Strona 942 z 1000 PierwszyPierwszy ... 442842892932940941942943944952992 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 411 do 9 420 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Kiedyś tu na forum ścierało się dwóch fotografów. Jeden miał takie bardziej artystyczne podejście, a drugi stawiał na fotorealizm. Obaj byli znakomici, ale chyba tego wątku już nie znajdę.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    No jasne. Ale z drugiej strony są czasem takie pomysły jak nieśmiertelne: a czy pan również filmuje? Bo skoro nie robi pan przez cały czas zdjęć, to w czasie wolnym od pstrykania mógłby pan coś nakręcić. Uśmiechnąłem się kulturalnie i podziękowałem :-)
    Slyszalem to pytanie w przyszlosci i zadala mi je jedna dziwczyna dzisiaj.
    Ja nie dziekuje, nie moge sobie pozwolic na utrate klienta dlatego bo zadal smieszne dla mnie pytanie.
    Poprostu wyjasniam dlaczego tego nie robie i zawsze klienci rozumieja moje podejscie i jeszcze nikt z tego powodu ze mnie nie zrezygnowal.
    Mysle ze nie mozna miec im tego za zle. Niektorzy z nich nie maja pojecia o fotografii i ciulaja przez pare lat zeby zaoszczedzic na slub wiec nie dziwne ze probuja usmazyc 2 kotlety na jednym ogniu.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Slyszalem to pytanie w przyszlosci i zadala mi je jedna dziwczyna dzisiaj.
    Ja nie dziekuje, nie moge sobie pozwolic na utrate klienta dlatego bo zadal smieszne dla mnie pytanie.
    Poprostu wyjasniam dlaczego tego nie robie i zawsze klienci rozumieja moje podejscie i jeszcze nikt z tego powodu ze mnie nie zrezygnowal.
    Mysle ze nie mozna miec im tego za zle. Niektorzy z nich nie maja pojecia o fotografii i ciulaja przez pare lat zeby zaoszczedzic na slub wiec nie dziwne ze probuja usmazyc 2 kotlety na jednym ogniu.
    Nigdzie nie powiedziałem, że pytanie to jest śmieszne, tylko że się kulturalnie na nie uśmiechnąłem. Akurat tamta para chciała mieć wszystko w jednym, a ja nie czułem potrzeby naginać mojej oferty aż tak bardzo do ich potrzeb - tym bardziej że filmowania lustrzanką "nie czuję". W takiej sytuacji jedna strona mówi, że musi przemyśleć, druga, że określi koszty, ale w praktyce później nie dochodzi do ponownego kontaktu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek1977 Zobacz posta
    Gdybyście stanęli przed wyborem jednego, jedynego obiektywu, którym mielibyście obsłużyć ślub, wesele, plener i pracować nim na wielu zleceniach to co byście wybrali? Chodzi mi oczywiście o Canona pod FF, budżet nieograniczony.
    Nie szukam rady, tylko chciałbym poznać Wasze preferencje oraz ich uzasadnienie z czystej ciekawości.

Pozdrawiam
    Gdyby miał zabrać 1 body, byłoby na nim zapięte 35L. Gdybym mógł dobrać drugie body wtedy z 85L. Gdybym miał to nosić jednocześnie - paskek RS DR-2 Slim Double Strap. Gdybym tak stanął przed młodymi i usłyszał pytanie "a filmujesz też?" to bym się chyba pociął ...

Domyślnie

jakbyś nie robił życzeń możesz w wolnej chwili kwiaty do bagażnika nosić
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Też pewien czas temu klient pytał mnie najpierw o zdjęcia, a później o film. Niby był zdecydowany na 100% nawet kiedy wytłumaczyłem mu, że ja multiinstumentalistą nie jestem i skupiam się na jednej rzeczy. Pan ów oczywiście więcej nie zadzwonił. Pewnie znalazł kamerzystę, który ochoczo zadeklarował mu dwie usługi w cenie jednej. A później oglądam takich robocopów w kościele jak jadą w jednej ręce Sony FX1 a w drugiej średniej klasy kompakt.

Domyślnie

Najczęściej jest tak, że filmowiec oferuje zdjęcia jako WSTAWKI do filmu. Pokręci dwa tańce, pofoci dwa tańce, plener obfoci, wstawi do filmu. Jest szał! Jeśli klient się na to zgadza - łaj not

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Kiedyś tu na forum ścierało się dwóch fotografów. Jeden miał takie bardziej artystyczne podejście, a drugi stawiał na fotorealizm. Obaj byli znakomici, ale chyba tego wątku już nie znajdę.
    pewnie chodziło ci o ten wątek ? Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk
    nx100

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No i dobrze, że każdy ma inny punkt widzenia bo inaczej to chyba fotografia byłaby nudna?
    Dla mnie wszystko robione 35L byłoby monotonne.
    Nie mam zooma 24-70 bo wybrałem dla mnie lepsze rozwiązanie - 2 body na jednym 35 na drugim 85. 14 i 70-200 używam rzadko i na pewno nie po to żeby robić pokrzywione kadry, buciki i kwiatki ;-)
    A smoki też przełamują repo np ts-e i wszelakimi detalami, widoczkami etc. ;-)
    Co kto lubi.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Po wielu miesiącach śledzenia tego wątku przyszedł czas aby samemu coś napisać i mieć nadzieje że ktoś rozwieje moje wątpliwości...

Mając na dziś sprzęt taki jak w stopce chce przeistoczyć to w zestaw do ślubów.
    Większość tak na prawdę postanowiłem sprzedać. W głowie mam zestaw:
    5D MK I i 20D jako backup
    C 85mm 1.8
    C 430EX II

I tutaj zaczynają się schody. Mam 17-40L który na pełnej klace robiłby za szeroki kąt ale wszyscy zgodnie powtarzają w tym temacie że będzie za ciemny. Czym więc zastąpić ten zakres? Myślałem nad 35 2.0 lub 28 1.8. Patrząc na ceny i różnice mogące równie dobrze wynikać z konkretnych egzemplarzy jest skłonny wybrać 35 2.0 jednak czy jego AF (brak USM) poradzi sobie na ciemnej sali czy w kościele (wspomagany lampą)?
    Całość dopełni pewnie Samyang 14 2.8, który razem z 85 1.8 tworzy w miare pewne punkty w tym zestawie... jednak nadal brakuje mi środka :-|
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Strona 942 z 1000 PierwszyPierwszy ... 442842892932940941942943944952992 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów