A jaka jest różnica w cenie?
A jaka jest różnica w cenie?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Witam stoję przed wyborem 16-35 a 35 1.4 co wybralibyście w pierwszej kolejności? Rozumiem niesamowity komfort 1.4 ale mnie nurtuje czy w reportażu nie "wygodniej" będzie używać zoom. Puki co szeroko mam tylko i wyłącznie za sprawą 24-70. Tak to jest odłożyc trochę kasy i człowiek głupieje.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
35L nie zrobi, że będziesz miał szerzej w stosunku do tego co masz. Pytanie, czy chcesz mieć szerzej, czy jaśniej.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
50 1.4 już teraz wiem, że (mowa o reportażu) to dla mnie za wąsko. 35 z tego co przepatrzyłem na jakich ogniskowych smigam to mam najczęściej wykorzystywana ogniskowa. Kusi mnie tylko szerokość 16-35. W sumie to sam sobie odpowiadam.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Ja bym bral 35L. Roznica w obrazku jest spora.
Ja wlasnie sprzedalem moje 20mm i zamieniam na 24-70 bo potrzeba mi czegos uniwersalnego do studia a i na slubach przyspawam je do jednej piatki.
Mysle ze 24mm na FF spokojnie starczy.
35L nie sprzedam, to szkielko jedyne w swoim rodzaju bo czasem wydaje mi sie ze mam zooma wpietego. Jest w miare szeroko a podejde i mam piekna portretowke ktora nie robi z ludzi ufoludkow.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co do zielonych kingstonow to odradzam. Kupilem jedna w US i od poczatku czytnik jej nie widzi.
Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 26-04-2011 o 13:40 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Który zestaw lepszy na śluby na FF+crop jako zapas
1. 35 1,4 + 24-105 + 135 2
2. 35 1,4 + 24-105 +85 1,8
3. 35 1,4 + 85 +135
oczywiście do tego lampa
Osobiście skłaniam się do opcji nr.1 a co wy na to?
I od nowa to samo. 24-105 to bardzo zły pomysł do ślubów. Wybieram opcję numer 4, 24/1.4, 50/1.4, 85/1.8, jak budżet pozwoli, można pomyśleć o fishu canona.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Trochę boję się że w kościele nie dam sobie rady z samymi stałkami, ale z drugiej strony z 21 mln pix można sporo wykropować, tak więc 35 można załatwić kluczowe momenty, a w międzyczasie troszkę kombinować z dłuższymi ogniskowymi
A czy nie wydaje ci się ze na salę będzie troszkę za wąsko?
3 najtaniej wychodzi![]()