Strona 313 z 1000 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363413813 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 121 do 3 130 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Miasto
    Toruń, Szklarska Poręba

Domyślnie

Ja nie rozumiem ludzi którzy udzielają się na forum a nie potrafią czytać pytań. Nie chcesz to nie pisz a jak piszesz to niech to coś wniesie to dyskusji. Doskonale wiem czego potrzebuję. Sprawa prozaiczna dotczy kasy. I może jesteś gość a sprzętu tyle że stopka zaczęła się robić lekko buracka ale kiedyś też napisałeś swój pierwszy post. Więc na Twoje protekcjonalne i podszyte ironią posty mogę Ci tylko powiedzieć. MASZ RACJĘ
    5DmkII/350D/300/C24-70 2,8/ C70-200 2,8IS

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Pytasz czy kupić cropa czy FF do fotografowania ślubów sugerując że na oba możesz sobie pozwolić, wybacz, ale dla mnie pytanie jest absurdalne. Owszem, niema w tym nic złego że pomyślałeś że kupisz dobry aparat i se śluby potrzaskasz i że chcesz podjąć świadomą decyzję jaką puszkę kupić, ale odpowiedź na Twoje pytanie padła w tym wątku wiele razy, wystarczy trochę poczytać. Osobiście, gdybym miał budżet na 5D MkII poszukał bym za tą cenę używanego Ds MkII.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez indgoo Zobacz posta
    Ja nie rozumiem ludzi którzy udzielają się na forum a nie potrafią czytać
    A ja widze, ze tym watku pokazuja sie TE SAME PYTANIA zarowno o body jak i szkla co kilka miesiecy... Tak falami.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Skoro masz profesjonalne tele (jak w stopce) to ja bym wymienila body na FF.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez indgoo Zobacz posta
    Właśnie się zarejestrowałem żeby o coś zapytać. Właśnie chcę się przesiąść z 350d na coś lepszego. Rozważam 50D lub 5DMark II. 2 sprzętu z różnej parafii. Nie ukrywam że cena Marka boli ale jak trzeba to trzeba. Więc już moje pytanie. Czy jak dopiero zaczynam a mierzę wysoko to czy bezwzglęnie brać Marka czy jednak 50d w trudnych warunkach na początek da radę. Dzięki
    Mysle ze podstawowe pytanie jakie musisz sobie zadac to czy stac mnie na marka i szklarnie. Widze ze masz jedne swietne szklo ale niestety podejrzewam ze wiele nim nie zdzialasz poza plenerem.
    Zreszta jak by mi fotograf w kosciele wyskoczyl z taka bazooka to byl bym bardziej zdenerwowany jego obecnoscia niz slubem.
    Jesli stac cie na marka + 35mm + 85mm i do tego cos szerokiego(nie musza byc eLki) to czemu nie. Do tego przydal by sie grip i bateria, dobra lampa i dobra karta. Nie ma sie nad czym zastanawiac. Jesli nie potrafisz robiec dobrych fotek to niewazne z czym wyskoczysz a fotki beda takie same. Ale w miare rozwijania swoich mozliwosci mozesz dojsc do momentu w ktorym powiesz sobie ze 50d nie wystarcza i po co wtedy zmieniac?
    Jesli nie stac cie na to wszystko to kupuj 50d i pewnie starczy ci na 2 lata zabawy a potem zostawisz go sobie jako druga puche.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 08-09-2009 o 13:53

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Zreszta jak by mi fotograf w kosciele wyskoczyl z taka bazooka to byl bym bardziej zdenerwowany jego obecnoscia niz slubem.
    Tu sie nie zgadzam. Dzieki tele mozna robic fajne zblizenia nie bedac zbyt blisko pary mlodej.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nesla Zobacz posta
    Tu sie nie zgadzam. Dzieki tele mozna robic fajne zblizenia nie bedac zbyt blisko pary mlodej.
    Tylko po co? Dlugie tele nadaja sie raczej na lowy ptakow, a nie ludzi w kosciele, w tlumie...

Znacie powiedzenie - jesli Twoje zdjecia nie sa dobre, tzn. ze stales za daleko?

PS: Potem widzimy kolejne smutne miny zrobione z daleka... Fotografujac ludzi, trzeba z nimi miec kontakt, rozmawiac cialem, usmiechac sie, uchwytywac emocje... A to nie dzieje sie na dystans... Z dystansu to naprawde mozna fotografowaz zuzel, ptaki...

PPS: W kosciele z dystansu - tak, ale np. fish eye z choru.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 08-09-2009 o 14:05
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Fotografujac ludzi, trzeba z nimi miec kontakt, rozmawiac cialem, usmiechac sie, uchwytywac emocje... A to nie dzieje sie na dystans... Z dystansu to naprawde mozna fotografowaz zuzel, ptaki...
    Kontakt fotografa z ludzmi podczas ceremonii??? :-D Wg mnie wrecz przeciwnie. Podczas ceremoni cala uwaga powinna byc skoncentrowana na wszystkim OPROCZ fotografa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Tylko po co? Dlugie tele nadaja sie raczej na lowy ptakow, a nie ludzi w kosciele, w tlumie...

Znacie powiedzenie - jesli Twoje zdjecia nie sa dobre, tzn. ze stales za daleko?

PS: Potem widzimy kolejne smutne miny zrobione z daleka... Fotografujac ludzi, trzeba z nimi miec kontakt, rozmawiac cialem, usmiechac sie, uchwytywac emocje... A to nie dzieje sie na dystans... Z dystansu to naprawde mozna fotografowaz zuzel, ptaki...
    70-200 mozna uzywac w zakresie powiedzmy 70-130 a to wcale nie wymaga stania na drugim koncu kosciola ( mowie w oparciu o ff ) wiec imho lekko przesadzasz ;] , uzywam 135L i taa ogniskowa dla mnie jest nie oceniona

tak czy owak masz kase i widzisz w tym sens inwestuj w pelna klatke , tez bym przemyslal zakup 1dsmkII zamiast 5dmkII
    no comment...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    70-200 mozna uzywac w zakresie powiedzmy 70-130 a to wcale nie wymaga stania na drugim koncu kosciola ( mowie w oparciu o ff ) wiec imho lekko przesadzasz ;] , uzywam 135L i taa ogniskowa dla mnie jest nie oceniona
    Wtedy wystarcza jedna lzejsza jasna stalka typu 85mm.
    Do tego 35mm. Sprawdzona klasyka.
    Pozdrawiam!

Strona 313 z 1000 PierwszyPierwszy ... 213263303311312313314315323363413813 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów