Strona 24 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124524 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mietix
    Troszkę poczytałem i chyba będzie tak:
    Canon EOS 20 D + 18-55 4200zł (bo róznica między samym body a zestawem z kitem to 150zł)
    Canon 580 EX 1700 zł
    Tamron 17-50 1800zł
    Razem to 7700zł.
    Trzeba bedzie kredycik wziąć bo to 1200 ponad mój budżet.
    W kredyty się kurde nie pakuj bo to niezłe gówno jest. Pożycz od mamy albo od kogoś z rodziny. Wiem, z rodziną to się najlepiej na zdjęciach wychodzi - ale spróbuj :grin:

Zestaw wydaje się być ok. Powodzenia!
    Aha, 550EX to naprawdę zajebioza lampka. A napewno sporo tańsza na dzień dzisiejszy.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

kumpel sprzedawał praktycznie nieużywaną 550EX za 1300 zł - jak chcesz to sie spytam czy jeszcze ma. Za te samą cenę jest też nieużywany Tamron 28-75 f.28

ja na twoim miejscu bym kupił body 30D różnica miedzy 20 a 30 nie na tyle duż by sobie żałować - można je chyba za 4500 kupić

mietix
    Guest

Domyślnie

Na 30D to mnie narazie napewno nie będzie stać więc zostaję przy 20D.
    Gdzieś wyczytałem że 20D współpracuje tylko z kartami CF Sandiska, prawda to?

Teraz tylko muszę szybko opchnąć:
    E-1 + 14-54 + Fl-36 + grip
    no i jak to prawda z tymi kartami to i 2x512 ElitePro.
    Chciałbym za to wziąć ok.3500zł.
    Macie może kogoś znajomego kto szuka takiego zestawu?

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

aktualnie u mnie w 20d chodzą karty:
    kingston, pretec i jeszce jakaś tam gówniana.
    i wszystkie działają.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer
    he he to Ci koledzy doradzają 20d, 30d szkoda, że nie 1dynki. W zupelności wystarczy 300 lub 10d, 50 f1,8 20 f2,8 ex 550 i więcej Ci do szczęścia nie potrzeba
    Gratuluję sapomoczucia. Bo wiedzy i doświadczenia zdecydowanie nie powinienem. Dawno nie czytałem takiej bzdury.
    no prawda, zapomnialem, że on dopiero zaczyna, ale skoro zaczyna to raczej powinien zacząć od imienin cioci albo innych mniej "zobowiązujących" imprezek.
    Wisz, ja już chyba "nie zaczynam". I nie odważyłbym się zrobić ani jednego zdjęcia w jpg. Szczerze mówiąc, jak czytam te Twoje rady to aż się boję, że inni też je czytają.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 07-07-2006 o 06:21
    Jarek

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Co do kart z 20D to ja mam Kingstona Elite Pro, Lexara x80 i sanDiska Extreme III. Wszystkie chodzą jak złoto. W robocie na takim samym body jest SanDisk II i zero negatywów. Jak chcesz zaoszczędzić pieniędzy a nie robisz długich serii w RAW-ch to Kingston x50 wystarczy. Na śluby kup sobie kartę 4 GB i tylko RAW-y. Choć może lepiej dwie po 2 GB. Jak jedna padnie to zawsze masz drugą. Raczej nie padnie, ale uprzedzam innych, SanDisk też może paść :P
    FOTOINKWIZYTOR

sv
    Guest

Domyślnie

eee tam, ja robie tylko w jpg to mi wystarczy... czasem tylko brakuje czegoś powyżej 50mm
    (raz mi się zdarzylo i Vitez wiesz co dalej trzeba robić)
    Ale fakt, że przy dzisiejszych cenach 350tka jak najbardziej.

sluby robisz tylko w jpegu? powodzenia ci zycze...

Bywalec Awatar Robert P.
    Miasto
    Komorniki/wielkopolska

Domyślnie

Śluby zrobiłem dwa (oczywiście za darmo i znajomym -zdjecia sie podobały a to najważniejsze). Pierwszy robiłem w jpg, z braku kart - masakra i od tego czasu sobie powiedziałem że przenigdy nie zrobie w jpg. No i drugi poszedł w RAW. Jeżeli śluby to tylko w Rawach.
    350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
    www.pilaczynski.net

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert P.
    Śluby zrobiłem dwa (oczywiście za darmo i znajomym -zdjecia sie podobały a to najważniejsze). Pierwszy robiłem w jpg, z braku kart - masakra i od tego czasu sobie powiedziałem że przenigdy nie zrobie w jpg. No i drugi poszedł w RAW. Jeżeli śluby to tylko w Rawach.
    ja tam lubie jak konkurencja robi sluby w jpegu :-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Gratuluję sapomoczucia. Bo wiedzy i doświadczenia zdecydowanie nie powinienem. Dawno nie czytałem takiej bzdury.
    Rozumiem, że politycznie poprawne bylo by gdybym chodzil obwieszony samymi lkami Co jest bzdurą? Pracuje takim sprzętem i czuje się świetnie

Wisz, ja już chyba "nie zaczynam". I nie odważyłbym się zrobić ani jednego zdjęcia w jpg. Szczerze mówiąc, jak czytam te Twoje rady to aż się boję, że inni też je czytają.
    no coż ja Ci na to poradzę, jak boisz się jpga to już Twój problem
    coś mi się źle zacytowalo ale chyba sobie poradzisz. swoją drogą to dobry sposób na konkurencję, napiszesz "mlodemu", że musi wsadzić w sprzęt ze 20 patoli to już mu się ślubów odechciewa...
    Ostatnio edytowane przez Triszer ; 07-07-2006 o 23:17

Strona 24 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124524 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów