"w sumie jestem zadowalolony"- czyli tragedii nie maMoże za mało precyzyjnie się wyraziłem. Wiadomo mogłobyć o wiele lepiej
![]()
"w sumie jestem zadowalolony"- czyli tragedii nie maMoże za mało precyzyjnie się wyraziłem. Wiadomo mogłobyć o wiele lepiej
![]()
ja daje młodym cześć zdjec by z ustalonej ilosci wybrali...i jakos tak zawsze wybierają nie te które ja bym wybrał.. Jarek, czy to powód do zmartwienia...??
Ostatnio edytowane przez marekb ; 04-09-2007 o 15:43
To powód do uspokojenia. Moi Młodzi zawsze sami decydują, czy chcą wybierać, czy ja mam to zrobić za nich. W rezultacie, albo będą zadowoleni ze zdjęć, albo będą mieli fajne zdjęcia. W tym roku tylko raz wyszło "dwa w jednym". Ale najciekawsze sesje jeszcze przede mną.
A moje podejście do tematu jest takie, że ja robię nie tylko to, co chcę, ale też trochę cukierków "na wszelki wypadek". Jak Młodzi wybiorą, to ich sprawa, ważne, żeby byli zadowoleni.
BTW, szukam ciekawej lokalizacji na plener dla pary grającej w kapeli gothic rockowej. Jakieś pomysły? W sumie mam swoje, ale jestem ciekaw Waszego podejścia.
Szukam też kogoś, kto w stolycy udostępni do kilku zdjęć chromowanego harleya (za flaszkę weselnej oczywiście). Niedźwiedź wziął i sprzedał, wiec odpada.
Jarek
Fortow ci u nas dostatek, tylko nie wiem ktore dostepne.
Moze jeszcze nie za pozno bo "w sezonie" to w sobote/niedziele pod kol Zygmunta mialbys latwo dostepne odpowiednie towarzystwo.Szukam też kogoś, kto w stolycy udostępni do kilku zdjęć chromowanego harleya (za flaszkę weselnej oczywiście). Niedźwiedź wziął i sprzedał, wiec odpada.
Sprobuj namierzyc chetnych moze tez tu: http://www.gdziezjesc.info/wydruk,cafe_16563.htm
a na kiedy?
Bo co roku (chyba) ejst zlot w Bolkowie.
http://golik.blog.pl/archiwum/index.php?nid=12010093
(jak coś, to żadnych szczegółów nie znam)
Mam pytanie odnośnie dwóch obietywów bo potzrebuje coś do pleneru. C 85/1.8 czy troszku dołozyc i 70-2004L. Zaznaczam ze głowne przeznaczenie tych obiektywów to plener.
pozdr
FF
www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna
stałka lepsza. Na plenerach zawsze masz czas, żeby sie ustawić, wiec raczej się nie wahaj.
Jarek
Do portretów stałka, natomiast plener szeroko rozumiany to chyba zoom jako bardziej wszechstronny. Tym bardziej że to bardzo dobry optycznie obiektyw.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
czytał ktoś ten artykuł:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6340
ja może zacytuję fragment o Fuji S5:
..."Jedyna w swoim rodzaju matryca Fuji zwiększa zakres dynamiki i bardzo naturalne rejestruje kolory, dzięki czemu jest numerem jeden jeśli chodzi o najliczniejszą grupę zawodowców i półprofesjonalistów - fotografów ślubnych i portretowych"...
ktoś się odniesie do tego cytatu? Niedźwiedź wspominał, że to doskonała matryca ale nic więcej nie wiem
I am FX
Miałem matrycę tej konstukcji w kompakcie (Fuji S20Pro). Oczywiście nie ma co porównywać jakości obrazka, ale zapas w światłach zatyka. Na prawdę. Pokażę to, co pokazywałem na forum Nikona onegdaj natenczas ;-)
Robiłem próbę, czy wężyk od Praktici zadziała z moim kompaktem. Był w trybie M po zdjęciach wieczorem. Więc przepalił jak 150:
Po załadowaniu RAWa w ACR i korekcie ekspozycji o -3.7EV (!) i lekki dociągnięciu cieni w górę:
Fajnie? :-)