Strona 348 z 1000 PierwszyPierwszy ... 248298338346347348349350358398448848 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 471 do 3 480 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    W tej chwili do kościoła wchodzę z jednym korpusem i workiem szkieł. Na przysięgę ruszam z jedną stałką, w zależności od rozgarnięcia ślubokręta lub jego szczęśliwego braku 50-85mm. Bywa, że korzystam tylko z jednego zooma (70-200), lub nie korzystam z zoomów wcale. Czy jest wygodnie? Pewnie, że nie. Czy się dobrze bawię? Jak cholera :-D
    I po co ta żonglerka?
    A przecież są tak WSPANIAŁE superzoomy!
    Jak chcesz to Ci tanio sprzedam Olka 570UZ! W rozliczeniu przyjme te wszystkie wielkie i nieporęczne eLki...
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

oskarkowy - klienci widzą szum na odbitkach? Myślałem, że szumy to tylko "nasz" problem

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    ... Nie szukac magii?

No ale chyba wlasnie o to chodzi.

O ile widzac zdjecia z 24L, 35L, 85L i 135L widze sens wydania tej kasy, tak przy 50 1.2 zupelnie nie. To tylko moje zdanie i moze nie natknalem sie na poprawne i "magiczne" zdjecia z 50 1.2. Dlatego wersja 1.4 choc ciemniejsza wydaje mi sie super rozwiazanie w porownaniu do 1.2 i dlatego napisalem ze daje rade.
    Mi chodzi o fotografię a nie magie :-D . Wersja 50-ki 1,4 jest dobrą alternatywą ale żeby super ? Wiem, że miałeś i ja też miałem dobrą sztukę.

Ja uznałem, że warto jednak kupić i używać 50L bo:
    - solidna konstrukcja (w f/1,4 wysuwa się "mordka" i ogólnie plastik)
    - uszczelniona
    - jaśniejsza

Fakt - na 5D AF 50L daje rade słabiej ale na Ds-ie już jest OK. Ogólnie to lepsze narzędzie do pracy niż 1,4 a to czy warto dopłacać do 1,2 ja już nie wnikam .

Ogniskowa 50mm ma mi zastępować czasem 85mm a 35mm raczej się do tego zadania nie nadaje ;-) . Między innymi dlatego tak a nie inaczej wygląda moja szklarnia.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 01-10-2009 o 17:47
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    oskarkowy - klienci widzą szum na odbitkach? Myślałem, że szumy to tylko "nasz" problem
    Zrob ten sam motyw na 800, 1600 i 3200 za pomoca 5D II.
    I porownaj ilosc szczegolow - pod katem wiekszej odbitki.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

najwyrazniej nikt z tych co pisza o szumie z 3200 czy 6400 na oczy nie widzieli fotek

szum to pikus , popatrzcie sobie na detale jak leca , wiec pisanie ze na 3200 ma "zaden" szum jest gruba przesada , szum jest , taki jak na starej 5d , wystarczy sobie sprawdzic ja akurat mialem okazje , na 6400 owszem mozna uzywac ale to sa ekstremalne sytuacje i sporadyczne i imho samemu mozna sie przekonac to jednak przesada

wiadomo na odbitce szum w duzej mierze "zginie" ale nei tedy droga ;]
    no comment...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

zrób klientowi slideshow

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy roznica miedzy 24L I, a II jest tak spora w obrazku ze warto doplacic roznice? AF?

Nie mialem nigdy zadnego w reku, jestem ciekaw czy robiac zdjecia postaci (np taniec) trzeba mocno uwazac zeby nie porozciagac glowy i nog? W koncu to nie zadne UWA. Pogrzebie wieczorem na pbase za samplami, ale to dopiero za kilka godzin. Jak ktos cos skrobnie to bede wdzieczny. A jak poda zdjecie na tacy w linku do jakis tancow czy kosciola/ceremonii to bede dozgonnie wdzieczny i stawiam gin z tonikiem przy najblizszej okazji

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    A jak poda zdjecie na tacy w linku do jakis tancow czy kosciola/ceremonii to bede dozgonnie wdzieczny i stawiam gin z tonikiem przy najblizszej okazji
    Wszystko 24L mkI na 1.4, mk II nie posiadam ;-)
    Jak będe w Szczecinie to się upomnę...

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

bzdurka? słyszałem, że nawet przy 6400 można spokojnie robić zdjęcia, a nawet te wyższe nie nadają się jeszcze do kosza. Ale wychodzi, że to nieprawda.
    zalezy czy chcesz robic zdjecia i miec ciekawe fotki w nieciekawych warunkach z minimalnym wykozstaniem dopalenia lub jego braku.

jesli zalezy ci na momencie i klimacie to nie bedzies zpatrzyl na szum, kiedys tez bylem szumofobem i balem sie uzywac wysokich czulosci, a teraz nawet na iso 3200 przy 1dMkII pracuje i czuje sie zadowolony, a szum i tak jest duzo ladniejszy niz z cropa, pczywiscie jedno rzecz nie wlaczac zadnego odszumiania ani w paracie ani przy wolaniu RAWa, jak cos przeszkadz usunac na sam koniec po obrobce...

jednak jak ktos ogladla zdjecia fotografow zza wielkiej wody to zauwazy to co ja pisze ze liczy sie moment i czy zdjecie bedzie lekko poruszone lekko nieostre a ciekawe to i tak wyjdzie na plus.
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Strona 348 z 1000 PierwszyPierwszy ... 248298338346347348349350358398448848 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów