Strona 254 z 1000 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354754 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta

Ależ używam tych stałek nie tylko na pełnej dziurze, nie ma porównania z Tamronem na dowolnej przesłonie.
    ale porównania w czym? W szybkości AF? Oczywiście przecież Tamron nie ma USM/HSM a mimo to jak pisałem powyżej daje sobie radę, w jakości obrazu? Oczywiście przecież nie porównasz stałki do zooma i sądzę że C24-70/2,8 też nie wytrzyma porównania. Tyle że zoomy mają swoje zalety, o których pisałem wyżej, a które są nie bez znaczenia.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

podobnie jak Ty barman - mam wesela wsrod znajomych i bede takim drugim foto, wiec mam nadzieje ze się obyje z slubami i kto wie.. moze zapozycze sie i kupie stalki jak stwierdze ze juz wiem co i jak

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Własnie, najgorsze jest to, że człowiek robi zdjęcia z 15 lat, a boi się że nie da sobie rady w kościele... Widziałem juz niejedne gnioty ze ślubów i może dlatego właśnie mam takie lęki, bo jak wiadomo takiej uroczystości powtórzyć się raczej nie da, więc jak wyjdzie coś nie tak to będzie kiepsko...

Jeszcze tak zapytam nieśmiało ... pewnie już gdzies to było, ale...
    Starczy moja poczciwa lampa 430EX czy od razu dać sobie spokój i dokupić 580EX ?

Pozdr.

Domyślnie

spokojnie wystarczy Ci stara poczciwa 430-tka

Miasto
    Poznan

Domyślnie

moim zdaniem 580 jest wygodniejsza w uzyciu i szybciej sie laduje. moze mocy jej calej nie potrzebujesz,ale szybszego ladowania tak
    z 2 strony - 430 jest lzejsza. moze niech jakis wiekszy praktyk sie odezwie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale ile , 50g ? 100g ? ;]

nie widze roznicy uzywajac teraz 580i i 580ii odnosnie wagi itp za to dla mnie lepsza ergonomia przyciskow , te w 430 sa upierdliwe przy zmianie ekspozycji itp , bo tak 430 jest ok i bylem z niej zadowolony do tej pory
    no comment...

Początki nałogu Awatar barman_pl
    Miasto
    Łódź/Brzeziny

Domyślnie

Widzę, że można na Was liczyć ... Zostaję więc przy 430 na razie. Ewentualnie dokupi się 580 jako drugą lampę.
    Będę się starał nie zamęczać pytaniami tylko czytac forum jak dotychczas, ale czasami pewnie jeszcze o cos zapytam ...

Pozdrawiam i dzięki.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    to 5d ma tak slaby AF w porownaniu do 40d? tzn wiem ze wszyscy narzekaja, ale az ciezko mi uwierzyc. u mnie 28-75 po prostu smiga jesli chodzi o AF. moze jest odrobine wolniejszy od USM
    No nie wiem mam tego Tamrona i stwierdzam że AF w nim jest bardzo powolny 50 i 85 USM go po prostu masakrują. W ciemnym pomieszczeniu podczas ostrzenia często potrafi latać od skrajności w skrajność bez złapania ostrości. Ale co trzeba przyznać gdy sceny są bardziej statyczne na mojej 40tce był bardzo celny

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    dzieki pank za opinie dosc wazna dla mnie, bo rozwazam zamiast dokupinie czegos szerokiego zostawienie tamrona, ktorego serio lubie i zamiane 40d na 5d
    A o czym szerokim myślisz ? Sam zastanawiam się nad czymś szerokim ale nie mam pojęcia co mogłoby być warte zainteresowania(pomijam 24L bo gdybym miał fundusze to łykałbym bez dwóch zdań )

Co do sprzedaży 40D to odradzam jeśli zamierzasz bawić się w śluby, przecież zapasowe body to rzecz ważna, a aparat jest na tyle dobry że spokojnie daje rade na ślubach (widziałem co nim wyprawiał znajomy ). No chyba że stać Cię na 2x5D

Cytat Zamieszczone przez barman_pl Zobacz posta
    Jeszcze tak zapytam nieśmiało ... pewnie już gdzies to było, ale...
    Starczy moja poczciwa lampa 430EX czy od razu dać sobie spokój i dokupić 580EX ?
    Pozdr.
    Zdaje mi się że w kościołach za dużo się nie błyska więc tam użycie lampy raczej odpada, ale nie mam pojęcia jak będzie z wyrabianiem się na sali zabaw. Moja ex430 spokojnie dawała rade na konferencji na naszym wydziale, a potrafiłem walić ze 3 fotki w serii (fakt nie używałem 100% mocy błysku i to może dlatego).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

blyska sie w kosciele tyle ile potrzeba ;]

na 100% mocy to chyba rzadko kto kiedy mial potrzebe i okazje zrobic zdjecie
    no comment...

Miasto
    Poznan

Domyślnie

lepiej chyba koscielnemu przed dać ze 2 flaszki zeby zapalił swiatla niz blyskac na pelnej mocy

bardzo powolny AF to jest w sigmie 70-300 w tmaronie 28-75, przy takich warunkach jak do pory tej pstrykalem (dzien, wieczor: lampka, swiatlo w pokoju, noc i jakies swiatla naprzeciwko) to było tylko bzz i mam nastawione. co prawda 85mm jest szybsze, ale bez przesady. roznica miedzy 16 a 24 megapixeli nie jest wielka, podobnie jak (wg mnie) miedzy 1/10, a 3/10 sekudny - strzelam, nie mierzylem stoperem

jezeli chodzi o szeroki kąt, kiedys bylem przekonany co do tokiny 11-16. przy obecnej cenie to zaczynam myslec o T10-24, S10-22, albo 20mm sigmy. tak na prawde w tej chwili sam nie wiem co szerszego byloby dobre
    Ostatnio edytowane przez Loome ; 03-06-2009 o 17:32

Strona 254 z 1000 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354754 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów