Mam ale jakoś mam opory (nie potrafie jeszcze dobrze z nią współpracować). Chciałbym aby kolega zadowolony był ze zdjęć. Może jakieś rady co i jak z lampą ??
Mam ale jakoś mam opory (nie potrafie jeszcze dobrze z nią współpracować). Chciałbym aby kolega zadowolony był ze zdjęć. Może jakieś rady co i jak z lampą ??
a co sądzicie o canon EF 17-40 f/4 L USM +Canon EF 24-70 f/2.8 L USM + Canon EF 85 f/1.8 USM do ślubów ? troszkę zastanawiam się nad tym 17-40 czy nie zamienić go na Tamron SP AF 17-35 f/2.8-4 Di LD Asp IF i czy wogóle któregoś z nich nie odstawie na bok czy są oba potrzebne 17-40 i 24-70 do 400D
Ojjj chyba nikt mi nie odpowie![]()
Słuchaj, a może pójdź na taką imprezę i sprawdź, jakie Ci są potrzebne ogniskowe. Moi znajomi chodzą na śluby z FF i 16-35, ja nie wyobrażam sobie ostatnio pracowania na czymś szerszym niż 35mm. Kwestia postrzegania świata i przyzwyczajeń. Te ostatnie też się zresztą zmieniają, więc nie traktuj wyboru sprzętu tak, jakbyś go kupował na całe życie.
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to raczej unikaj skundlonej optyki. Wiele razy przekonałem się, że eL-literka jest wart swoich pieniędzy.
Jarek
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
oskarkowy a możesz mi powiedzieć czym najczęściej robisz zdjęcia na takich imprezach ?
Wiesz już parę razy byłem na ślubie u znajomych od tak bo mnie prosili nawet znajomych znajomychi ostatnio moje zdjęcia podobały im sie bardziej niż te od fotografa który zabrał za to 800 zł za 80 zdjęć przy tym ten pełen profesionalizmu pan zapomniał zabrać sobie drugiego zestawu baterii i w czasie składania życzeń uciekł do domu po nowe i troszkę sie spóźnił no ale u nas w mieście tak jest a ja chciałbym właśnie powoli rozpocząć robić to na poważnie ale chyba wybiorę 17-40 i 24-70 bo myślę sie niedługo przesiąść na FF