Strona 78 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178578 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Autsajder1983
    Guest

Domyślnie

"w sumie jestem zadowalolony"- czyli tragedii nie ma Może za mało precyzyjnie się wyraziłem. Wiadomo mogłobyć o wiele lepiej

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja daje młodym cześć zdjec by z ustalonej ilosci wybrali...i jakos tak zawsze wybierają nie te które ja bym wybrał.. Jarek, czy to powód do zmartwienia...??
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 04-09-2007 o 15:43

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ja daje młodym cześć zdjec by z ustalonej ilosci wybrali...i jakos tak zawsze wybierają nie te które ja bym wybrał.. Jarek, czy to powód do zmartwienia...??
    To powód do uspokojenia. Moi Młodzi zawsze sami decydują, czy chcą wybierać, czy ja mam to zrobić za nich. W rezultacie, albo będą zadowoleni ze zdjęć, albo będą mieli fajne zdjęcia. W tym roku tylko raz wyszło "dwa w jednym". Ale najciekawsze sesje jeszcze przede mną.
    A moje podejście do tematu jest takie, że ja robię nie tylko to, co chcę, ale też trochę cukierków "na wszelki wypadek". Jak Młodzi wybiorą, to ich sprawa, ważne, żeby byli zadowoleni.

BTW, szukam ciekawej lokalizacji na plener dla pary grającej w kapeli gothic rockowej. Jakieś pomysły? W sumie mam swoje, ale jestem ciekaw Waszego podejścia.
    Szukam też kogoś, kto w stolycy udostępni do kilku zdjęć chromowanego harleya (za flaszkę weselnej oczywiście). Niedźwiedź wziął i sprzedał, wiec odpada.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    BTW, szukam ciekawej lokalizacji na plener dla pary grającej w kapeli gothic rockowej. Jakieś pomysły? W sumie mam swoje, ale jestem ciekaw Waszego podejścia.
    Fortow ci u nas dostatek, tylko nie wiem ktore dostepne.

Szukam też kogoś, kto w stolycy udostępni do kilku zdjęć chromowanego harleya (za flaszkę weselnej oczywiście). Niedźwiedź wziął i sprzedał, wiec odpada.
    Moze jeszcze nie za pozno bo "w sezonie" to w sobote/niedziele pod kol Zygmunta mialbys latwo dostepne odpowiednie towarzystwo.
    Sprobuj namierzyc chetnych moze tez tu: http://www.gdziezjesc.info/wydruk,cafe_16563.htm

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a na kiedy?
    Bo co roku (chyba) ejst zlot w Bolkowie.
    http://golik.blog.pl/archiwum/index.php?nid=12010093

(jak coś, to żadnych szczegółów nie znam)
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie dwóch obietywów bo potzrebuje coś do pleneru. C 85/1.8 czy troszku dołozyc i 70-2004L. Zaznaczam ze głowne przeznaczenie tych obiektywów to plener.
    pozdr
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

stałka lepsza. Na plenerach zawsze masz czas, żeby sie ustawić, wiec raczej się nie wahaj.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Do portretów stałka, natomiast plener szeroko rozumiany to chyba zoom jako bardziej wszechstronny. Tym bardziej że to bardzo dobry optycznie obiektyw.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czytał ktoś ten artykuł:

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6340

ja może zacytuję fragment o Fuji S5:
    ..."Jedyna w swoim rodzaju matryca Fuji zwiększa zakres dynamiki i bardzo naturalne rejestruje kolory, dzięki czemu jest numerem jeden jeśli chodzi o najliczniejszą grupę zawodowców i półprofesjonalistów - fotografów ślubnych i portretowych"...
    ktoś się odniesie do tego cytatu? Niedźwiedź wspominał, że to doskonała matryca ale nic więcej nie wiem
    I am FX

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem matrycę tej konstukcji w kompakcie (Fuji S20Pro). Oczywiście nie ma co porównywać jakości obrazka, ale zapas w światłach zatyka. Na prawdę. Pokażę to, co pokazywałem na forum Nikona onegdaj natenczas ;-)

Robiłem próbę, czy wężyk od Praktici zadziała z moim kompaktem. Był w trybie M po zdjęciach wieczorem. Więc przepalił jak 150:

Po załadowaniu RAWa w ACR i korekcie ekspozycji o -3.7EV (!) i lekki dociągnięciu cieni w górę:

Fajnie? :-)

Strona 78 z 1000 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178578 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów