Strona 988 z 1000 PierwszyPierwszy ... 488888938978986987988989990998 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 871 do 9 880 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

... a pamiętam jak dziś wpadłem sobie tu jakiś rok temu by poczytać to i owo i... dotarłem w okolice 600 którejś strony i dałem sobie spokój (polecam powrót do starych postów - ale się zdziwicie )

A dzisiaj jest 01.01.2012 i jeszcze kilka stron i wstąpimy w nowe tysiąclecie
    z czym wiążą się najlepsze życzenia nie tylko Noworoczne !

Nie jestem żadnym "pro-foto kimś tam" tylko zwykłym farmaceutom użerającym się z ludźmi 40h tygodniowo .
    Zdjęcia robię z pasji i tym, którym one podchodzą (nic na siłę)
    Sprzęt mam taki, na jaki sobie nim zarobię. Robię stałkami - dwie puszki na ramionach i inaczej tego sobie nie wyobrażam (nawet mając extra jasny uniwersalny zoom zapas byłby jak najbliżej mnie - 2gie ramie). Zazdroszczę odwagi monobodowcom - boli ich tylko 1 ramię
    Lampy na body mam nawet kiedy ich nie używam - a nóż widelec czasem coś ...
    Karty też mam bo jakby inaczej - w ilości zapewniającej uwiecznienia około 2000 -2500 ujęć + 2 karty na wszelki wypadek.
    A takie tam o mnie
    A watek ten zrobił się dla mnie o wszystkim i o niczym. Ktoś taki jak ja co zaglądną tu w swoich pierwszych krokach w ten temat niczego się tu nie dowie. Szybciej nauczy się na własnych błędach, niż czytając te 1000 stron prywatnych "bojów", przycinek, wyszydzania itp. itd.
    Zbliżającą się wielkimi krokami 1000 stronę wykorzystałbym na zamkniecie tematu i wypisaniu wniosków dotyczących sprzętu na śluby
    Resztę prowadzonych tu "wątków" przeniósłbym do pralni
    Ostatnio edytowane przez firtiris ; 02-01-2012 o 00:35
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez firtiris Zobacz posta
    zamkniecie tematu i wypisaniu wniosków dotyczących sprzętu na śluby
    Wnioski nie istnieją, bo co człowiek, to wniosek i każdemu dogodzić nie można i znajdzie się i taki, co powie, że 600/4 to must-have jeżeli chodzi o śluby, bo ma zwyczaj robienia detalu na zakładanie obrączek z drugiego końca kościoła.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wnioski nie istnieją, bo co człowiek, to wniosek i każdemu dogodzić nie można i znajdzie się i taki, co powie, że 600/4 to must-have jeżeli chodzi o śluby, bo ma zwyczaj robienia detalu na zakładanie obrączek z drugiego końca kościoła.
    Takiego fotografa błogosławiłby każdy kręcioł, bo nie wgrawałby na ścieżkę audio kłapania lustra podczas przysięgi.
    Ostatnio edytowane przez 4bert ; 02-01-2012 o 14:33 Powód: literówka

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4bert Zobacz posta
    Takiego fotografa błogosławiłby każdy kręcioł, bo nie wgrawałby na ścieżkę audio kłapania lustra podczas przysięgi.
    Przecież i tak nie nagrywają - od dźwięku są rejestratory dźwięku a nie kamery

Początki nałogu

Domyślnie

Co nie zmienia faktu, że dźwięk migawki i tak się nagra :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Chciałem tylko powiedzieć, że wg mnie na ślub 600/4 to must-have. Uwielbiam te zdjęcia z końca kościoła.

micles ---> Nie mogłem się powstrzymać. Bardzo zabawny wątek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Chciałem tylko powiedzieć, że wg mnie na ślub 600/4 to must-have. Uwielbiam te zdjęcia z końca kościoła.

micles ---> Nie mogłem się powstrzymać. Bardzo zabawny wątek
    Z jakiego końca? 600-tką robi się z bliska zbliżenia źrenic Pary Młodej, pozwalające później ocenić, czy mówili prawdę składając sobie przysięgę.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Ja raz 400 2.8 miałem i bardzo sobie ceniłem Tyle że wtedy to niestety najlepiej na dwóch, jeden normalny i jeden snajper.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

ale Was chopaki fantazja ogarnęła
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Podciągnę wątek dwóch body. Mam 7d i 60d na zapas i nie wyobrażam sobie, aby fotografować jakąś ważną uroczystość (np. ślub kościelny) nie mieć zapasowego body. Niektórzy z Was powiedzą, że to fanaberia. Może i tak jest, ale w przypadku awarii sprzętu (tfu! tfu!) można szybko i sprawnie ogarnąć sytuację zapasowym aparatem (nieważne jaki by był). Idąc na zlecenie mam świadomość, że to dla PM jest jeden z najważniejszych dni w życiu i nie będą go powtarzać ze względu na to, że "coś" się fotografowi stało z aparatem.
    PM płacąc za profesjonalistę liczy na profesjonalne podejście i takie podejście mają osoby, które poważnie traktują to, co robią. Nikt mi nie powie, że płacąc - przykładowo 1500 zł za usługę - nie oczekuje się profesjonalnego podejścia do sprawy i zapewnienia, że otrzyma się to, za co się płaciło.
    Dla mnie też istotną wygodą jest podpięcie dwóch różnych obiektywów do aparatów. Na jednym mogę mieć szeroki kąt, a na drugim jasną stałkę np. 85/1.8. Dzięki temu nie traci się cennych sekund na zmianę obiektywu . Jednakże te czynniki to już indywidualne preferencje fotografów.

Strona 988 z 1000 PierwszyPierwszy ... 488888938978986987988989990998 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów