktycznie się rozwijać i pasjonować tym, to będzie ci za ciasno, będziesz chciał widzieć więcej! Dlatego wydaje mi się, że 24L jest jak znalazł pod FF a około 35mm będziesz miał na cropie.
    Zakupisz jeszcze dla frajdy 85 1.8 i spokojnie można ruszać na wszystko co z ślubem związane.
    Stałem przed takim wyborem. Kupiłem 35L. Teraz wybrałbym 24L

Pozdrawiam

Strona 402 z 1000 PierwszyPierwszy ... 302352392400401402403404412452502902 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów