...nieco ochłonąłem i daje na wstrzymanie - sprzedam 30 D - będę miał drugi używalny korpus (kupię 5 d lub to co się wykluje w kwietniu) pokocham znowu zooma - w końcu cały sezon tylko nim robiłem i wszystkie zdjęcia w mojej gallerii są z niego więc da się żyć, a równolegle rozważe zakup jasnego 35 lub 50 która będzie pełniła rolę podstawowego szkiełka, wówczas jedna 5 z zoomem a druga zamiennie z 50(35) lub 135
...a póżniej trzeci korpus aby dla wygody wszystko zapiąć na raz i nic nie zmieniać, i szerpę do dźwigania ekwipunku:smile: swoją drogą kiedy się to skończy?
kiedyś kupowaliśmy zooma ele i wydawało się, że mamy już wszystko.....
miłej niedzieli życzę wszystkim
Ostatnio edytowane przez kusy ; 16-03-2008 o 11:43
CANON...
a potem czwarta, piąta i szósta puszka...![]()
... i nakolanniki.![]()
http://canon-board.info/showthread.php?t=5160&page=108
oj naczytałem sie naczytałem - juz prawie 2/3 ale nie znalazlem
Delikatnie przymierzam sie do robienia slubow, a ostatnimi czasy tak sie zdarza, ze znajomi pogłupieli i pobieraja sie prawie gromadnie (w tamtym roku 6 wesel, a na ten juz zaproszenia na 4). Zatem mam gdzie pociwiczyc i nikt nie bedzie mnie rozliczał z rezultatow
Teraz mam 400D, Kit'a, Tamrona 28-70, Sigme 70-300, Canona 299T. No i chciałem zmienic body na 30D, ale czy nie lepiej kupic jakies szkło? W sumie Sigma mogła by pujsc w swiat, bo raczej malo z niej kozystam. Jak mozecie to cos poradzcie. Niestety nie mam za duzo kasy, wiec raczej cos sprzedam i troszke doloze aby kupic cos innego (np body+sigma=~30d)
Galeria na CB
Oj na pewno inwestuj w szkła najtaniej Tamron 17-50/2.8 Kita zostaw jako rezerwę... Pomyśl też o zmianie lampy, jak i o rezerwowym body...
W zasadzie wszystko x2 inaczej na ślub bym się nie wybrał...
A w ogóle to przeczytaj na tym forum wszystkie wątki o ślubach, tu już chyba było wszystko napisane i nie ma sensu zaczynać od nowa...
no czytam bardzo duzo
o tym tamronie tez myslalem. chodzi mi glownie o to jak 'zmodyfikowac' (powymieniac) to co mam niedopłacajać za duzo. Jak narazie nie chce robic zdjec za kase dopoki nie stwierdze, ze umiem wystarczajaco duzo, wiec drugie body zbedne
lampa wiem ze do wymiany, ale jak ja kupowałem to byl max na co bylo mnie stac (200pln
powiem szczeze ze sie troche na 30d napalilem![]()
Galeria na CB
Galeria na CB
Polecam wątek:
http://www.canon-board.info/showthre...zie%E6+%BFonie
Można znaleźć ciekawe rozwiązania![]()