Strona 744 z 1000 PierwszyPierwszy ... 244644694734742743744745746754794844 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 431 do 7 440 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

To ok. Źle to odczytałem. Natomiast moje ostanie zdanie tyczyło się środków własnych w sensie, że masz własne zarobione, naskładane pieniądze a nie od banku. Kredyty w bankach są dla ludzi bogatych a nie biednych. Warto sobie uświadomić tą gorzką prawdę

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

moja odpowiedx była na pytanie skąd wziąć kasę więc poddałem dwie możliwości

Uzależniony

Domyślnie

Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów i ewentualne wyperswadowanie mi moich pomysłów
    Chodzi mi tylko i wyłącznie o zdjęcia podczas przyjęcia weselnego na sali. Pomysł mam taki żeby dokupić do moich 2x 580EX jakieś softboxy, pocket wizardy i wyzwalać to zamiast lampy na body. Walczę od jakiegoś czasu z jedną zewnętrzną 580EX i nie do końca jestem zadowolony z tych zdjęć, dużo nieostrych itd. Walczę wciąż z techniczą stroną zdjęć na sali i szukam idealnego dla siebie rozwiązania. Czy zakup pocket wizardów i softboxów jakoś znacznie wpłynie na jakość tego typu zdjęc? Czy jest sens pchać się w to i wydawać te pieniądze? A może podobne rezultaty będą ze zwykłym stofenem albo jakims odbłyśnikiem? Bardzo proszę o jakieś rady

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

daj sobie z tym spokój, kup jasne szkło (jeżeli nie masz) i stofen

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    daj sobie z tym spokój, kup jasne szkło (jeżeli nie masz) i stofen
    A miałeś może z czyms takim styczność na ślubie? Stofen właśnie ostatnio zacząłem używać ale wydaje mi sie że najlepsze rezultaty mam na wprost osób fotografowanych. Chociaz jak za blisko podejdę to potrafi coś wypalić. Wcześniej lempa lekko w góre i wysunięta karteczka ale nie byłem zadowolony z efektów.
    Szkiełka jasne są
    Zdradzcie proszę wasze najczęstsze sposoby z lampą na sankach

Domyślnie

Ja bym radził zakupić przynajmniej 2 lampki systemowe w razie awarii. Mi na ślubie tydzień temu wykrzaczyły się 2 lampy :/ Na szczęście w samochodzie miałem jeszcze 2 nie systemowe + skyporty więc jakoś dałem radę... o pracy wyłącznie na zastanym nie było mowy.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Ja bym radził zakupić przynajmniej 2 lampki systemowe w razie awarii. Mi na ślubie tydzień temu wykrzaczyły się 2 lampy :/ Na szczęście w samochodzie miałem jeszcze 2 nie systemowe + skyporty więc jakoś dałem radę... o pracy wyłącznie na zastanym nie było mowy.
    Spoko, posiadam właśnie dwie 580EX. Wyzwalasz je bezprzewodowo czy też na body?

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    A miałeś może z czyms takim styczność na ślubie? Stofen właśnie ostatnio zacząłem używać ale wydaje mi sie że najlepsze rezultaty mam na wprost osób fotografowanych. Chociaz jak za blisko podejdę to potrafi coś wypalić. Wcześniej lempa lekko w góre i wysunięta karteczka ale nie byłem zadowolony z efektów.
    Szkiełka jasne są
    Zdradzcie proszę wasze najczęstsze sposoby z lampą na sankach
    Robilem ostatnio slub kolezanki - przysluga, no i jak trzeba sie bylo lampka wspomoc to tryb ettl, +/- 1 w zaleznosci od swiatla i odbijane od scian. Zapomnialem jedynie zalozyc CTO ale na wiekszosci nie bylo problemu. Jedynie podczas ceremoni posluzylem sie stofen'em bo slub byl w ciemnym teatrze i nie bylo jak odbic.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

już dawno dałem sobie spokój ze stofenami, softboxami, lumiqestami, garyfongami i innymi porąbanymi wynalazkami. jedynie co to czasem druga lampka na manualu, ale po cholerę ETTL na niej?? Przy lustrach, światłach z kapeli i innych refleksach tylko manual, często też lampa na sankach u mnie jedzie na M. Krótkie czasy też na zabawie też nieprzydatne więc uważam, że Pockety czy Pixele nie potrzebne, chyba że mnie ktoś poprawi??

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    już dawno dałem sobie spokój ze stofenami, softboxami, lumiqestami, garyfongami i innymi porąbanymi wynalazkami. jedynie co to czasem druga lampka na manualu, ale po cholerę ETTL na niej?? Przy lustrach, światłach z kapeli i innych refleksach tylko manual, często też lampa na sankach u mnie jedzie na M. Krótkie czasy też na zabawie też nieprzydatne więc uważam, że Pockety czy Pixele nie potrzebne, chyba że mnie ktoś poprawi??
    Z nieba mi spadasz

Jak ustawic lampy w manualu?

Mam 580EX II i 540EZ i zestaw kabli z kostkami?

Strona 744 z 1000 PierwszyPierwszy ... 244644694734742743744745746754794844 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów