TO na weselu mam takich moze z 5%. A wole chronic szklo - 5000 zl piechota nie chodzi![]()
TO na weselu mam takich moze z 5%. A wole chronic szklo - 5000 zl piechota nie chodzi![]()
Zwłaszcza w stałkach przy mniejszej ilości soczewek każda dodatkowa tafla szkła to gorszy obrazek, szczególnie pod światło. Przy tym przednie soczewki są na tyle wytrzymałe że nie ma sensu ich niczym zasłaniać.
Dla niedowiarków: http://www.youtube.com/watch?v=vzOLbMPe0u8
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
To prawda, osłona sprawdza się świetnie. No może poza tą z 85L.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Bo jest dość delikatna i się trzyma dużo słabiej przez zaczepy.
Miałem zielone hoye na 17-85 i jeszcze jakimś tanim zoomie, potrafiły schrzanić obraz nawet w nich [kolory i ostrość...], teraz na 28/1.8 mam też jakąś hoye, nie mam pojęcia jaką, ale daje radę i nie widzę powodów żeby ją ściągać ;].
Sam UV nigdy nie kupowałem, tylko jak był w zestawie z używką.
Konstrukcja podobna, trzymać się trzyma ale jak w coś walniesz bokiem to spadnie.