Strona 743 z 1000 PierwszyPierwszy ... 243643693733741742743744745753793843 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 421 do 7 430 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta

A JA PYTAM SKAD BRAC KASE!!!????
    Otóż to :-D

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Otóż to :-D
    niestety, albo zaryzykujesz i wsadzisz trochę kasy, albo kicha. Chcę teraz wejść w inną działkę fotografii i znów inwestycja rzędu 100-120k -nie mam pewności, ale zaryzykuję.Kasa...?? można mieć wspólnika z kasą, ale lepszym wspólnikiem jest bank. Po jego spłacie rozstajecie się i nie ma to tamto.Wada..?? Czy zarabiasz czy nie wspólnik bank zawsze zarabia. Zaleta..?? przy dobrych dochodach nie bierze aż połowy wspólnego zarobku

Uzależniony

Domyślnie

a ja troszeczkę z innej beczki Od 1,5 roku pstrykam tylko i wyłącznie 5dII a jako backup mam w torbie 50d, tylko jako zapas więc nieużywane. Ale dwa dni temu postanowiłem dla wygody podpiąć 85mm pod cropa. Przyzwyczajony do wyższych ISO na pełnej klatce tu również ustawiałem od 800 do 1250. Zrobiłem troszeczkę portretów w kościele i na sali. Pózniej do domu i zrzut do kompa. Otwieram i załamka jaka wielka różnica jest pomiędzy tymi dwoma body. Szumy w ciemnym kosciele ciężkie dla mnie do przełknięcia a reszta obrazka jakaś taka że krzywię się z niesmakiem Wcześniej miałem 30d i 40d i tego nie widziałem. Kurde, jak sie człowiek przesiądzie na taką pełną klateczkę to póżniej ciężko cokolwiek niżej zaakceptować Będę jednak zmuszony znów przeprosić się z szybkim przekładaniem szkieł na 5dIINie zniechęcam nikogo do cropa a tylko opisuję swoje subiektywne odczucia.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    niestety, albo zaryzykujesz i wsadzisz trochę kasy, albo kicha. Chcę teraz wejść w inną działkę fotografii i znów inwestycja rzędu 100-120k -nie mam pewności, ale zaryzykuję.Kasa...?? można mieć wspólnika z kasą, ale lepszym wspólnikiem jest bank. Po jego spłacie rozstajecie się i nie ma to tamto.Wada..?? Czy zarabiasz czy nie wspólnik bank zawsze zarabia. Zaleta..?? przy dobrych dochodach nie bierze aż połowy wspólnego zarobku
    Uuuu a co to Marku w sredni format wchodzisz?

Niestety z kasa nie jest latwo. Ja juz zbieram moj zestaw od prawie 2 lat i mam nadzieje ze do konca tego roku dodam 35L i stara 5tke i puki co to bedzie na tyle. Przyjdzie sie teraz odkuc za te wszystkie wydatki.
    I apropo, prosze nie dawac glupich rad typu wez FF + crop bo to wyrzucanie pieniedzy w bloto. Kazdy potem tylko kombinuje jak moze zeby zmienic cropa na 2FF.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu

Domyślnie

No rozumiem Cie Marek, ale dla mnie to part-time job . Dorabiam sobie tak od czasu do czasu, firma jedynie na czas wakacji, potem zawiecha. Dlatego musze jakosc z cena pogodzic Stad zestaw 28 1.8, 50 1.4 i 85 1.8 . Teraz pracuje na swoje konto, wczesniej dla kogos i dysponowalem D700 + szkla .

50 1.4 dojdzie, jeszcze fish sie przyda .

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Uuuu a co to Marku w sredni format wchodzisz?
    hehe, mam nadzieje, że wyjdzie w praniu, na razie nie zdradzam coby nie zapeszyć

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    No rozumiem Cie Marek, ale dla mnie to part-time job . Dorabiam sobie tak od czasu do czasu, firma jedynie na czas wakacji, potem zawiecha. Dlatego musze jakosc z cena pogodzic Stad zestaw 28 1.8, 50 1.4 i 85 1.8 . Teraz pracuje na swoje konto, wczesniej dla kogos i dysponowalem D700 + szkla .

50 1.4 dojdzie, jeszcze fish sie przyda .
    Kazdy orze jak moze. Dla mnie to tez puki co part time. Byle do przodu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    hehe, mam nadzieje, że wyjdzie w praniu, na razie nie zdradzam coby nie zapeszyć
    No to powodzenia. Ja tam sobie myslalem jakas mimijke analogowa sprawic ale to dla wlasnej przyjemnosci. Na cyfre niestety mnie nie stac.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 01-11-2010 o 15:11 Powód: Automerged Doublepost

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

marekb ----> Z tym wspólnikiem to dobrze Ci radzę daj sobie spokój. Jest takie powiedzienie - Spółki diabeł wymyślił - i na własnej skórze się przekonałem, że to prawda. Jak już to tylko kredyt w banku a najlepszym rozwiązaniem są środki własne. Biznes wypali to całe profity tylko dla Ciebie. A jak nie wypali to nikomu niczego nie musisz oddawać.

Początki nałogu

Domyślnie

A ja mysle nad Canonem Ae-1 . Ale znowu kasa, kasa, kasa .

No Marek to trzymam kciuki tez!

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    marekb ----> Z tym wspólnikiem to dobrze Ci radzę daj sobie spokój. Jest takie powiedzienie - Spółki diabeł wymyślił - i na własnej skórze się przekonałem, że to prawda. Jak już to tylko kredyt w banku a najlepszym rozwiązaniem są środki własne. Biznes wypali to całe profity tylko dla Ciebie. A jak nie wypali to nikomu niczego nie musisz oddawać.
    czytaj ze zrozumieniem, to była moja rada dla przedpiszcy, a nie że spólkę zakładam. Spółek miałem z pewnością więcej niż ty (choć może i nie) i doświadczenie też różne. Co do ostatniego twojego zdania się nie zgodzę: kak biznes nie wypali to niestety musisz oddawać, tyle że bankowi i to całość zadłużenia, a nie swój udział jak w przypadku spółki. Spółki nie są wcale takie złe tylko wszystko zależy... W fotografii ślubnej spółki to trochę dziwna sprawa, bo to przecież nie jest obieranie kartofli, czy zrzucanie węgla. Jeden robi lepsze zdjęcia, drugi może i nauczy się, ale oka i wyczucia często nie nauczysz i będzie drugi klepał kotlety - choć myślę, że i małpę nauczy robić ślubniaki. Z tym artyzmem, który w opisach "o mnie" na większości stron fotografów to wicie, tyż różnie.

Strona 743 z 1000 PierwszyPierwszy ... 243643693733741742743744745753793843 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów