Strona 148 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248648 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Bo my to amatorzy i hobbysci :-)
    Pytanie nie uwazasz ze tak powiem delikatnie - za troche dziwne.
    Pracuje, zarabiam na czyms innym i "inwestuje" w swoje hobby - czy to takie dziwne?
    Nie, nie dziwne i szanuje takich co tak właśnie robią.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ja na przykład pracuję gdzie indziej i w innej branży zarabiam pieniądze..poza tym :
    nie piję, nie palę, nie rozbijam samochodow ani quadów w lesie, nie jeżdże rowerem ani motocyklem, nie hoduję rybek w akwarium, nie zbieram drogich znaczków, dzieci niedużo jedzą i nie karmię ich czpisami.. więc na coś musze wydawać ciężko zarobione pieniądze.. a że lubimy z żoną robić zdjęcia to i z domową władzą nie ma problemów żeby kasę wydawać na fotografię zamiast np. na nowe meble co roku (wystarczy co pięć lat )..
    Rozumiem Wasze zdziwienie, chciałem się po prostu dowiedzieć, za co bardzo Wam dziękuję ;-)

Domyślnie

Moje przykładowe pokazałem.. reszta na moim www (jak pisałem nie jestem fotografem tego typu uroczystości, tak sobie pstrykam bez specjalnego starania się) - zdjęć wynajetego fotografa nie mogę pokazać publicznie bo nie mam zgody na publikację.. i jak mam je pokazać..??
    Co do ślubów to nie masz racji.. zobacz ile pochwał zbiera Adam Trzcionka, Jarek Grabek, Kalina, Cichy i sporo innych.. ale to niestety wyjątki bo taka jest "świadomość fotograficzna"/"poczucie estetyki" naszego społeczeństwa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A co mają sądzić.. jak nie przeszkadzasz na imprezie i nie gadasz z nimi namolnie to cię ignorują.. chyba że masz lepszy sprzęt to cie obserwują kątem oka i co mi się raz zdarzyło - naśladują - ja lampa w górę - on też, ja karteczka - on zaraz też, ja stofena - on też ma, a co .. i potem jak pierwszy pokażesz zdjęcia i para młoda kręci nosem to oni cię w myślach "błogosławią" a jak nie to mają to głęboko gdzieś.. klient zapłacił to wszystko OK..
    Nie no spoko nikt tu nie ujmuje w/w wymienionym fotografom ich prace same się bronią, cały myk polega na tym, żeby nie wypowiadać się bezkrytycznie o czyiś pracach, jeśli się ich nie pokaże, co do zgody na publikacje, jakoś w temacie "kicz projekt" nikt za bardzo nie przejmuje się publikacją zdjęć, poza tym jeśli ktoś dostał zdjęcia ślubne i za nie zapłacił to ma prawo zrobić z nimi co zechce, więc odrobina dobrej woli u znajomych i fotki można wrzucić. Ale to tak sobie tylko luźno gadam, żadnej złośliwości do Ciebie tylko chciałbym wiedzieć o czym ktoś dyskutuje zanim wyrażę swoja opinię na jakiś temat. Co do Twoich fotek z komunii to fakt ładne szczególnie córy na klęczniku, tak zapytam z ciekawości czy to był tandem 5D + 35 L ?
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    Nie no spoko nikt tu nie ujmuje w/w wymienionym fotografom ich prace same się bronią, cały myk polega na tym, żeby nie wypowiadać się bezkrytycznie o czyiś pracach, jeśli się ich nie pokaże, co do zgody na publikacje, jakoś w temacie "kicz projekt" nikt za bardzo nie przejmuje się publikacją zdjęć, poza tym jeśli ktoś dostał zdjęcia ślubne i za nie zapłacił to ma prawo zrobić z nimi co zechce, więc odrobina dobrej woli u znajomych i fotki można wrzucić. Ale to tak sobie tylko luźno gadam, żadnej złośliwości do Ciebie tylko chciałbym wiedzieć o czym ktoś dyskutuje zanim wyrażę swoja opinię na jakiś temat. Co do Twoich fotek z komunii to fakt ładne szczególnie córy na klęczniku, tak zapytam z ciekawości czy to był tandem 5D + 35 L ?
    pozdro
    W EXIF-ie jest że to 40D ale trzeba było zajrzeć :wink:

Domyślnie

zawsze zapomnę o tym :P

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

zawsze zapomnę o tym :P
    Ja kiedyś też miałem z tym problem ale od czasu jak używam Mozille i zainstalowałem plugin do czytania Exif-ów to sprawdzam wszytko :wink:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie no spoko nikt tu nie ujmuje w/w wymienionym fotografom ich prace same się bronią, cały myk polega na tym, żeby nie wypowiadać się bezkrytycznie o czyiś pracach, jeśli się ich nie pokaże, co do zgody na publikacje, jakoś w temacie "kicz projekt" nikt za bardzo nie przejmuje się publikacją zdjęć, poza tym jeśli ktoś dostał zdjęcia ślubne i za nie zapłacił to ma prawo zrobić z nimi co zechce, więc odrobina dobrej woli u znajomych i fotki można wrzucić. Ale to tak sobie tylko luźno gadam, żadnej złośliwości do Ciebie tylko chciałbym wiedzieć o czym ktoś dyskutuje zanim wyrażę swoja opinię na jakiś temat.
    Zauważ że w tym wątku chyba wszystkie zdjęcia są albo linkowane z orginalnych stron ich autorów albo są podawane linki do tych stron - czyli to autor je opublikował w sieci a tu trafiły już "żyjąc" swoim drugim życiem.. niemniej jednak cały czas pozostają "w dyspozycji" autora - są na jego serwerze, nikt nie kopiuje zdjęć do siebie czy na imageshack i nie pokazuje tych linków, tylko z serwerów ich autorów.. żeby pokazać to musiałbym upublicznić to gdzieś w sieci a na to nie mam zezwolenia autora

Co do Twoich fotek z komunii to fakt ładne szczególnie córy na klęczniku, tak zapytam z ciekawości czy to był tandem 5D + 35 L ?
    pozdro
    dzięki, mnie też się podoba, jak napisali koledzy - 40d i 35L - 5D jeszcze nie miałem - 35L kupiliśmy z żoną z okazji komunii - na 5D jest jeszcze fajniejszy tylko trzeba się go nauczyć (żeby np. za dużej głowy nie robić ) to pierwsze fotki z tego zestawu, więc się trochę bawiłem zdjęciami ale byłem pozytywnie zaskoczony jakością jak na warunki oświetleniowe i robienie bez lampy
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 16-08-2008 o 22:48
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Zauważ że w tym wątku chyba wszystkie zdjęcia są albo linkowane z orginalnych stron ich autorów albo są podawane linki do tych stron - czyli to autor je opublikował w sieci a tu trafiły już "żyjąc" swoim drugim życiem.. niemniej jednak cały czas pozostają "w dyspozycji" autora - są na jego serwerze, nikt nie kopiuje zdjęć do siebie czy na imageshack i nie pokazuje tych linków, tylko z serwerów ich autorów.. żeby pokazać to musiałbym upublicznić to gdzieś w sieci a na to nie mam zezwolenia autora

dzięki, mnie też się podoba, jak napisali koledzy - 40d i 35L - 5D jeszcze nie miałem - 35L kupiliśmy z żoną z okazji komunii - na 5D jest jeszcze fajniejszy tylko trzeba się go nauczyć (żeby np. za dużej głowy nie robić ) to pierwsze fotki z tego zestawu, więc się trochę bawiłem zdjęciami ale byłem pozytywnie zaskoczony jakością jak na warunki oświetleniowe i robienie bez lampy
    Wiedziałem, że to 35L ja to szkło normalnie rozpoznam o każdej porze dnia, ale nie sądziłem, że tak ładnie gra z 40.
    pozdro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Ja kiedyś też miałem z tym problem ale od czasu jak używam Mozille i zainstalowałem plugin do czytania Exif-ów to sprawdzam wszytko :wink:
    Nie chcę robić OT, ale zaciekawiła mnie możliwośc szczytywanie exifów bezpośrednio z przeglądarki. Nigdy nie używałem Mozilli ale jak ma taką funkcjonalnosc to chyba zacznę :smile:

mógłbyś napisac jaki to plugin i skąd go ściągnąc, dzięki :wink:
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Nie chcę robić OT, ale zaciekawiła mnie możliwośc szczytywanie exifów bezpośrednio z przeglądarki. Nigdy nie używałem Mozilli ale jak ma taką funkcjonalnosc to chyba zacznę :smile:

mógłbyś napisac jaki to plugin i skąd go ściągnąc, dzięki :wink:
    ja używam opery - wciskam prawym klawiszem myszy na obrazek - właściwości i już mam..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Czy jest mozliwe fotografowanie Slubu, bez uzycia lampy?

Strona 148 z 1000 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248648 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów