Ostatnio edytowane przez obserwator ; 03-10-2007 o 09:23
http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...
Witajcie,
Przebrnąłem przez 61 stron tego wątku, ale wzbudziło to tylko wątpliwości - co było w sumie do przewidzenia chyba![]()
Doświadczenie mam niewielkie - pstryknąłem jak dotychczas jakieś 12 większych imprez (w większości śluby) komercyjnie z czego 10 nikosiem D70 +18-70,f4/70-200,f1.8/50 i SB600
a dwa C30D + T 2.8/28-75 i S10-20 (pożyczony).
Nikoś odmówił współpracy i chce zmienić system na Canona.
Wybrałem na początek 40D - powodów jest kilka (foty sportowe, liveview do "ściółkowego macro", lepszy ponoć AF itp..). Następcę piątki chciałbym kupić po następnym sezonie.
Do 40stki zaplanowałem : T2.8/17-50, S10-20, S2.8/70-200 i ew. C1.8/85 lub 580EXII.
Foce głównie w Manualu zarówno jeśli chodzi o body jak i o lampę, stąd mój dylemat odnośnie C85 i 580EX - jedno albo drugie, a chyba nie ma sensu kupować na razie lampy z TTLem Canona- do tej pory dawalem sobie radę z SB 600 na manualu
na ten zestaw mam około 10k.
Czy doświadczeni koledzy mogli by coś doradzić odnośnie tego zestawu?
z góry wielkie DZIĘKI!!!
Ostatnio edytowane przez myst ; 03-10-2007 o 20:01
Żaden ze mnie doświadczony, ale zestaw weddingowy wydaje się bardzo zacny. W porównaniu z tym co masz/miałeś do zestaw optymalny. Jasno, szybko i ok.
dzięki himi. Pozostaje tylko kwestia AF w T2.8/17-50 (czy nie będzie za bardzo słyszalny w kościele) no i dylemat C85 czy 580EX II![]()
Miałem tamrona, spokojnie w kościele da radę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
tzn troche inaczej: mam SB600 z nikosia i jak dotąd mi wystarczała a fociłem nią głównie w trybie manualnym - z Bracketem przenoszącym tylko synchro.
Błyskograta Canonowskiego chce kupic tak czy inaczej (a nawet dwa) zeby nie musieć targać dużych lamp do kościoła czy na plener...
Dylemat jest więc taki: lampa w manualu i C85 czy lampa w eTTl... :grin:
Mógłby mi jakiś ślubek teraz wpaść to by mi się dylemat rozwiązał![]()