Strona 40 z 1000 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140540 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

sam juz nie wiem co wybrać.....???? Czym dłużej sie zastanawiam i czytam opinie róznych ludzi tym wiekszy mam problem w wyborze szkiełka.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arche121 Zobacz posta
    sam juz nie wiem co wybrać.....???? Czym dłużej sie zastanawiam i czytam opinie róznych ludzi tym wiekszy mam problem w wyborze szkiełka.
    Witamy na forum

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co masz w stopce to chyba za wiele na ślubach nie skorzystasz No chyba ze plener only. Jak chcesz jedno szkło i stałki w rachubę nie wchodzą to możesz jeszcze rozważyć tego nowego EFS 17-55 f2.8 IS. Jeżeli nie planujesz w najbliższym czasie przejscia na FF to moze byc bardzo dobre rozwiązanie.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    schabu-nie wiem jakiego body używasz ale ja np moja 350 w ogóle się nie dogaduje z tamronami. Miałem okazję testować kilka sztuk(z różnych źródeł) 28-75, 17-50 i 1 szt. 17-35 i zawsze była kiszka albo z AFem albo z ostroscią ogólnie.
    mam 350 ale sprzedaje, zostaje teraz przy eosie 33 a potem kupuje 30D.hmm...jeszcze nie slyszalem nigdzie o tym o czym Ty mowiles. na optycznych pisali ze 24-75 kiespko lapie ostrosc ale zaznaczyli ze to wina tego jednego egzemplarza a nie generalnie tego szkla. na fredmirandzie tez nic takiego nie wyczytalem. ale wiesz, dlatego kupuje szkla Tamrona w Polsce, zeby na miejscu sprawdzic czy wszystko jest OK. dzieki za ostrzezenie
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak chcialem kupować Tamrona to miałem mniej więcej taki problem:
    http://canon-board.info/showthread.p...t=tamron+28-75

Było na ten temat masę wątków i generalnie problemu nie było z 20/30d więc pewnie na dłuższą metę będziesz zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    ja mam 5,5 GB i czesto brakuje na raw`y
    dlatego zamierzam tez kupic databank

wydaje mi sie jak sie obsluguje calosc wesela to 4GB to za malo
    ja mam 1GB i 512 MB i Digimate III 80GB:smile:

Coś już napisał Awatar Rootsman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i postanowiłem coś napisać od siebie.

Według mnie prowadzenie działalności fotograficznej to nie tylko robie zdjęć. Ważne jest też czysto ekonomiczne i rachunkowe podejście do sprawy, może nawet ważniejsze niż wspaniałe fotografie które wykonujemy.
    Tak dla przykładu, jeżeli ktoś zaczyna działalność, bierze kredyt powiedzmy na 350D. Aby interes dobrze prosperował sprzęt musi się zwrócić i oczywiście musimy coś zarobić. Jeżeli chcemy się rozwijać i stawać bardziej konkurencyjni to trzeba przewidzieć środki na nowy, lepszy sprzęt oraz na marketing. Jeśli na tym etapie, po dłuższej działalności nie jesteśmy w stanie spłacić nawet sprzętu to znak że interes niewypalił. Natomiast jeśli stać nas na rozwój, możemy wyrwać się z najnizszych stawek za usługi (o ile talent i umiejętności pozwolą).
    Może pisze banały ale uważam że każdy kto myśli poważnie o interesie musi sobie zdawać sprawę że sprzęt jest ważny, zwróci się szybko i zaprocentuje.
    Dlatego nie dziwie się że Oskarkowy zmienia aparaty na lepsze. Po pierwsze jakość zdjęć jest oczywistym powodem. Klient który płaci 2000zł za usługę to taki który wie czego chce (z wyjątkiem snobów). Drugi powód czysto ekonomiczny to wybór aparatu który dłużej będzie służył, bedzie niezawodny. Przy długiej działalności, jak mówił Oskarkowy, 5D zwrócił się bardzo szybko.
    Dla przykładu, pokażcie mi stolarza który używa najtańszej wiertarki i wierteł sprzedawanych za 30zł w marketach. Nawet jeśli otwór jest taki sam to niezawodność, wytrzymałość wiertarki i wierteł jest czynnikiem decydującym (dobre wiertło potrafi być droższe 20 razy od zwyczajnego).

Podsumowując, każdy prowadzi interes na swój sposób i używa czego chce. Dobrze robi to ten kto dobrze na tym zarabia, a tym kimś jest napewno Oskarkowy więc on ma rację w tym sporze.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

juz wybrałem szkiełko na śluby-zdecydowałem sie na Canona 24-70/2.8 L USM
    musze tylko dozbierać pieniadze i biore ten obiektyw.
    Znacie moze jakies sklepy {stronki} z niemiec gdzie mógłbym zakupic owe szkło???

Coś już napisał

Domyślnie

Zgadzam sie w pełni z perqsista i potwierdzam u mnie też canon 350D nie współpracuje z tamronami 28-70 i 17-50, nastawiłem sie na zakup w/wym tetowałem po 3 egzemplarze i całkowita porazka , wymieniłem na sigme 18-50(wybrałem jeden z dwu dostepnych i tu miłe zaskoczenie ostrość wzglednie dobra od 2,8 przy 5,6 to żyleta w pełnym słowa znaczeniu, autofokus jak to u sigm, trzeba go poznać i wtedy jest wzglednie dobrze..........

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Dziwne . Zarówno moje 300D jak i 350D dobrze współpracują z tamronami 28-75/2,8 , chociaż czasami brakuje precyzji i szybkości canonowskiego USMa .

Strona 40 z 1000 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140540 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów