Strona 84 z 1000 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184584 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najlepiej to jest mieć dwie piątki .
    Ja tak jadę od roku: na dwóch piątkach z samymi stałkami.
    Dla tych, którzy jeszcze sobie nie zdają sprawy z tego: torba waży z 15kg, a ciągle trzeba ją mieć przy sobie. Do tego to nie jest tak, że jak masz zapięte 35 i 85 to obskoczysz wszystko. Nawet zdjęcie z ramienia jednej puszki i założenie drugiej, trwa dość długo.

Do tego, jeśli ktoś uważa, że dwie piątki to pełnia fotograficznego szczęścia na ślubach, to od razu napiszę, że właśnie myślę o zmianie jednej z nich na 1DsII. Powody chyba oczywiste.
    Jarek

Domyślnie

no właśnie kiedy koniec zakupów... właśnie myślę o dokupieniu 35/1,4, ale chyba zacznie brakować drugiej piątki, z której nie musiałbym zdejmować 135-tki ehhh

nie za ciężko będziesz miał z 1Ds II ?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    no właśnie kiedy koniec zakupów...
    To akurat jest proste - nigdy.

właśnie myślę o dokupieniu 35/1,4, ale chyba zacznie brakować drugiej piątki, z której nie musiałbym zdejmować 135-tki ehhh
    35 - 135? Często mi się zdarza tak pracować. Ale jednak wolę 35-85 lub (jeśli zdecydowanie luźniej): 50 - 135.

nie za ciężko będziesz miał z 1Ds II ?
    Powtarzam sobie, że mam jeszcze cały sezon na siłowni, żeby się do tego przygotować.
    Gorzej z problemem za co kupię tę jedynkę. Chyba będę musiał sprzedać jedno 5D, do tego leży nie wykorzystywane 24-70, którego już chyba nie będę potrzebował.
    Ale to muszę jeszcze przemyśleć. Na pewno nie będę niczego zmieniał w trakcie sezonu, bo wolę przetestować zabawkę na czymś mniej kolizyjnym niż kotlety klientów.
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Oskarowy: zamiast 1ds II polecam Ci raczej 1d mk III; mniejsze szumy, wygodniejszy w obsłudze. za cene ds'a masz: 1dmk iii + nowy 5d (16mpx) w styczniu/lutym.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Do tego, jeśli ktoś uważa, że dwie piątki to pełnia fotograficznego szczęścia na ślubach, to od razu napiszę, że właśnie myślę o zmianie jednej z nich na 1DsII. Powody chyba oczywiste.

Ja tak mysle i dlatego póki co wale na dwoch kliszakach 30-tkach, a potem przechodze na 20D na zabawie.
    Co mnie martwi w 5D to halas migawki.
    Dlaczego od modelu 10D wszystko jest takie glosne.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 02-10-2007 o 15:01

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Oskarowy: zamiast 1ds II polecam Ci raczej 1d mk III; mniejsze szumy, wygodniejszy w obsłudze. za cene ds'a masz: 1dmk iii + nowy 5d (16mpx) w styczniu/lutym.
    Sęk w tym, że ja głównie 20x30 robię, a dobrze jest mieć jakąś małą zakładkę do skadrowania. Do tego nowy 1DIII kosztuje tyle, co używany DsII z niewielkim przebiegiem.
    Co do szumów, to chyba się nie dowiem do czasu, aż sam nie sprawdzę.
    Widziałem już w sieci testy, gdzie 5D ma mniejsze szumy niż nowy 1D, a w tej kategorii 1DsII jest lepszy niż 5D.

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Co mnie martwi w 5D to halas migawki.
    Złej baletnicy....
    Jarek

Domyślnie

Panowie, zdecydowanie polecam dwa korpusy...jest wiele tak dynamicznych sytuacji, że nie udało by się nic, gdyby nie szybkie zmiany aparatu...Poniżej link do galerii, gdzie w akcji były 5D+24-70L oraz 5D+70-200L. Zdecydowanie galeria nie na temat, ale sytuacja chyba nawet o niebo bardziej stresująca i niepowtarzalna za często...
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/...y/obchody.html

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 02-10-2007 o 17:12

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    FANTASTYCZNA FOTA !! Wygląda Jak World Press z Norwegii
    Powieszę sobie nad łóżkiem obok testów BF/FF
    Toś błysnął. Pisałem przecież, jakie to były okoliczności. W nic nie celowałem. Równie dobrze mógłby to być róg pokoju. Chodzi o pokazanie zapasu dynamiki w światłach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    (.....)
    Ja wiem czy "wszystko". W 30D jest lepiej niż w 10-tce i duuuuuużo lepiej niż w 20D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Sęk w tym, że ja głównie 20x30 robię, a dobrze jest mieć jakąś małą zakładkę do skadrowania. Do tego nowy 1DIII kosztuje tyle, co używany DsII z niewielkim przebiegiem.
    Co do szumów, to chyba się nie dowiem do czasu, aż sam nie sprawdzę.
    Widziałem już w sieci testy, gdzie 5D ma mniejsze szumy niż nowy 1D, a w tej kategorii 1DsII jest lepszy niż 5D.
    z 1d mk III często drukuję 40 na 60 i 60 na 80. robiłem już też wydruki 160 na 340, ale to inna bajka. przy formacie typu 20 na 30 nie zobaczysz różnicy pomiędzy 1d mk III, 5d czy 1ds mk II. W sieci spotykałem też informacje, że 5d daje lepszy plik niż 1ds mk II.

Strona 84 z 1000 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184584 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów