Odszumienie to ta przyjemna czesc roboty ktora potrafi sie ladnie wykonac sama bez dozoru
Najwyzej sobie komputer pochodzi w nocy...
Odszumienie to ta przyjemna czesc roboty ktora potrafi sie ladnie wykonac sama bez dozoru
Najwyzej sobie komputer pochodzi w nocy...
...
Usmialbym sie jakby ktos to wydrukowal jak leci i pokazal ksiedzu.
O ile ktos polega na preprodukowanych profilach to tak.Zamieszczone przez KuchateK
Ja jednak wole recznie tworzyc profil dla kazdego zdjecia osobno - dokaldniej wychodzi... a i czesto mam wybor czy ustawic odszumianie na tlo czy np na ubrania czy twarze.
A zeby odszumianie na noc zostawiac? To trzeba miec albo kompa rzedu 1GHz 256MB SDRAM albo tysiace tych zdjec.
HeheNawet "swiadectwo" z diecezji tarnowskiej
![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Zamieszczone przez Vitez
Szczerze mówiąc ja też..
Mój oryginał wygląda nieco inaczej...
i pozatym jest mniejszy...
Zamieszczone przez marcingreen
Czy możesz podać link do tych przepisów ?
Łoczywiście...Zamieszczone przez krs76
Czego się nie robi dla dwóch puszek EB
>>> http://www.pascha.org.pl/dokumenty/fotografowanie.php
A jeszcze jest EB ?Zamieszczone przez marcingreen
![]()
Ja za miesiac bede startowal na pierwsze wesele gdzie mam zamiar robic fotki. Dzis bylem w kosciele zeby sobie sprawdzic jakie tam jest swiatlo. No i tu zaczynaja sie schody. Bede sie musial ograniczyc do 28/1.8 i 50/1.4 i to oba przy f2, 1/50s, ISO800. Problem bedzie z portretami z wiekszej odleglosci bo mam tylko 100/2.8 a to troche za ciemno przy 1/100s. Do wyboru mam 4 opcje:
1) zapalic swiatlo w kosciele (raczej niewykonalne)
2) blyskac lampa (odpada - nienawidze tych swiecidelek)
3) kupic 5D + EF 135mm f/2L, ustawic ISO 1600 i f2 (odpada - brak mi zbednych $4300)
4) olac sprawe i kombinowac z 50/1.4
Teraz juz wiem jaki obiektyw potrzebuje na takie imprezy: EF 135mm f/2L IS
Szkoda ze taki nie istnieje...
Lanego już pewnie nigdzie nie dostaniesz, ale przy odrobinie szczęscia w odpowiednich superhipermarkietach tak. Jakies 10-20gr droższy od...Żywca na puszczeZamieszczone przez krs76
![]()