Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
osobiscie nie jestem za tym by tak ingerować poza tym trama jaką wówczas mają w 90% nie pozwoli im zapamietać, chyba żebym po 10x powtarzał że podczas nakładania mają przez chwile stac nieruchomo bo ja wezmę 135L i mają sie nie ruszać bo ja będę im z bardzo małą głębią ostrosci robił...Przypomina mi to kameruna "Wajdę"
Ktoś pytał wyżej czym sie rózni dopalenie lampą od nie dopalenia, nie wiem czy to była ironia, czy niewiedza..??
Głównie chodziło mi o to że sebcio nie jestes za robieniem portretów na długich czasach z IS (gdzie mozesz sobie dac większą GO i obu nowozenców zrobic ostrych) bo moze ktos mrugnąć okiem, a nie boisz sie robic zdjęcia w ruchu z 2,5cm GO gdzie trza precyzji. Poza tym jesli mówisz młodym by sie przy zakładaniu obrączek nie ruszali ro mozesz sie równie dobrze na portret umówić by nie mrygali, np po twoim dwukrotnym pociągnięciu się za ucho..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a ze 135L robi się 216L/2.0, chyba sobie cropa kupię..![]()
Ostatnio edytowane przez marekb ; 29-12-2009 o 00:11 Powód: Automerged Doublepost
chyba źle czytasz to co pisałem, nigdzie nie wspomniałem, ze mówie Parze Młodej aby się nie ruszala, wspominam im tylko aby dłuzej celebrowali moment zakladania obrączki, czy to jest jakaś ingerencja w ceremonie? wedlug mnie żadna
jasne, można cała przysiege powtorzyc innego dnia po slubie, wystaczy tylko ksiadza jeszcze raz zaprosic,
po co podczas wlasciwiej ceremoni przeszkadzac i lazic wszedzie z aparatem?
może dla dwóch zakresów z jednej stałki FF i crop![]()
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
a jak będziesz robił ślub dwoma puszkami i jedną stałką..?? Acha no w sumie tak jak dwoma stałkami i jedną puszką..Nie wiem czemu ale trochę wczorajszy jestem...
![]()
co myślicie na wesela / studniówki sprzęcie ;
Canon 30D
Falcon 8/3,5
Carl Zeiss Jena 20/2,8
Sigma 30/1,4
Canon 50/1,8
Canon 85/1,8
550EX , 580EXII , Nissin Di622 ??
Myślę że manualne obiektywy niezbyt się do tego nadają, i jeszcze stara puszka, zero backupu ale za to 3 lampy?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący