Strona 977 z 1000 PierwszyPierwszy ... 477877927967975976977978979987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 761 do 9 770 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

micles - zgadza się, ja jednak jeśli potrzebuję to nie krępuje się i zapalam sobie światło lub prosze o to obsługę. Jak chcą mieć klimatyczne przytulańce to po oczepinach jak jade do domu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie ingerować - to podstawa. Masz robić wszystko, żeby zrobić zdjęcie najlepiej jak tylko można. Nawet jak ślub będą mieli nocą, w szuwarach, ksiądz będzie pod wodą, a oni plecami do siebie i ciebie naraz.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    micles - zgadza się, ja jednak jeśli potrzebuję to nie krępuje się i zapalam sobie światło lub prosze o to obsługę. Jak chcą mieć klimatyczne przytulańce to po oczepinach jak jade do domu
    Też tak robię. Wcześniej uprzedzam tylko młodych że co jakiś czas będę robił sobie jasno i że to dla ich dobra:-D A po oczepinach mogą już wcale światła nie włączać. Jak do tej pory to nikt nie protestował.
    Ostatnio edytowane przez amroz ; 21-11-2011 o 22:19

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

micles - skoro można sobie poprawić warunki to z tego korzystam. Zatruniony zostałem przez młodych w celu uwiecznienia ważnego dla nich dnia a więc chcę zrobić im zdjęcia jak najlepiej. Dopóki jestem na weselu no niestety światło to podstawa, powinieneś to wiedzieć.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak czytam te Wasze "opowiadania" Goomis napisał, że na sali zawsze trzeba błyskać, ja jak nie musze nie błyskam, chyba że dość ciemna sala jest to i owszem, błysnąć trzeba jednakże takich sal jest na szczęście mało. Inna sprawa, że dobrze obsłużona lampa da bardzo fajne światło, jednak wolę mimo wszystko światło zastane a jak jeszcze zespoły mają kolorowe światełka to już skacze z radości
    Nie błyskam w sumie tylko na torcie i jeżeli DJ ma dużo kolorowych świateł to parę zdjęć bez lampy też popełnię. Żarówka Ci ruchu nie zamrozi tak jak lampa + odpowiedni balans. Ciekaw jestem całego wesela bez lampy, no chyba, że same przytulańce lecą...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Nie zamrozi ale skoro przy czasie 1/60s mam nieporuszone zdjęcia to jaki jest sens używania lampy niebawem wrzucę zdjęcia na stronę, jak chcesz zobaczyć zdjęcia na sali bez lampy to podeślę Ci linka, zresztą mam już na stronie kilka wczesniejszych ślubów to możesz sobie zobaczyć

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dopóki jestem na weselu no niestety światło to podstawa, powinieneś to wiedzieć.
    Światło to podstawa - błyskowe 2 Lampki radiowo dają przedni efekt. No ale teraz wchodzimy bardziej w dyskusję kto jak i czym, a to raczej bez sensu, bo nie ma jedynej słusznej ideologii - i dobrze, bo wtedy pary nie miałyby w czym wybierać

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Jestem amatorem zupełnym jeśli chodzi o imprezy typu ślub, aczkolwiek robiłem już trochę takich zdjęć jak śluby i komunie, choć tylko jako poboczny fotograf.

Dla mnie lampa to wróg, wolę zawsze bez lampy robić zdjęcia. Ale i ja wiem, że czasem się przydaje. Zresztą wszystko zależy od światła, warunków i sprzętu. W kościele często są dobre warunki, żeby bez lampy działać, a znów czasem przed kościołem w słoneczny dzień wyjście jest w takim cieniu, że trzeba trochę doświetlić, co by za dużo cieni nie było.

To jest oczywiście sztuka i trzeba wiedzieć, kiedy lampy użyć - ja wolę bez lampy, jeśli tylko można. Dla mnie to naturalne światło stwarza niepowtarzalną atmosferę, tylko oczywiście muszą być warunki, żeby można było je użyć.
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

micles - polemizowałbym z tym błyskowym ale reszta święta racja

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

micles - polemizowałbym z tym błyskowym ale reszta święta racja
    Idąc tą drogą, że nie zapalasz świateł "salowych" w momencie kiedy obsługa/orkiestra/para/ktotamjeszcze je gasi, i zostają ci tylko ostrokolorowe dyskoteki lampa jest raczej nieodzowna.

Strona 977 z 1000 PierwszyPierwszy ... 477877927967975976977978979987 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów