Jest tylko jeden problem - sensory do rejestracji ostrych świateł są małe i - jeśli z nich się mocno korzysta - pojawiają się szumy. Przynajmniej w kompakcie ;-)
Ale to i tak jest powalające. Jak fuji popracuje dalej nad tymi matrycami to może ostro pomieszać na rynku - żeby jeszcze tylko mocowanie zmienili/dodali.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ach kiedy zdazyles natluc te 300 slubow, skoro od piaskownicy minelo jakies 3 lata??? Cos przeoczylem( porabalem)? Jesli tak to juz serdecznie przepraszam!!!
Mam kompakt z matryca SR ( podwojny czujnik) Fuji f710. Jest lepiej zbudowany jak dslr Canona z serii 3xx a i obraz ma nie gorszy. Cos jest w tej matrycy, jeden fuji S3 pracuje w Przemyslu, jest i w Rzeszowie. Bardzo ciekawe konstrukcje,ciekawe fotki.
czesc.Ch.
Ostatnio edytowane przez chomsky ; 10-09-2007 o 17:32
Analog ma "dusze".
Czy ktoś z szanownych forumowiczów korzystał np z Tokiny 12-24 F 4 robiąc wesele? oczywiście myślę o cropie.
Mam problem ponieważ zostałem poproszony przez znajomego o zrobienie wesela a aktualnie dysponuje jedynie 12-24 i 70-210 Od biedy mogę zakupić na szybko C 50 1,8.
Kiedyś robiłem już 2 wesela znajomym, ale zawsze tamim 28-75 (często był za wąski)![]()
Ja robilemWszystko zalezy jak zwykle od fotografa. Niektore efekty jakie mozna uzyskac sa niesamowite jednak spore znieksztalcenia miejscami daja sie we znaki.
Wszystko zalezy od kosciola ... jesli da sie zrobic ladne ale nieco szersze portrety na 70 mm to dasz rade. Jesli 70 mm to za wasko bedziesz musial dokupic 50 mm i razem z tokina i glowa na karku moim zdaniem jestes w stanie zrobic dobry reportaz
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
ja mam pytanko: mam 430ex i co mi da kupienie 580 EX II do ślubów pomijając większą moc, master, pseudo-odbłyśnik, uszczelnienia, "szybkozłączkę"no i fakt, że zapas bede miał (i czasem robimy we dwójkę kościół)...??
580 EX II szybciej blyska w serii idze ladnie dzialac, ma kolko do korekcji wygodnewyzwoli zdalnie 430 ex wiecej grzechow nie pamietam
![]()
no ja myślę własnie pod kątem wyzwolenia zdalnie 430tki...to idzie na podczerwień...? czy można wylączyść błysk 580tki na stopce tak żeby służyła tylko jako wyzwalacz...??