Strona 26 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur
    Nie przesadzajcie. Niektóry wybierają takie rozwiązanie ze względów finansowych. Nie każdego stać na 5D. Choć przyznaję że zawodowo z 350D to się zapewne nieźle zirytować można.
    Ślub jest taką okolicznością przyrody, gdzie większość rzeczy dzieje się z założenia JEDEN RAZ i najczęściej w TRUDNYCH WARUNKACH. Kościelne pole bitwy niesie ze sobą wystarczającą ilość utrudnień i niespodzianek, żeby jeszcze walczyć z własnym aparatem. A sprzęt typu 350/d70/D7D i podobne jest na tyle zawodny sam w sobie, że nikt odpowiedzialny, komu zależy na efektach i opinii nie podejmie się nim pracy za pieniądze.

Cytat Zamieszczone przez fragile
    Tupet? Nie przesadzaj oskarkowy. Obrażasz mnie mówiąc w ten sposób.
    Bez obrazy więc: w jaki sposób radzisz sobie z loterią autofocusa w tym aparacie? W jaki sposób radzisz sobie z powalającą szybkością reakcji aparatu na wciśnięcie migawki?
    I jeszcze jedno pytanie (patrząc na Twój zestaw): czym do licha robisz portrety?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Ślub jest taką okolicznością przyrody, gdzie większość rzeczy dzieje się z założenia JEDEN RAZ i najczęściej w TRUDNYCH WARUNKACH. Kościelne pole bitwy niesie ze sobą wystarczającą ilość utrudnień i niespodzianek, żeby jeszcze walczyć z własnym aparatem. A sprzęt typu 350/d70/D7D i podobne jest na tyle zawodny sam w sobie, że nikt odpowiedzialny, komu zależy na efektach i opinii nie podejmie się nim pracy za pieniądze.
    W zasadzie się z Tobą zgadzam, a że Twoje ślubne portfolio to dla mnie wzór do naśladowania tym bardziej polemizować nie mam zamiaru

Bywalec

Domyślnie

Co powiecie na taki ślub?
    Bylem 2 tygodnie temu na slubie i weselu. jakiegos dziwnego faceta wynajeto do filmowania [smieszna amatorska kamerka z halogenikiem]. Ale potem sie okazalo, ze gosc robi tez zdjecia.
    Wszyscy sie ustawili do zdjecia grupowego, a facet wyciaga jakis kompakcik Sony sprzed 2 lat i cyka fotki. Myslalem, ze ze smiechu padne.
    A co mnie najbardziej zaskoczylo? To, ze nie bylo zadnego komentarza o jego sprzecie, braku profesjonalizmu itd. Potem tez nikt nie komentowal faktu, że goscie weselni mieli o niebo lepsze aparaty.
    I nie myslcie, ze to byl znajomy rodziny czy cos w tym stylu. Po prostu wynajety facet.
    Zgroza.
    I co wy na to?
    PS.
    Jego caly sprzet razem z torba chyba mniej byl wart od "gołego" korpusu 300d
    Canon Rulezzz

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Tupet? Nie przesadzaj oskarkowy. Obrażasz mnie mówiąc w ten sposób.

Zirytować? Co masz na myśli?
    Głównie chodzi o szybkość obsługi sprzętu i AF. Dodatkowe kółko nastaw jest nie do przecenienia. W trudnych warunkach (a takie zazwyczaj są na śłubach) bawienie się w klawiszologię 350D jest irytującei co gorsze długotrwałe. Doświadczyłem tego osobiście. Pewnie że można robić świetne zdjęcia nawet 300D jednak jeśli ktoś poważnie myśli o robieniu ślubów to 20D/30D to IMO minimum.

fragile
    Guest

Domyślnie

Głównie chodzi o szybkość obsługi sprzętu i AF. Dodatkowe kółko nastaw jest nie do przecenienia. W trudnych warunkach (a takie zazwyczaj są na śłubach) bawienie się w klawiszologię 350D jest irytującei co gorsze długotrwałe. Doświadczyłem tego osobiście. Pewnie że można robić świetne zdjęcia nawet 300D jednak jeśli ktoś poważnie myśli o robieniu ślubów to 20D/30D to IMO minimum.
    Można się przyzwyczaić, choć wiadomo, że ergonomia jest ważna. Za to w jednym już kiedyś wątku ktoś pokazał czym się robi zdjęcia... http://www.fotogromala.pl/plener/63.htm

I napewno długo nie zmienię sprzętu bo mnie nie stać na to. A klient jak przychodzi nie pyta mnie o sprzęt tylko o konkretne zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez fragile ; 11-07-2006 o 09:57

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Obrażasz mnie mówiąc w ten sposób.
    Masz racje.
    Jarek, skoro jest rynek, który akceptuje 350D i jego jakość to IMO wszystko OK. Gdyby było inaczej miałbyś terminy ustawione na 10-15 lat.
    Niedawno nie chciałem zrobić slubu, bo kolega, bo nie chce spi**ć tego, jedynego momentu, bo szkła trochę nie do ślubu. Poszła kumpela z Zenitem. I co? Młodzi zadowoleni, ja o mało się nie zaksztusiłem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Można się przyzwyczaić, choć wiadomo, że ergonomia jest ważna. Za to w jednym już kiedyś wątku ktoś pokazał czym się robi zdjęcia... www.fotogromala.pl
    http://www.fotogromala.pl/sala/01.htm - fotoszopem???
    Jarek

fragile
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Piekny bokeh, co chcesz :P A facet jest bardzo popularny w okolicy...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Pare miesięcy temu kupowałem małpkę dla siostry od jednego gościa. Z rozbrajającą szczerością powiedział, że lustrzankę na śluby/wesela (a kolo zajmuje się tym zarobkowo) bierze tylko do robienia profesjonalnego wrażenia, bo wszystkie foty i tak cyka kompaktem...
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Uzależniony

Domyślnie

20d, 30d,5d nie było a śluby były, zdjęcia były,klienci zadowoleni też byli.Twoim zdaniem do robienia ślubów tylko aparaty z wyższej pólki się nadają? IMO przesada.
    Heniek

Strona 26 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126526 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów