Strona 340 z 1000 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342350390440840 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 391 do 3 400 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    28-70 ponoć bardziej udany od 24-70 choć ja tego nie porównywałem. U mnie
    zyskał przydomek "Panzerfaust" Był pożyczony, więc któregoś dnia musiałem
    go oddać. Ale wspominam miło.
    Miałem do czynienia z dwoma 28-70 i trzema 24-70. Nowsze szkło jest lepsze, ostrzejsze, bezawaryjne, czego nie można powiedzieć o starszym. Tylko kupując, musisz znaleźć sprawny egzemplarz, jednym słowem na zakupy ruszasz z laptopem. Znalezienie idealnego optycznie i sprawnego technicznie 28-70 jest IMO niemożliwe. Jak ktoś ma tyle lat, to mu pasuje i nie sprzeda. A jak sprzedaje, to coś jest nie tak. Koledze po chyba dwóch tygodniach używania padła jakaś taśma w środku, nie ustawiał ostrości na jednej ogniskowej. Na żytniej mu to naprawili, ale zostawili między soczewkami chyba wszystkie śmieci, jakie mieli pod stołem. Czyli taka zabawa to gra nie warta świeczki.
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Heh, może ja po prostu mam szczęście do szkieł Chociaż przyznaję, że nigdy specjalnie nie testowałem i nie porównywałem obiektywów. A te co mam/miałem są/były niczego sobie. Jeśli wszystko pracuje jak trzeba, a odbitka 20x30 mnie zadowala to na tym "testy" się kończą i zaczyna się normalny "frontowy" etat dla słoika.
    Ostatnio edytowane przez Teo ; 24-09-2009 o 16:14

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Heh, może ja po prostu mam szczęście do szkieł Chociaż przyznaję, że nigdy specjalnie nie testowałem i nie porównywałem obiektywów. A te co mam/miałem są/były niczego sobie. Jeśli wszystko pracuje jak trzeba, a odbitka 20x30 mnie zadowala to na tym "testy" się kończą i zaczyna się normalny "frontowy" etat dla słoika.
    Wyszukaj sobie mój opis dotyczący przygód podczas wybierania 24-70L sprzed jakichś niecałych dwóch lat. Każde testowane szkło było ok, ale każde było delikatnie inne. Wystarczy powiększyć rawa do 100%, żeby zobaczyć różnice.

IMO warto stracić pół dnia i przetrzepać kilka pudełek w różnych sklepach, żeby wybrać egzemplarz najlepszy z możliwych. Tym bardziej, że rozmawiamy o szkłach pracujących najczęściej do grobowej deski, o szkłach, których nie da się wymienić na lepsze, bo takich nie ma.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Kolego, jesteś tu nowy, dorobek masz... a, niech wszyscy sami zobaczą, rady dajesz mocno dyskusyjne (ale rozumiem, że wynikające z doświadczenia).. Wszystko można ignorować, ale jak wysyłasz kogoś na drzewo, to już przeginasz. Nie chce Ci się odpowiadać, to milcz. Masz coś do napisania, to najpierw sam to sprawdź, później doradzaj. Nie chce Ci się, lub brak Ci wiedzy, to się zwyczajnie nie odzywaj i nie produkuj zbędnych postów.
    No dzięki za poniżenie :] .. chylę czoła.

Napisałem, żeby przeczytał 10 ostatnich stron i tam znajdzie odpowiedź.. zresztą co tu wchodzić w dyskusję .. jestem przecież nic nie wartym użytkownikiem .. no i takie to właśnie nasze forum canon-board jest Hej :]
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    No dzięki za poniżenie :] .. chylę czoła.

Napisałem, żeby przeczytał 10 ostatnich stron i tam znajdzie odpowiedź.. zresztą co tu wchodzić w dyskusję .. jestem przecież nic nie wartym użytkownikiem .. no i takie to właśnie nasze forum canon-board jest Hej :]
    spokojnie - niektórzy mają zbyt duże mniemanie o sobie, ale nie warto się tym denerwować.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    spokojnie - niektórzy mają zbyt duże mniemanie o sobie, ale nie warto się tym denerwować.
    Istnieje też taka możliwość, że Ty po prostu nie znasz drugiego dna tej sprawy.
    My z Fotoadamem mieszkamy na tym samym osiedlu, mamy też wspólnych znajomych. Wolę delikatnie napisać mu tutaj, żeby nie szalał, niż po raz kolejny słuchać niewybredne żarty na jego temat. Nie zamierzam ciągnąć tego tematu.
    Jarek

Domyślnie

No to wybrałeś sposób na pomoc koledze :] ....

dzięki..
    pozdrawiam.. znajomy nieznajomy
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

oskarkowy przeglądałem właśnie fotki na twojej stronie i muszę powiedzieć że naprawdę mi się podobają. Super pomysły i super wykonanie. Gratuluję!
    Może kiedyś też dojdę do takiego poziomu, oby jak najszybciej
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    a jakies efekty tego sa ? widzialem juz jednego partyzanta z monopodem , slyszec tez slyszalem jak mu w kosciele na plytki polecial , w zasadzie to wszyscy slyszeli ;]
    Powiem tak nie wyciągam tego szkła żeby poszpanować więc efekty zawsze są, być może im cięższe zestaw to u mnie pewniejszy, monopod nigdy mi nie upadł i nie przeszkadza, choć trzeba przyznać, że nie korzystam z niego za często. Zawsze jednak jak widzę, na sali odpowiednio dużej,że jest możliwość to śmiało używam. W kościele obowiązkowo do dzieciaków czy portretów Na plenerze to nawet bardzo często, choć coraz bardziej używam kosztem "białasa" szerokich bardziej mnie fascynują.
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Zablokowany

Domyślnie

Monopod na plenerze? To chyba chcesz na kimś zrobić wrażenie. Ja miałem nogę na ślubie raz, jak sobie przypomnę to pękam ze śmiechu z siebie. Przydała się do 5 fot, a przeszkadzała na maksa.

Strona 340 z 1000 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342350390440840 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów