Strona 85 z 1000 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    Panowie, zdecydowanie polecam dwa korpusy...jest wiele tak dynamicznych sytuacji, że nie udało by się nic, gdyby nie szybkie zmiany aparatu...Poniżej link do galerii, gdzie w akcji były 5D+24-70L oraz 5D+70-200L. Zdecydowanie galeria nie na temat, ale sytuacja chyba nawet o niebo bardziej stresująca i niepowtarzalna za często...
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/...y/obchody.html

Pozdrawiam
    świetne zdjęcia !! Dynamiczna reporterka, to jest to co lubię :-D

Używałeś lampy w niektórych zdjęciach?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie, zdecydowanie polecam dwa korpusy...jest wiele tak dynamicznych sytuacji, że nie udało by się nic, gdyby nie szybkie zmiany aparatu...Poniżej link do galerii, gdzie w akcji były 5D+24-70L oraz 5D+70-200L. Zdecydowanie galeria nie na temat, ale sytuacja chyba nawet o niebo bardziej stresująca i niepowtarzalna za często...
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/...y/obchody.html

Pozdrawiam
    a co to za skrypt do zdjęć - szukam jakiegoś przycisku info i nie ma. widziałem go na kilku stronach i mnie interesuje. podpowiesz?
    I am FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    świetne zdjęcia !! Dynamiczna reporterka, to jest to co lubię :-D

Używałeś lampy w niektórych zdjęciach?
    Dzięki...
    Nie, nie były robione z lampą...(oznajmiam to także w imieniu przyjaciela, bo kadr to MY nie JA, i zdjęcia są naszego autorstwa, nie mojego) za wyjątkiem tych gdzie na tle są mury restauracji piwnicznej.
    Mkwiek - to jest postawione na slideshowpro.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 03-10-2007 o 09:23

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mkwiek - to jest postawione na slideshowpro.

Pozdrawiam
    dzięki.
    I am FX

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Question

Witajcie,
    Przebrnąłem przez 61 stron tego wątku, ale wzbudziło to tylko wątpliwości - co było w sumie do przewidzenia chyba
    Doświadczenie mam niewielkie - pstryknąłem jak dotychczas jakieś 12 większych imprez (w większości śluby) komercyjnie z czego 10 nikosiem D70 +18-70,f4/70-200,f1.8/50 i SB600
    a dwa C30D + T 2.8/28-75 i S10-20 (pożyczony).
    Nikoś odmówił współpracy i chce zmienić system na Canona.
    Wybrałem na początek 40D - powodów jest kilka (foty sportowe, liveview do "ściółkowego macro", lepszy ponoć AF itp..). Następcę piątki chciałbym kupić po następnym sezonie.
    Do 40stki zaplanowałem : T2.8/17-50, S10-20, S2.8/70-200 i ew. C1.8/85 lub 580EXII.
    Foce głównie w Manualu zarówno jeśli chodzi o body jak i o lampę, stąd mój dylemat odnośnie C85 i 580EX - jedno albo drugie, a chyba nie ma sensu kupować na razie lampy z TTLem Canona- do tej pory dawalem sobie radę z SB 600 na manualu
    na ten zestaw mam około 10k.
    Czy doświadczeni koledzy mogli by coś doradzić odnośnie tego zestawu?
    z góry wielkie DZIĘKI!!!
    Ostatnio edytowane przez myst ; 03-10-2007 o 20:01

Zablokowany

Domyślnie

Żaden ze mnie doświadczony, ale zestaw weddingowy wydaje się bardzo zacny. W porównaniu z tym co masz/miałeś do zestaw optymalny. Jasno, szybko i ok.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dzięki himi. Pozostaje tylko kwestia AF w T2.8/17-50 (czy nie będzie za bardzo słyszalny w kościele) no i dylemat C85 czy 580EX II

Zablokowany

Domyślnie

Miałem tamrona, spokojnie w kościele da radę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    (...) no i dylemat C85 czy 580EX II
    Jednak błyskograt ważniejszy . Możesz mieć po prostu sytuację, że bez niego nie zrobisz zdjęć, a bez 85 dasz radę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jednak błyskograt ważniejszy . Możesz mieć po prostu sytuację, że bez niego nie zrobisz zdjęć, a bez 85 dasz radę.
    tzn troche inaczej: mam SB600 z nikosia i jak dotąd mi wystarczała a fociłem nią głównie w trybie manualnym - z Bracketem przenoszącym tylko synchro.
    Błyskograta Canonowskiego chce kupic tak czy inaczej (a nawet dwa) zeby nie musieć targać dużych lamp do kościoła czy na plener...
    Dylemat jest więc taki: lampa w manualu i C85 czy lampa w eTTl... :grin:
    Mógłby mi jakiś ślubek teraz wpaść to by mi się dylemat rozwiązał

Strona 85 z 1000 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135185585 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów