Strona 881 z 1000 PierwszyPierwszy ... 381781831871879880881882883891931981 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 801 do 8 810 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Takie trochę straszenie :-) Robię na tym f/1.2, nie myślę za bardzo o tym, żeby nie drgnąć i nie pękam - bo w większości przypadków wychodzi tak jak ja chcę :-)
    No ja na celność swojej 50-tki też nie narzekam, ale ja i Ty wiemy, że to już naprawdę cienka GO. Jak ktoś ma szkła z 2.8, a potem zmieni na coś np. z 1.4 to może się zapomnieć.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    No ja na celność swojej 50-tki też nie narzekam, ale ja i Ty wiemy, że to już naprawdę cienka GO. Jak ktoś ma szkła z 2.8, a potem zmieni na coś np. z 1.4 to może się zapomnieć.
    Tak, jest cienka, ale lekkie dygnięcie do przodu czy do tyłu moim zdaniem boli mniej niż problem z trafieniem przy f/2.8 lub f/4 właśnie dlatego, że na f/1.2 siłą rzeczy i tak wszędzie jest bardzo miękko.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Uuuuu... a to mnie dziwi, bo akurat mam świetne porównanie. Widać, że 50-tka lekko odstaje, ale nie jest to na pewno przepaść. Ja specjalnego dyskomfortu pracy nie widzę.

Ja zgadzam sie z airhead.
    Pisząc nieużywalny pod słońce miałem na myśli właśnie AF. Jeśli chodzi o obrazem to 50tce 1.4 nie mam zupełnie nic do zarzucenia. AF od 28ki i 100tki odstaje i to jest odczuwalne. Nie mówię o warunkach idealnych, gdzie jest jasno i cacy. Tam różnicy prawie nie widać między np C10-22 a Tamronem 28-75 , jak robi się ciemniej nie jest już C50 1.4 tak ciekawie. Jeśli AF w 50L jest wolniejszy to ja podziękuję. Wychodzi na to, że jak się samemu w łapy obiektywu nie weźmie i nie przetestuje to nic nie wiadomo.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Tak, jest cienka, ale lekkie dygnięcie do przodu czy do tyłu moim zdaniem boli mniej niż problem z trafieniem przy f/2.8 lub f/4 właśnie dlatego, że na f/1.2 siłą rzeczy i tak wszędzie jest bardzo miękko.
    No mi na takich przysłonach jak 2.8 czy wyżej (choć wyżej to już rzadko używam) sie praktycznie w ogóle nie myli.
    Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Ja zgadzam sie z airhead.
    Pisząc nieużywalny pod słońce miałem na myśli właśnie AF. Jeśli chodzi o obrazem to 50tce 1.4 nie mam zupełnie nic do zarzucenia. AF od 28ki i 100tki odstaje i to jest odczuwalne. Nie mówię o warunkach idealnych, gdzie jest jasno i cacy. Tam różnicy prawie nie widać między np C10-22 a Tamronem 28-75 , jak robi się ciemniej nie jest już C50 1.4 tak ciekawie. Jeśli AF w 50L jest wolniejszy to ja podziękuję. Wychodzi na to, że jak się samemu w łapy obiektywu nie weźmie i nie przetestuje to nic nie wiadomo.
    Pod słonce nie katowałem 50-tki, ale w ciemnicach owszem i jak mówiłem wczesniej przepaści w stosunku do 28 czy 85 nie widze.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    za to bardzo intensywnie, od trzech lat korzystam z 50/1.4 w moim przypadku AF tego obiektywu jest wprost niesamowicie skuteczny. o dziwo boczne punkty 5DmkII z podpietym 50/1.4 rowniez sa bardzo celne. problem z bocznymi jest jak zaczyna byc ciemno.
    ale wtedy zakladam lampe jako wspomaganie AF i skutecznosc autofocus'a wzrasta do 99% (bez roznicy czy czy centralny, czy boczny punkt AF)
    oczywiscie caly czas mowa o trybie one shot - servo nie uzywam.
    majac tak precyzyjny i celny AF w trybie one shot nie moge zrozumiec jak ktos moze narzekac na brak celnosci w swojej EF 50/1.4
    ludzie po prostu zapominaja stosowac prosty trick na poprawe celnosci autofocus'a w swoich obiektywach wlasnie przez wspomaganiem jego pracy przez zew. lampe blyskowa.
    wydaje mi sie, ze narzekacze na EF 50/1.4 chcieli miec AF z jedynek w polaczeniu z ringUSM 50L
    no niestety tak nie ma, ale mozna bardzo polepszyc skutecznosc AF obiektywu EF 50/1.4 metoda ktora napialem.
    skoro mi dziala, to wszystkim tez musi dzialac - koniec, kropka.
    a jak komus dalej nie dziala to proponuje isc na piwo i zostawic fotografie w cholere
    tylko powiedz czy często robisz ślubniaki? i czy na tych ślubach spotykasz ciemnie kościoły i kamerzystów? jak tak to pewnie zauważyłeś (bo ciężko nie zauważyć) że mają halogenik założony na kamerę, przez fotografów zwany pieszczotliwie "solarium" bo efekty na zdjęciach przypominają często przypieczonego prosiaka... a mają go po to żeby było jaśniej, AF im trafiał (oni mają gorzej bo ich sprzęty pracują i rejestrują praktycznie CIĄGLE a nie tylko przez ułamek sekundy).. wracając do meritum - jak jest ciemno i takim wzorkiem będziesz cały czas operował po twarzach młodych to potem na filmie będzie niezły czad - i z takich sytuacji właśnie biorą się potem kwasy - fotograf na kamerzystę najeżdża że mu solarem balans bieli psuje a kamerzysta na fotografa że mu na młodych wyświetla jakieś wzorki.. ludzie nie zapominają tyle że czasem się nie da za bardzo i tyle.. a 50/1.2 czy 85/1.2 w porównaniu z ich nie eLkowymi odpowiednikami AF z 5d2 czy 5d jest na środkowym na tyle pewny (nie szybki tylko pewny) że jak złapie to już nie puści..
    zresztą poniższe:
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    50/1.4 jest na pewno o wiele szybsza niz 50/1.2 , ale niestety ma wiecej problemow z celnym ustawianiem ostrosci. jak juz L'ka zlapie, to nie ma bata zebylo bylo nieostro
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ten prosty trick ma niestety jedna wadę. Kiedy jest naprawdę ciemno i mimo podbicia ISO nadal jesteśmy na długich czasach, zostawia na twarzach osób fotografowanych wzór typu Hellrazor
    pokazują że nie jest tak jednoznacznie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tu masz sporo racji. Ale ja lubię pracować z ludźmi, to bardzo pomaga. Nie ważne, welon, dzieciaki, reklama. Każdy potrafi być upierdliwy jak nie ma humoru. Jak nie umiesz tego rozładować- musisz się w tym kisić. Taka praca.
    dokładnie - dlatego właśnie mam parę innych zajęć i foto cały czas sprawia mi frajdę.. ale znając siebie to jakby za dużo tego było to miałbym dość

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A, to tutaj króluje jednak reklamowa, szczególnie przedmiotu w dużej ilości. Ostatnio robiłem katalog drinków, następnego dnia prostowniki grzbietu i czworogłowe miałem jak po ostrym treningu.
    czyżbyś siłownię rzucił i opracowałeś trening na każdy mięsień z aparatem ?
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 29-04-2011 o 21:54
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    czyżbyś siłownię rzucił i opracowałeś trening na każdy mięsień z aparatem ?
    No żartujesz? żonę, fotografię to jeszcze rozumiem... ale rozstać się ze sztangą? Tylko ona mnie rozumie
    Jarek

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie 5DMKII w praktyce - porady, ustawienia, TIPy w fotografii ślubnej

Witam serdecznie mam pytanie czy ktoś spotkał się z takim tematem jak ustawić na co zwrócić uwagę podczas fotografowania ślubów. Głownie chodzi mi o porady jak dostosować puszkę pod ten rodzaj fotografii. Za pomoc serdecznie dziękuję.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Bywalec

Domyślnie

To już chyba zależy od tego, jak pracuje Ci się najlepiej.

Jak dla mnie: RAW, One Focus, włączony tryb serii, pomiar punktowy lub centralnie ważony, manual i wyłączone wszelkie odszumiania i optymalizatory jasności. :P
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Dzięki jeśli nasuną mi się jakieś pytania pozwolę sobie je tutaj zadać. Pozdrawiam
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jest juz watek o sprzecie do slubow.
    Nie rozumiem po co zakladasz nowy.

Strona 881 z 1000 PierwszyPierwszy ... 381781831871879880881882883891931981 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów