Strona 9 z 1000 PierwszyPierwszy ... 78910111959109509 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Zgoda. Robiac idealnie trzeba by zrobic profil na kazda fote i siedziec nad tym.

Tyle ze fotograf weselny robi tych fot calkiem sporo w podobnych warunkacj i ze tak sie brzydko wyraze "na jedno kopyto". Po malym dopracowaniu warsztatu wiekszosc roboty da sie robic automatycznie w/g jednego schematu i ustawien.

Efekt picowania profili do kazdej z osobna i tak praktycznie bedzie niezauwazony na tak malych odbitkach. A strata czasu ktory mozna poswiecic na inne bardziej widoczne elementy (typu plamy po winie na sukience ) jest duza.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 23-10-2005 o 21:05
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Tyle ze fotograf weselny robi tych fot calkiem sporo w podobnych warunkacj i ze tak sie brzydko wyraze "na jedno kopyto".
    No ciekawe... ostatnio oddawalem po ok 150 fotek na pare i nie robilem wszystkich na jedno kopyto. Albo jestem nadpracowity albo naiwny bo za malo doswiadczenia jeszcze?

Po malym dopracowaniu warsztatu wiekszosc roboty da sie robic automatycznie w/g jednego schematu i ustawien.
    Da sie... ale co jesli efekt jest sporo mniej zadowalajacy niz z recznego dopieszczania?
    Mam oczywiscie pare akcji nagranych i dla tego samego ujecia - ostatecznie da rade... ale przy zmianie ujecia juz trzeba od nowa profilowac Neata i dopiero na nastepnych zdjeciach odpalac akcje z nim wpisanym.

Efekt picowania profili do kazdej z osobna i tak praktycznie bedzie niezauwazony na tak malych odbitkach.
    Sprecyzuj "tak malych" bo np ja oddajac odbitki to ponizej 15x21 wstydzilbym sie zejsc i sam potem radze by co najmniej takie odbitki robic "bo po prostu sa ladniejsze"

Miasto
    USA

Domyślnie

Precyzuje:

Chodzi mi o to, ze ktos kto naprawde zajmuje sie foceniem wesel zwykle ma pare lokacji do ktorych uczeszcza czesciej (typu lokalny kosciol czy park plenerowy). Nie mysle ze focac nasta pare z kolei w danym kosciele danym sprzetem za kazdym razem trzeba osobno profilowac neata, skoro na zdjeciach w porywach sa inne twarze. A odleglosc od fotografowanych i kat pod jakim sa sfotografowani szumu nie zmienia.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chodzi mi o to, ze ktos kto naprawde zajmuje sie foceniem wesel zwykle ma pare lokacji do ktorych uczeszcza czesciej (typu lokalny kosciol czy park plenerowy).

A czyli tylko tak sobie gdybasz... no to raczej racji nie masz. Bo kolorystyka czy szumy nie zaleza tylko od lokacji a od: zawartosci kadru, godziny, oswietlenia/doswietlenia, humorow czy doboru ksiedza (mozna lub nie mozna blyskac), makijazu panny mlodej, kolorow strojow mlodych. Wymieniac dalej?
    I to nawet w tej samej lokacji... a w przypadku wiekszego miasta kosciolow masz do wyboru do koloru, plenerow rowniez a sal slubnych... ehhhh , na szczescie wiekszosc woli cywilny w Warszawie brac w Palacu Slubow na Starowce - jedyne ulatwienie 8)

Miasto
    USA

Domyślnie

A to przepraszam. Niestety ja nie z Warszawy tylko miesciny z jednym ciemnym kosciolem

Zreszta sobie gdybam bo nie foce wesel zawodowo...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 24-10-2005 o 05:00
    ...

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Ja za miesiac bede startowal na pierwsze wesele gdzie mam zamiar robic fotki.
    Bedziesz sie chyba musial jednak z lampa przeprosic... Problemem jest nie tylko brak swiatla do zastanego ale tez GO. Nie kazdy akceptuje fotki gdzie tylko kawalek jednej osoby jest ostry.
    ...

Coś już napisał

Domyślnie

Bedziesz sie chyba musial jednak z lampa przeprosic... Problemem jest nie tylko brak swiatla do zastanego ale tez GO. Nie kazdy akceptuje fotki gdzie tylko kawalek jednej osoby jest ostry.
    A jeszcze najczęściej zdarza się tak, że tam gdzie jest dużo lamp w kościele to ich najmniej włączają pomimo że się księdzu powie o tym wcześniej.

Domyślnie

a czy wybralibyście się na wesele z 350D + canon 50mm 1.8 ? wiem, że jest krótki, ale z drugiej strony można podejść bliżej...
    W kościele już robiłem kitem (też krótki) i było OK, ciekaw jestem jak na weselu.......

Domyślnie

Faktycznie, nie pomyślałem o głębo ostrości.... to niektórym może przeszkadzać..eeee, chyba fleszem trzeba walić foty i tyle :-(

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nee... po prostu "u ciebie" sie "to" robi inaczej .

Strona 9 z 1000 PierwszyPierwszy ... 78910111959109509 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów