Strona 262 z 1000 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362762 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    nowe 85L to cos 8k , 50L jakies 5.5k + 1.5k za 85 , mysle ze duzo bys nie musial dorzucic i jakos bys sie zmiescil , przekonywac nie bede , dla mnie 50L to najslabsza stalka z elek , a juz tym bardziej w porownaniu z 85L , no i ta ogniskowa w tym zestawie jak pisalem wedlug mnie zbedna , tak czy owak swoje dwa grosze dorzucilem ;]
    85 to za dużo jak na FF i kościół
    wpisuj dane i licz
    http://www.dofmaster.com/dofjs.html
    -np 85mm /f 1.8 dystans 5 m i wychodzi ci GO niecałe 40 cm-będą Ci uciekać wszyscy z ostrości-a kupowac 1.8 tylko po to żeby przymykać to strata kasy
    Przy tej ogniskowej super wychodzą portrety-ale byś musiał stać Tyłem do ołtarza a to jest trudne .a policz sobie jakie będzie GO dla 24mm i od razu robi się fajnie.50-tkę polecam Sigmy-ja jestem w niej zakochany

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wszyscy to nie beda ;] , uzywalem 85 to zdaje sobie sprawe co i jak , roznicy miedzy 50 a 85 takiej nie ma w tej ostrosci zeby az tak sie tym przejmowac. Portrety owszem nie tylko , kosciol to nie samo stanie przy oltarzu , sa rozne koscioly zreszta , czasem do oltarza jest dobrych kilka metrow a czasem dwa i ciasno.
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Kurcze zamiast 50L to bierz albo zwykłego Canonowskiego 50 USM albo Sigmę(trochę ponad 2 koła stoi) A z tego co widziałem to jak wybierzesz dobry egzemplarz to jest ostra od pełnej dziury. oszczędzasz te 2k na jakieś inne szkiełko np. żeby dorzucić na 85L.

Domyślnie

Thedoc ja nie wierzę aby tam gdzie mieszkasz nie było fachowca do takiej obróbki.Proponuję naświetl sobie film , ten sam motyw , potnij na kawałki i daj do obróbki do kilku labów , efekt ocenisz Sam. Podstawa wiesz - dobrze skal. monitor i dopiero porównania. Ja szczerze mówią pracuję na rynku miejscowym i jeszcze nie dorosłem do współpracy z pocztą . Jak byś chciał osobiście -zapraszam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaka blenda do ślubów?

Witam,
    Mam do was kilka pytan, jakiej blendy uzyc do ślubow? Jaki rozmiar bedzie uniwersalny, w jakiej odleglosci ja ustawiac od fotografowanej osoby? Mam tu na mysli fotografowanie w ostrym swietle slonecznym podczas gdy nowozency stoja np tylem do slonca. Moze jeszcze ktos wie jakiego kolor bedzie najlepszy i ogolnie cos o technice wykonywania zdjec tego typu.
    Z gory dziekuje za odpowiedzi.
    Grzesiek.

Początki nałogu

Domyślnie

Planuje zakup zestawu lamp studyjnych, głównie będą używane na salach weselnych :
    Jestem już prawie zdecydowany na :
    Zestaw Elinchrom D-Lite 2/4 TO GO z akcesoriami
    W skrócie :
    1 - Jedna lampa jest 400WS.
    2 - druga lampa 200WS.
    + oczywiście akcesoria - statywy, softboxy itp
    Mam kilka pytań do osób które używają lamp studyjnych na salach weselnych:
    - Czy lampa (200 WS) nie będzie za słaba ?
    - Czy to dobry pomysł do moich zastosowań kupować dwie lampy o różnych mocach.
    W razie czego, jeśli uważacie że zdecydowanie warto dołożyć to kupię ten zestaw :
    Elinchrom D-LITE 4 TO GO z akcesoriami – ma dwie lampy 400ws
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 15-06-2009 o 11:16
    C - lustra, szkła i błysk

Zablokowany

Domyślnie

złota ładnie oddzieli skórę panny młodej od jej białej sukni

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ze tez w ogole pokusiles sie o oddanie filmu do MM...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    - Czy lampa (200 WS) nie będzie za słaba ?
    - Czy to dobry pomysł do moich zastosowań kupować dwie lampy o różnych mocach.
    W razie czego, jeśli uważacie że zdecydowanie warto dołożyć to kupię ten zestaw :
    Elinchrom D-LITE 4 TO GO z akcesoriami – ma dwie lampy 400ws
    Mam niejasne wrażenie, że jeszcze sporo sesji napsujesz, zanim w ogóle przydadzą Ci się te lampy. Pytania pomocnicze do zapytania o moc 200Ws:
    - gołe je będziesz stawiał, czy może planujesz jakieś modyfikatory?
    - na jakich salach będziesz to rozstawiał?
    - na jakich iso będziesz pracował?
    - ilu ludzików zamierzasz umieszczać w kadrze?
    - wolisz miękkie światło, czy ostrzejsze, tylko na kontry?
    - wiesz coś o tym, czy zamierzasz później eksperymentować?

Pytania tylko częściowo były ironiczne. Jak widzisz, spokojnie mogę uzasadnić Ci, że 3x 1000Ws będzie mało. Jeśli jednak podejdziesz do tego z głową, będziesz wiedział gdzie, z czym i jak to rozstawić, to największe pomieszczenia oświetlisz za pomocą 2x 100Ws.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

osobiście nie lubię złotej - lepiej srebra lub biała z zależności od ilości światła
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 262 z 1000 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362762 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów