Strona 73 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Witam wszystkich. Korzystając z okazji że mowa tu o sprzęcie do ślubów chciałbym się zapytać jakich ustawień używacie (contrast, sharpness itd.) gdy robicie zdjęcia w JPG. Czytałem już o ustawieniach w poprzednich wątkach
    http://canon-board.info/showthread.p...light=parametr
    http://canon-board.info/showthread.php?t=1032
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5835
    ale chcę poznać Wasze zdanie. Zapewne zaraz się dowiem, że rób w RAW no ale gdybym chciał robić w JPG?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber Zobacz posta
    Ostatnio w sheratonie na balu na 300 osob przygaszono światło i nie było dyskusji. 85 1.2 i iso 3200 -2/3 ev.
    możesz tutaj albo na FFS wystawić jedno dwa ujęcia zrobione w tych warunkach (jakiś crop może) tym zestawem? Ja ostatnio na 5D męczyłem 3200 przy 2.8 i nie powiem, że efekt mnie zadowala - a światła jednak było trochę. Się zastanawiam czy jestem wobec siebie zbyt krytyczny, czy też jednak coś spit******
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paster5 Zobacz posta
    Właśnie dlatego sie pytam, bo niewiem czy dokupic
    Drugie body z mila checia bym wzial, ale nie mam od kogo pozyczyc...
    JAk nie masz od kogo pożyczyć to chociaż pomyśl nad zakupem analoga typu Canon 300 (za około 300pln), zawsze lepsze niż nic..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    możesz tutaj albo na FFS wystawić jedno dwa ujęcia zrobione w tych warunkach (jakiś crop może) tym zestawem? Ja ostatnio na 5D męczyłem 3200 przy 2.8 i nie powiem, że efekt mnie zadowala - a światła jednak było trochę. Się zastanawiam czy jestem wobec siebie zbyt krytyczny, czy też jednak coś spit******
    Piotrek,
    Jak obrobimy w końcu zaległe zlecenia to wrzucimy parę fotek na FFS, w tym i z tego reportażu. I mam nadzieję że to nie będzie pod koniec sezonu
    Napisz z czego konkretnie nie jesteś zadowolony. Szumy? Ostrość? O AF mi nie pisz, bo to akurat w przypadku 5D kwestia fotografa.

pozdrawiam i uciekam na plener
    Amber
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Domyślnie

Jak obrobimy w końcu zaległe zlecenia to wrzucimy parę fotek na FFS, w tym i z tego reportażu. I mam nadzieję że to nie będzie pod koniec sezonu
    Wiem jakie macie priorytety więc się nie dziwię

Napisz z czego konkretnie nie jesteś zadowolony. Szumy? Ostrość?
    jak przerobię ostatnią sobotę to podeślę coś mailem - sam ocenisz

O AF mi nie pisz, bo to akurat w przypadku 5D kwestia fotografa.
    Mi AF nie daje powodów do marudzenia Inne rzeczy owszem ale akurat nie ta
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    do body 4szt. plus te na wszelki wypadek, a do lampy 3 komplety plus te na wszelki wypadek.
    może pożyczysz drugie body, albo analoga zapniesz?

to tak na wyrost

ja mam dwa aku do body i 3 zestway do lampy 2700mAh
    i jak sa dobrze naladowane to jeden zestaw do lampy cala impreza od 600-800 zdjec w body zadko kiedy musze pomocowac sie drugim aku

ale lepiej miec w torbie niz nie miec
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Dąbrowa Tarnowska

Domyślnie Wybór sprzętu do Fotografi ślubnej

Witam
    Problem wygląda następująco:
    Mam około 8500 zł do wydania na osprzęt fotograficzny przeznaczony do fotografii ślubnej body które posiadam to canon 400d Lampę błyskowa mam już zamówioną Canon Speedlite 580EX II czyli pozostaje jakieś 6800zł na gripa BG-E3 i na obiektywy i na tym właśnie polega problem czy też dylemat co kupić, co wybrać. Zastanawiam sie nad Canon 24-70mm f/2.8L USM lub Canon 70-200mm f/2.8 L USM + Canon EF-S 60 f/2.8 Macro USM + jakimś szerokokątnym obiektywem i naprawdę przeczytałem wiele postów to są obiektywy których propozycje właśnie na tym forum znalazłem z góry dziękuje za odpowiedzi
    Pozdrawiam ! !

Domyślnie

ten do macro chcesz do slubow uzywac ???
    70-200 na cropie bedzie za dlugie...
    moja propozycja
    - 16-35 2,8 + 85 1,8
    - 10-22 + 24-70 2,8
    Ostatnio edytowane przez alx_80 ; 22-08-2007 o 17:34

Domyślnie

Ja do 350D do ślubów dokupiłem sobie 17-40L (kościół, reportaż czasem plener), 70-200/4L (portret, plener czasami kościół) i 85/1.8 (portret i plener, czasami kościół). Jak na razie nie czuję, żeby mi czegoś brakowało, plener w 90% robię 85-ką, lubię ciasne kadry więc dla mnie idealna, no i ten bokeh.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

17-55/2.8IS, 50/1.4 i 85/1.8. na cropa jak dla mnie w sam raz
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 73 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173573 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów