Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
aż taki strasznie słaby ten tamronik?
czymś wypada zakres 28-70 zapełnić.... niby 17-40 i 50 w pewnym sensie go pokrywa, jednak jasny zoom może sie przydać.
Skoro narzekasz na przerysowania 50tki to tamron na pewno będzie dla Ciebie strasznie słaby. Osobiście go nie używałem, ale ogólna opinia jest taka, że jest to w miarę dobry budżetowy lens - dla rynku lokalnego w sam raz![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
na początek tamron 28-75 mm wystarczy, u mnie się utrzymał rok, bardzo dobre szkło za niewielkie pieniądze
Canon FF
Lulu1988 na razie lokalnego... wiadome że trzeba zaistniećkto wie czy pod Sandomierz mnie kiedyś zlecenie nie wyrzuci
na razie najdalej w Twoją strone to w Wysokim miałem o ile kojarzysz
a czy ktoś mi może porównać o ile gorszy AF bedzie w 5d od tego co mam teraz?
Co do 28-70 canona... na to bym musiał sprzedać 450 i 50tke i rybie i wraz by brakowało![]()
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
i wszystko jasneto ja nie wiem czemu tu tak straszycie z tym AF
i w tym momencie 5d dla mnie już ma tylko dwa minusy które chyba są do opanowaniabrak czyszczenia matrycy (sory ale przyzwyczailem sie do tego ułatwienia i nie wiem czy ciężko jest przedmuchać...) i odrobine mniejszy wyświetlacz
trzeba tylko kase na szklarnie kombinować![]()
wymienione przez Ciebie minusy to ŻADNE minusy...
a aptece kupujesz gruszkę... koszt 5zl... używam przez 4 lata, pękła i musze wymienić....
a wyświetlacz... zdjęcia będziesz oglądał na korpusie czy monitorze?
mi wyswietlacz służy - oceny ostrości i obejrzeniu histogramu...
wiele pytań
z minusami - no właśniejeszcze kwestia ceny ale myśle że warto dołożyć i kupić raz a pożądnie i za rok dwa nie myśleć o kolejnej zmianie body (chyba ze bedzie mnie stac na 5d2)
i do w tym samym celu i ja patrze na wyświetlacz
pozostaje znaleźć 5d w dobrym stanie...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ale mam całą zime na znalezieniejaki przebieg jest rozsądny przy kupnie 5d? bo widziałem i sztuki po 75 z już wymienioną migawką :/
Ostatnio edytowane przez Zywczok6 ; 08-10-2010 o 13:09 Powód: Automerged Doublepost
Wiadomo jak już jest wymieniona migawka to tak szybko nie padnie.